keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

BAZAARİPAİVA

Tanaan kavin pitkasta aikaa pazaarilla.Nain kesalla pazaaripöydat notkuvat kaikesta tuoreesta.Toki talvellakin saadaan tuoretta,mutta lajivalikoimat eivat ole tietenkaan silloin kesan luokkaa.
Muutama vuosi sitten oli keskiviikkopazaari tassa meidan vastapaata sivukadulla,mutta nyt se on kauempana,ja katettu,kaksikerroksinen.Kaupunki kuljettaa sinne ilmaiseksi tuollaisella ikivanhalla bussilla,mika on oikein hyva juttu.
Taman hetken hedelmia ovat persikat,kirsikat,luumut,viinitypaleet ja viikunat.Omenoita on alkanut tulla enemman.Kasviksia naytti olevan lahes kaikkia,mutta ei pinaattia.Perunat ovat nyt parhaimmillaan.Ja tietenkin kesan "ykkösherkku" vesimeloni,jota talla kertaa en kotiin raahannut.Pazaarilaukku oli muuta tapösen taynna.
Huomenna pitaisi menna paivakahville ystavan luokse.
İlma oli tanaan pari astetta lampimampaa,muttei vielakaan sita normaalia heinakuun "kuumaa".Hyva nain.
Lampötilan naette blogini sivupalkista.
Nyt keskityn uutisten katsomiseen,ja sen jalkeen alan lukemaan teidan blogejanne,ystavat.

6 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Voi ystäväiseni miten runsas tarjonta onkaan siellä nyt.Vesi ihan herahtaa kielelle pelkästä kuvien katselusta.
Meillä on nyt ollut tosi kesä päivittäin yli 30 varjossa.Suorastaan liian kuuma minulle,mutten valita vaan nautin minkä jaksan.Mansikat ja jäätelö on nyt in.
Mukavaa loppuviikkoa!

anumorchy kirjoitti...

Haluaisin heti ainakin VIISI kiloa noita kirsikoita!

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kuulin,etta joskus -70 luvulla olisi ollut viimeksi Suomessa noin lamminta,kun on nyt.Me ollaan taalla samoissa lampötiloissa,vaikka normaalisti on tahan aikaan +40 ja ylikin.
Meilla merituuli vilvoittaa,ja on kotona ilmastointi,mutta Suomessa ilmastointia ei monellakaan ole.
Sinulle,ystavani,myös kivaa loppuviikkoa.

Anumorchy:Mina jatin tanaan kirsikat ostamatta.Ostin luumuja ja viinirypaleita.

Karkki kirjoitti...

VOi, miten ihanan notkuvat pöydät! :D heti tekisi mieli juosta sinne ja täyttää kassi kaikilla noilla herkuilla.. voi noita rypäleitä! Ja vesimelonitkin on varmasti juuri sopivan makeita. Meillä mies raahaa vesimelonit kotiin, koska ne on niin isoja- painaa pitkälle toistakymmentäkiloa, että olen ihan hukassa heiveröisten voimieni kanssa niitä nostellessa :D Mutta makeaa ja ihanan raikasta kesäherkkua! Ovat muuten tosi nätisti asetelleet riviin hedelmät ja vihannekset. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Karkki:Niin meillakin mies ostaa vesimelonit yleensa.Kun olemme kaksistaan,niin kokonainen on liian suuri.Meidan lahikioskista saa puolikkaita,taikka neljanneksia,mutta tana kesana nama kioskin vesimelonit eivat ole olleet hyvia.
Jos pazaarista ei ole paljoa muuta ostettavaa,niin saan pyörakassilla tuotua hyvin,mutta pitaa kysya,jos siella myyvat puolikkaita.
Nykyaan kaupunki valvoo aika hyvin naita pazaareita,etta tavarat ovat jarjestyksessa,ja muutenkin siisteys sailyy.Antalyassa ovat melkein kaikki pasaarit jo katettuja ja kaksikerroksisia.Talvella sateella tosi hyva juttu.

Cirali kirjoitti...

Yläkerrassa aivan hillitön ryysis! Hyvä että paikka on katettu, mutta tunnen itseni vähemmän ahdistuneeksi niillä avoimilla markkinoilla! Sali-pazar on se meidän "oma".