perjantai 26. joulukuuta 2008

joulunaika on sujunut rauhallisisaa merkeissa ja laiskotellen. talvi tuli nyt oikein kunnolla. joulupaivan aamuna auringon alkaessa jo paistella,otin tuon kuvan vuorten lumihuipusta. kannykkalla ei saa zuumattua,joten nakyy huonosti. mutta ikkunaan ovat nuo vuoret upeita lumipeitteineen. ja lisaa lunta tulee sinne varmasti. kylmakin on olut.koko joulupaivana ei mittari noussut kertaakaan yli +10 asteen. ja nyt,kun kello on kohta puoli yksi yölla,niin lamminta on vain +5.
mutta meilla taman ystavallisen tontun kanssa on sisalla ollut lamminta. ilmastointilaite tuottaa nopeasti lampöa.talomme seinat ovat paksut,joten aika hyvin pysyy lammin sisalla.ja kodistamme vain yksi seina on ulkoseina. asumme valikerroksessa,joten ala-ja ylapuolella on asukkaat.ja yhdella sivulla.se auttaa tahan lampimana pysymiseen kovastikkin.ikkunat ovat myös kaksinkertaiset.yölla en lammita ollenkaan,ja kyllapa unen laatu on hyvaa viileassa paksun peiton alla.
oikein hyvaa huomista tapaninpaivaa kaikille.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sateenkaari! Minä Jennyjuulia täällä taas kummittelen. :-)
Enkös ole aika hyvä salapoliisi, kun sinut löysin täältä.
Tämä(kin) blogisi on ihanan värikäs ja kiva lukea.
Pääsisinpä taas kirjoittelun alkuun niinkuin te muutkin "vanhat" ystävät, mutta kun jaksan vain silloin tällöin laahustaa lukemaan mitä kullekin kuuluu.(nyyh)
Aika moni on näköjään lähtenyt Helmestä seikkailulle. Niin minäkin, mutta sielläkään en ole päässyt puusta pitkään, joten en vieläkään voi kertoa missä "piileskelen".

Joulu tuli ja menikin jo, vaikka olen kyllä niin jouluihminen, että pitkitän tunnelmaa niin kauan kuin kehtaan. Ja loppiaisenahan vasta täytyykään. :-)

Hyvää mieltä kaikille, jotka tätä lukevat!
terv. Jennyjuulia

Sateenkaari kirjoitti...

ihana yllatys jennyjuulia!kiva taas kuulla sinustakin.ihanaa,etta aina valilla vilkahdat jossain.ja oikein hyva salapoliisi olet. minakin laksin seikkailemaan,ja taalta bloggareista löytyi paljon ulkosuomalaisia ja hyvin mielenkiintosia blogeja. mutta edelleen kirjoittelen maikkarilla enemman.
sinulle myös hyvaa alkavaa arkea.pitaydyppa taas vierailulla. ja sitten,kun jaksat,niin laita omakin juttu.

Ritva kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja täältä löytyikin kiva ja mielenkiintoinen blogi. Kävin samantien katsomassa Helmen sivuilla olevaa blogiasi ja pidin siitäkin tosi paljon :)
Alankin nyt seuraamaan molempia blogejasi :)
Hyvää viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

kiitos vastavierailusta.mina kavin asken uudelleen katsomassa niita sinun ihania joulukauppakuviasi.
kiitos samoin mukavaa viikonloppua!