sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

VİİKKO TOUHUA TAYNNA

Vierahtipa viikko nopeasti.Aivankuin huomaamatta.Viime sunnuntaina turkkilainen tyttaremme tuli Fethiyesta hiukan lomailemaan Antalyaan 5 kk:tta vanhan pikisilman kanssa.Pikkuinen oli kovasti kasvanut kahdessa kuukaudessa siita,kun viimeksi naimme hanet.Pitaa aitinsa hyvin "ohjaksissa".Asuvat anopilassa,missa on aina joku,joka ottaa syliin.Pikkumies viihtyy itsekseen vain hetken,ja osaa kylla vaatia seuraa itselleen.Mutta siitakin huolimatta on valtavan suloinen lapsi.Yönsa nukkuu hyvin (7-8 tuntia),mutta paivalla ei juurikaan nuku.Ottaa sellaisia 15 minuutin tirsoja monet paivan mittaan.Se tietaa sita,etta kun ovat kotona aidin kanssa paivat kaksin,niin on aidilla junailemista,miten kotityöt tekee,ja missa jarjestyksessa.Loma aidillekkin oli tarpeen.Muutenkin on pikkumies erittain aktiivinen.Seuraa kaikkia ja kaikkea tarkasti.Jos makuullaan ei viihdy,niin ei myöskaan kovin pitkaan istuma-asennossa.Seista pitaa.Askeleitakin jo ottaa,mutta takaperin,jolle me nauroimme makeasti.
Taman tyttaren kanssa minakin puhun suomenkielta.Han puhuu sita todella hyvin.Oli mukanamme Suomessa,ja kavi siella koulua.Jonkinverran on kieli unohtunut,kun sita ei Fethiyessa kayta.Nyt on kuulemma Fethiyeen tullut yksi suomalainen,jonka kanssa aikovat tutustua.Kielen sailymisen kannalta tosi hyva.

Viikko on lyhyt aika.Taman saimme mekin todeta,kun saatoin tyttaren ja pikkuisen bussille eilen.
Olen aikaisemmin kertonut,miten taalla Turkissa hyvin usein sukulaiset vaan tulla tupsahtavat kylailemaan.Perjantaina aamupaivalla ovikellomme soi,ja kun katsoin ovisilmasta,kuka siella mahtaa olla,niin yllatyin.Mieheni, "abla", isosiskohan siella ovikelloa soitteli.Pikkuloman tarpeessa hankin.Asuu myös Fethiyessa.Lahtee kotiin joko huomenna,taikka tiistaina.Kuvan otin tanaan,kun olimme hanen kanssaan pienella virkistyskavelylla puistossa.
Tanaan on viela ollut mukavan "kuumaa +33 astetta,mutta saatiedotus varoitteli jo todella kuuman alkamisesta.
Kivaa ja aurinkoista tulevaa viikkoa kaikille.

8 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Aivan ihana nappisilmä teillä oli kylässä.
Sinä taidatkin olla todella joustava, kun otat maan tavan mukaan yllätysvieraatkin kotiisi.
Mitäpä tuota etukäteen ilmoittelemaan... Mutta entäs jos olisit ollut pois kotoa?

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Kylla yksi ihminen aina voi tulla yllattaen ja kaksikin,mutta sukulaisetkin tietavat,etta suurella porukalla kun tullaan,niin ilmoitetaan.Ja yökylaan eivat isolla porukalla tulekkaan.Ja tuo mieheni sisko on aivan ihana ihminen,jonka kanssa tulen hyvin toimeen.Jos en olisi ollut kotona,niin han olisi mennyt johonkin odottelemaan.Muitakin sukulaisia asuu taalla Antalyassa.

Yaelian kirjoitti...

Aika kärsivällinen pitää olla,jos tuolla tavoin yllätysvieraita tupsahtaa,vaikka muutenkin pitäisi vieraista (kuten minä)
Ihana pikkuinen! Olisi muuten joskus kiva kuulla miten tapasitte miehesi kanssa?

Susanne kirjoitti...

Ihana pikkuinen nappisilmä!:)
Minun pikkuinen nappisilmä, tyttärentytär täytti tänään vuoden.
Nyt on meilläkin helle täällä. Äsken katsoin että varjossa on +32°C.

latindance kirjoitti...

Voi miten suloinen pieni nappisilmä ;) Ja näkyy loistavan nappisilmän äitikin. Ja hyvä vaan, että lapsi on seuranhaluinen, se on tervettä. ;)Varmasti se teettää äidille töitä, mutta kaikesta selviää ;) Viiden lapsen äitinä tiedän sen varsin hyvin ;D Ja todella ihanaa myös, että sinulla siellä käy vieraita, joskus on yllätysvieraatkin oikein mukavia.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Ei minusta mitenkaan tunnu silta,etta yllatysvieras,kun se on mieluinen,niin vaikuttaisi karsivallisyyteen.Olen aina ollut sellainen,etta vaikka olisin siivouspuuhissa,niin joudan ovelle tulleen vieraan vastaanottamaan.
Suomessa aikoinaan asuin taloyhtiössa,missa meilla oli tapana menna vaan soittamaan ovikelloa,ja sanomaan,etta "kahvittaa".
Myös tutuillenei olen aina sanonut,etta voi tylla milloin vain.Ei haittaa.
Ehkapa tasta luonteesta on nyt apua taalla asuessa,missa todella valilla tulee niita "yllarivieraita".
Joku muukin on kysellyt,miten olemme tavanneet,joten siitakin taytyy tehda oma postaus.Pistan aiheen ylös,etten unohda.

Susanne:ONNEA paljon sinne yksivuotiaalle,ja sen myöta koko perheelle.
Ollaan oltu Suomen kanssa samoissa lampötiloissa.taalla merituuli puhaltaa,niin ei tunnu tukalalta.

Latindance:Onko pikisilman aiti viela samannaköinen,mita oli silloin Suomessa asuessamme.?
Halit sinne helteisiin.

latindance kirjoitti...

Kyllä on pikisilmän äiti samannäköinen kuin ennenkin ;) Aina yhtä kaunis ;) Paljon terkkuja vain hänelle. Mutta jotenkin kuitenkin huomaa, että äitiys on muuttanut jotenkin, ja niinhän sen pitääkin.
Kyllä täällä tosiaan hellettä nyt on riittänyt, pitkän aikaa jo ollut päälle 30:n asteen.
Paljon haleja sinnekin ♥

Sateenkaari kirjoitti...

Pikisilman aiti kovasti kaipailee suomalaisia sukulaisiaan,ja lahetti paljon lampimia terkkuja kaikille.