perjantai 16. heinäkuuta 2010

METSAPALOT

Ovat jokakesainen ongelma taalla.Tana kesana ei mitaan suurempaa ole viela ollut,mutta kunhan luonto on
tarpeeksi kuivaa loppukesaa kohden mentaessa,niin sitten yleensa palaa,ja suuria alueita.
Ja mika on ikavinta,niin yleensa lahes kaikissa tapauksissa on ihminen ollut palon alkuunsaattaja.
Kontrolloiminen on taalla Antalyassakin alkanut.Noilla tuon kuvan naköisilla koneilla,seka sammutetaan,etta tarkkaillaan.Ne ovatkin lahes paivittain lennelleet tassa meidankin ylapuolellamme.
Eilen nappasin kuvan parvekkeelta tallaisesta koneesta.Nyt se lensi hiukkasen korkeammalla,mutta muutama paiva sitten niin matalalla,etta naytti silta,kuin törmaisi taloomme.oli muuten hurja naky.
Ja yleensa naita koneita on kaksi lentamassa samaan aikaan.
Moottorin jylina niissa on mahtava.
Muistetaanpa olla varovaisia avotulen kanssa luonnossa liikkuessamme,ja tupakoitsijat ,palavat natsat sammuksiin.
Nythan on Suomessakin luonto kovin kuivaa helteitten takia.

Mukavaa viikonloppua,ystavat.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kurja juttu nuo metsäpalot,jokakesäinen juttu täälläkin.Joskus ihmisten varomattomuuden vuoksi,joskus tahallaan sytytetty.Ei ajatella seurauksia. Kun asuin pohjoisessa,oli kerran metsäpalo aika lähelläkin,kaupungin keskellä olevaa vuorta ympäröivässä metsässä.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Taalla kun viela harrastetaan piknikillaoloa todella paljon.Ja kaikki eivat valita varoitustauluista ja kielloista teitten varsilla.
Viime kesanakin oli monia katastrofaalisia paloja.

Sirokko kirjoitti...

Niin jokakesäistä etten sanoisi päiväistä Algeriassakin, ja suurin osa lähtee siitä että heitetään palava natsa auton ikkunasta ulos, huomaa kun yleensä juuri tien vieristä palot alkaa. Toinen yleinen syy on sitten ne pullonsirpaleet, joita aurinko käyttää polttolasinaan, ei paljoa tarvi kun leimahtaa.
Suomessakin on nyt ollut niin kuivaa että saapas nähdä palaako ennen pitkää.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Moni ei varmaan edes ajattele,kun sirpaleita luontoon aiheuttaa,etta ne toimivat polttolasina,ja saattavat aiheuttaa suuretkin tuhot.

Elisa kirjoitti...

Tuo osoittaa kyllä harvinaista typeryyttä, että itsekkäät ihmiset lähtevät viettämään päivää ulos, eikä voi sammuttaa tuliansa yms huolellisesti. Eikö heillä omatuntoa kolkuta ollenkaan? Maastopalot ovat ikäviä, silloin kun Bodrumissa vietimme loman, niin hotellin viereinen kukkula paloi täysin mustaksi karreksi: syynä oli hotellin työntekijät, jotka aiheuttivat palon ilmeisesti heittämällä tupakkansa maahan. Onneksi palo ei levinnyt hotellin pihaan asti, mutta käry kyllä..