tiistai 13. heinäkuuta 2010

TEKNİİKAN İHMEET?

Jalleen kerran on mieleeni herannyt ajatus,etta onkohan nykytekniitta liian monimutkaista,vai tehdaankö siita sellaista.
Kerronpa tassa nyt uuden puhelimeni tarinan.monimutkaisen sellaisen.
Vahan aikaa sitten esittelin taalla ostamaani puhelinta.Miehenihan löysi sen halvalla vahan kaytettyna.Ei siina mitaan,puhelin on oikein hyva,ja valokuvat silla tulevat tosi hyvia entiseen verrattuna.
MUTTA!puhelimen oltua kaytössani muutaman paivan,niin huomasin,ettei se löyda verkkoa.Arvasimme heti,mista saataa olla kysymys.
Mieheni meni liikkeeseen,josta puhelimen ostimme,mutta liike oli kiinni.Omistajalle soitettiin,ja saatiin kuulla,etta han on liikkeen myynyt,ja lopettanut.Mieheni selitti tilanteen,ja kaveri lupasi soittaa kohta.Soittoa ei kuulunut,eika kaveri vastannut mieheni soittoihin.
Talomme alakerrassa on huoltoliike ,johon mieheni vei puhelimeni tarkistettavaksi.Ajatuksemme osoittautui oikeaksi.Puhelin oli tuotu ulkomailta,ja nyt siis suljettu.Tama nakyi tietokoneelta.
Turkissa on laki,etta ulkomailta voi tuoda puhelimia,mutta pitaa lentoasemalla kayda nayttamassa passi,ja sen jalkeen puhelin pysyy avoinna.
Monet eivat tata tieda,ja niin siina sitten puhelin suljetaan maaratyn ajan kuluttua.Muistaakseni se on kuukausi.
Nyt sitten alkoi rumba puhelimeni kanssa.Piti löytaa joku,jolla on ulkomaalainen passi,ja tuloleima siina alle vuoden.Meidankin passit olisivat kayneet,mutta niissa on liian vanhat tuloleimat.Se löytyi ystavani kautta,ja talla passilla avattiin valiaikainen liittyma puhelimeen,ja avattiin puhelin vain tahan liittymaan..Kun se oli auki,niin puhelin vietiin operaattorin huoltoon,missa vaihtavat luultavasti imeikoodin taikka jotain sellaista.Sain puhelimeni huollosta lauantaina,ja nyt odotetaan sen avautumista,jonka jalkeen se toimii kaikilla korteilla.Kavin tanaan kysymassa,missa mennaan.Tarkistivat koneelta,ja kertoivat,etta menee ehkapa viela pari paivaa puhelimen avautumiseen.

JOTEN, mitenkahan olisi tama puhelin
taikka tama
ehkapa tamakin olisi varmempi
Mutta,kun noita yllaolevia ei oikein voi mukanaan kuljettaa,ei ottaa valokuvia,ei pelata peleja jne.
JOTEN
Kaikista tekniikan hienouksista ja vaikeuksista huolimatta olen iloinen,etta meilla on nama "KANNYKAT" !

12 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Jopas meni monimutkaiseksi tuon puhelimen kanssa, toivottavasti saat pian takaisin. Ihania puhelinkuvia olit kuitenkin löytänyt tähän postaukseen!

Minna kirjoitti...

Voi kääk!! Voisin hyvin kuvitella juuri tämän tapahtuvan myös täällä Saudeissa. Viime viikolla nimittäin minun puhelimeni oli mykkä, sillä sim-kortti oli mennyt vanhaksi.. :( Minulle oli aikanaan myyty kortti, joka oli tarkoitettu Mekkaan menijöille, noin niin kuin tilapäiseksi kortiksi.. Että sellaista täällä :D

Sateenkaari kirjoitti...

Susadim:Kylla minulla on tuo puhelin ollut kaytössa melkein koko ajan,mutta vain olen silla kuvannut.Huollossa oli pari paivaa,ja aukeamisen odottamiseen menee nyt sitten muutamia paivia.
Puhelinhan on auki silla ystavan kautta avatulla liittymalla,mutta en halua siihen ostaa puheaikaa,enka kayttaa sita.Kaytan vanhaa kannykkaa soittamiseen.Kun puhelimeni aukeaa ylseisesti,niin lopetetaan valiaikainen liittyma,ja siirran sim-korttini siihen.

Minna:Taalla on kanssa kaytössa noita valiaikaisia kortteja.Minullahan oli kiinni koko puhelin,eika vain kortti.

Laura kirjoitti...

Monimutkaista hommaa! Minullakin oli suomalainen kännykkä käytössa Alanyassa 2006 joka sitten meni "lukkoon" kun olin ollut maassa noin 2-3 kuukautta. Nyt käytössa oleva kännykkä onkin turkkilainen mutta se alkaa jo olla aika vanhus kännykkämaailmassa ja minun tekee mieli ostaa uusi kännykkä täältä Suomesta, mutta en ole viitsinyt kun tiedän miten hankalaa se on käyttää sitä Turkissa. Mutta jos minä nyt päädyn ostamaan kännykän täältä Suomesta niin tiedätkö sinä KENELLE siellä lentokentällä pitäisi näyttää sitä ja passia niin että se "rekisteröidään"? Olen myös kuullut että sen voi käydä "avaamassa" puhelinliikkeessä myöhemmin. Jospa minä sittenkin päädyn ostamaan uuden kännykän Turkissa. :) Toivottavasti sinä saat puhelimesi käyttöön pian!

Haleja helteisestä Turusta! Olen oikeastaan iloinen siitä että saan viettää tämän kauniin kesän Suomessa eikä Istanbulin kaaoksessa, vaikka tietysti ikävöin kovasti poikaystäväni ja myös Istanbulia!

Yaelian kirjoitti...

Monimutkaista teillä nuo puhelinasiat.Myydäänkö teillä sitten yhtään prepaid-liittymiä? Toivottavasti puhelimesi pian taas toimii...

Sateenkaari kirjoitti...

Laura:Meiltakin meni molemmilta kannykat kiinni vuonna 2007,kun muutimme tanne,emmeka tienneet tuosta systeemista mitaan.Mutta,kun olimme juuri tulleet,niin omalla passillamme saimme ne auki nopsaan.
En tieda,kenelle lentokentalla pitaa kannykkaa nayttaa,mutta jos saan sen selville,niin ilmoitan sinulle.Varmaan siella kentalla ainakin tulli tietaa.
Sinulla olikin blogissasi aivan ihania Suomen kesakuvia.

Yaelian:monimutkaista on.Myydaan prepaid-liittymia.Ja luultavasti kaikkein eniten.Nyt ovat kylla normaalien liittymien tarjoukset olleet niin hyvia,etta uskon niitten kaytön lisaantyvan.Sellainen on myös minulla.Mieheni kayttaa prepaid'ia.

Susanne kirjoitti...

Voi miten monimutkaiseksi meni, mutta toivottavasti kaikki taas toimii pian ja moitteettomasti.
Upeita puhelimia kuvissasi! On kyllä näkö ja toiminnot kehittyneet huimaa vauhtia.

ii kirjoitti...

Mä olen käynyt rekisteröimässä vanhan puhelimeni Istanbulissa (lentokentästä en ole kuullutkaan, mä kävin Türkcellillä). Melkein kaks viikkoa meni, ennen kuin puhelin alkoi toimia turkkilaisella prepaid-liittymällä. Nyt tuo puhelin onkin rikki, joten uuden puhelimen kanssa ei sitten soitella :(

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Tekniikka on kehittynyt huimasti joka alalla.Monet noista vanhoista puhelimista olivat ulkomuodoltaan kauniita.

İİ:Rekisteröinnin voi tehdakkin operaattorilla.Mekin kaytamme TÜRKCELLİA,mutta kun nyt oli kyseessa jo liian kauan maassa ollut puhelin,joka kerkes menna kiinni.Ja jos kay lentoasemalla,niin puhelimeen saa kaikenlaisen liittyman myöhemminkin,ja toimii kaikilla korteilla.
Ja minulla on normaali laskullinen liittyma,jota haluan kayttaa jatkossakin,joten nama monet mutkat on lapikaytava.Ja kun todellakin se puhelin toimii sitten vain juuri silla yhdella prepaidliittymalla,kuten sanot.
Kun kay lentokentalla tullessaan rekiteröimassa,niin ongelmia ei ole.

ii kirjoitti...

Jos joku tietää antaa tarkempia ohjeita tuosta, miten ja missä lentokentällä toimitaan, niin mäkin voisin kipaista rekisteröitymässä sitten kolmen viikon päästä :)

Sateenkaari kirjoitti...

İİ:Yritan muistaa kysya mieheltani tanaan,jos han muistaa.Kun han tuli Suomesta viimeksi,(1,5 vuotta sitten)niin han rekisteröi Suomesta ostamansa kannykan kentalla.
Ja kertokaa ihmeessa,jos teilla on tasta tietoa.

Sateenkaari kirjoitti...

İİ:Mies oli kysynyt neuvoa tulliviranomaisilta lentokentalla,ja he neuvoivat eteenpain,missa puhelin rkisteröitiin.