lauantai 3. heinäkuuta 2010

PARVEKE

Meilla on parvekkeen laitto viela puolitiessa.Ehkapa ensi kesana saataisiin aikaiseksi asennuttaa ylösnostettava markiisi.Sen jalkeen voi laitella muuta,kun ei aurinko paahda parvekkeelle.
Mutta jotain pienta sentaan.Ystavani tuoma kukkanen sai eilen uuden,ja tilavamman "olotilan.Löysin kivan varisen muoviruukun sille.Olen siirrellyt tata yhta kukkasta sinne sun tanne parvekkeella.Olisiko se tassa pöydalla hyva(ehkapa ei,on hiukkasen liian suuri ruukku.)

Mitenkahan olisi tuossa parvekkeen nurkassa,johon ei koko paivaa paista aurinko.
Milta nayttaa pöyta tyhjana?
Ehkapa pitaa kayda etsimassa pöydalle jotain muuta taytetta,ja jattaa kukka lattialle.
Mutta aamupalaa on parvekkeella  ihana nauttia nyt viela,kun ei ole paahtavaa helletta.Kun ne oikein kuumat tulevat,niin margariini sulaa rasiaansa hetkessa,ja leipa kuivaa korpuksi 5 minuutissa,joten aamupala pitaa syöda ilmastoinnin alla sisalla,vaikka aurinko ei viela aamulla parvekkeelle paistakkaan.
Toinen vaihtoehto olisi syöda aamupala kukonlaulun aikaan,mutta se ei meilla onnistu,kun ollaan illan virkkuja ja aamun torkkuja.
Tanaan oli aivan ihana ilma parvekeaamiaiseen.
Kivaa viikonloppua kaikille.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taalla juuri parvekebrunssi nautittu, kavin ensin viettamassa aamun altaalla, ennen kuin ilma menee liian kuumaksi. Mukavaa viikonloppua Antalyaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Karoliina:Taalla tuulee meelta aikalailla kovasti,joten aivan ihana ilma.Mina en ole koskaan ollut erikoisen innostunut uima-altaan aarella ajan viettamiseen.Fethiyessa meilla oli asuintalossamme uima-allas,ja uin kylla,mutta koskaan en jaanyt esim.lötköttelemaan altaalle.Suurin osa meidankin talon asukkaista niin tekivat.Johtuu ehkapa siita,etten voi oleilla auringossa.

Sirokko kirjoitti...

Kaunis kukka.
Meillä sulaa aamupalan syöjä markiisista huolimatta, parveketta voi enää käyttää vain iltaisin. Näyttää matalalta tuo teidän parvekkeen kaide, onko se vain kuvaharha vai totta? Harvakin on, minä tuolta tiputtelisin varmaan puolet omaisuuttani vahingossa..

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Jos aurinko suoraan porottaa,niin ei se markiisi kuumuudelta suojaa.Ollaankin oltu kahden vaiheilla sen kanssa.Varjoa antaisi parvekkeelle,etteivat kaikki tuolinpaalliset ja muut paivettyisi.Nyt siirrankin tuolit aina pois auringonpaisteesta.
Totta naet.Parvekkeenkaiteemme on sita vanhaa rakennustyylia taalla,jolloin tehtiin noin matalia kaiteita.Korkeus vain 88 cm.Jaa alle vyötarön,eli kriittisen pisteen minun kokoisellani(162 cm,saatikka sitten pitkilla ihmisilla.siihen pitaa laittaa kylla korotus.
Asuntomme ei ole ollenkaan pikkulasten paikka.Vahtia pitaa silma tarkkana koko ajan.
Matalampiakin kaiteita olen taalla nahnyt vanhoissa taloissa.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisia Suomen suvesta! Oli aivan ihanaa tulla tanne niinkuin aina. Vihreaa ja sinista, rauhallista, raikasta, hiljaista... Pidin matkan salassa ja sitten yllatin ystavani :)
Olen ahminut Fazerin suklaata ja tuplaa, mustikkajogurttia ja muita Suomen herkkuja ja ihmetellyt kauppojen isoja valikoimia. Tuntuu silta ettei missaan ole kaikkea niin laajat valikoimat kuin Suomessa. Kesat kylla viettaisin mieluiten taalla jos vaan miehenkin saisi mukaan :)

Suomiterveisin Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Maria:İhanaa lomaa sinulle,ja nauti kaikesta.
Minusta taas tuntuu silta,etta taalla Turkissa on kaikkea tarjolla aivan alyttömast.Paljon enemman,mita Suomessa.Mutta elintarvikepuolella löytyy Suomessa enemman esim.Jogurttivalikoimaa.Myös leipavalikoimat ovat Suomen kaupoissa laajemmat.
Ehkapa tahan ajatukseen sinulla vaikuttaa asuinkaupunkisi,mika on paljon pienempi Antalyasta,ja luulisin,etta tavaravalikoimakaan ei ole samaa luokkaa.en tieda,kun en ole kaynyt Alanyassa.
Onko miehesi koskaan kaynyt Suomessa?Ja miksikö ei halua lahtea mukaan)
Halit

Laura kirjoitti...

Näyttää ihanalta! Voisinpa hyvin tulla seuraksesi aamiaiselle! :)

ekku kirjoitti...

Ihana pöytä katettuna teillä.Mikä tuo becelin purkki on?Täällä kun oon vaan margariinia tottunut näkemään sen merkkisenä.Tääl on nyt kans kauheen kuuma ja varsinkin meillä ku asutaan kulmahuoneistossa,6krs ja aurinko lämmittää koko päivän..

Susanne kirjoitti...

Oi niin ihanalle näyttää aamupala parvekkeellasi että tekisi mieli tulla linjoja pitkin sinne!:)
Liina pöydällä ja tuolin istuimet on todella kauniit!

Vihreatniityt kirjoitti...

Onpa teillä kuuma. Meillä sanoit viime yönä pitkästä aikaa. Aamuteet jäivät takapihalla juomatta, kun kaikki puutarhatuolit olivat niin märät.
Voitko käytää parveketta vaatteiden kuivaukseen?

Sateenkaari kirjoitti...

Laura:Kiitos,olisikin ihanaa,jos taalla istuisit aamupalalla.Ehkapa joskus?

Ekku:Kiitos.Tuo becelin purkki on joditonta suolaa.70% terveellisempaa suolaa.Laakari maarasi mieheni sita kayttamaan,jos tarvitsee ruokaan suolaa lisata.Teen vahasuolaista ruokaa normaalilla suolalla.Turkkilaiset kayttavat alyttömasti suolaa.Mieheni suolankayttö on hurjasti vahentynyt aikaisemmasta.
Suomessa tallaista suolaa on ainakin nimella JOZO.
Vaikka mekin asumme ylimmassa kerroksessa,ja aurinko porottaa,niin kotona saadaan ilmastointi paalle.Ja merelta tuulee,niin on nytkin ihana lapiveto kotona sisalla.

Susanne:Kiitos.Tervetuloa.Liina pöydalla on pazaarilta ostettu halpa muoviliina,ja löysin tuolinpaalliset Migroksesta.Kuvio kay tuohon liinaan,vaikka vari ei ihan sama olekkaan.

Vihreatniityt:Nyt ne kuumat alkavat taalla,ja asteet vain lisaantyvat.Mutta kotona on ilmastointi,joten helpottaa.
Pitaakin laittaa postaus meidan vaatteiden kuivatussysteemistammeOtan kuvia,kun pesen enemman pyykkia,niin nakee kunnolla.On toinen iso parveke tata varten.

Susa kirjoitti...

Ihana parveke!
Meilla voisi syoda aamupalaa takapihalla jos tykkaa syoda saunassa. ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Susa:Nyt,kun ne oikein kuumat taallakin alkavat,niin ei mekaan parvekkeella sitten syöda.Sisalla ilmastoinnin alla,kun aamut ovat myös kuumat.

ekku kirjoitti...

Onko Ebrufin lopettanut blogin,kun en oo löytänyt sitä enään aikoihin mistään? :/

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Ei ole lopettanut.Kylla minulla nakyy ainakin edelleen.