sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

YÖELAMAA!Nyt,kun paivisin on ollut todella kuumaa,niin öisesta parveke-elamasta nauttii todella.Viime yöna oli miehellani myöhainen työvuoro,ja kotiin tuli kolmen aikaan.Vuorottelevat työkaverin kanssa naita yötöita. Olin nukkunut paivalla kuumaan aikaan,joten minuakaan ei nukuttanut.
İstuskelin parvekkeella,ja kuuntelin,miten illan halyt hiljalleen vaimenivat .Lopulta myös vastapaata oleva ravintolakin pisti ovensa kiinni,ja valot siella sammuivat.
İhailin kuuta meren ylla,ja kauempaa loistavia Konyaaltin rannan valoja.
Kun autoliikenne hiljenee yöksi.Raitiotievaunu lakkaa kulkemasta,niin öiset aanet alkavat. Kumma kylla,vaikka nama aanet ovat suhteellisen kovia,niin ei niihin yleensa heraa,jos on nukkumassa.
Kahden aikaan kolisee roska-auto kipatessaan kolme roskalaatikollista roskia uumeniinsa.
Lahes joka yö kaupunki myös kastelee katumme varren puut ja pensaat.Nama kaksi alimmaista kuvaa kyseisesta vedenkastelusta.Myös tama työ aiheuttaa aanta.Kasteluauto on suuri, ja kulkee hitaasti kastellen. Nayttaa kaksi yöllista kulkijaakin osuneen kuvaani. Tallaiset yön aanet eivat haittaa ollenkaan.Oikeastaan nautin naista "kolinoista".Joskus ,kun naihin aaniin sattuu heraamaan,niin tulee kotoinen olo,pistaa silmat kiinni,ja nukahtaa uudelleen.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Kotona ulkoäänet on tuttuja ja turvallisia. Unessakin tietää olevansa kotona, ja voi huoletta jatkaa nukumista. Kolinoista voi kanssa päätellä, koska pitää herätä.

maija kirjoitti...

Voi kun pääsiskin tollaseen paikkaan vaan olemaan ja nauttimaan yön rauhallisuudesta.Meillä on kyllä rauhallista kun asutaan maalla kaukana melusta,mutta sielllä on yötkin miin erilaisia kun se pimeys tulee niin kuin seinä noin niinkuin kuvannollisesti.Terkkuja

Yaelian kirjoitti...

Mielenkintoista yöelämää.Täällä lähelläni menevät lentokoneet aika läheltä,mutta kaiketi olen jo siihen ääneen tottunut,koska nukun hyvin.

Susanne kirjoitti...

Ihana on istua tuolla tavalla lämpöisessä yössä parvekkeella ja kuunnella ääniä.

Ääniin kyllä tottuu nukkuessakin. Kun asuimme kaupungissa oli kaikenlaisia ääniä,joihin tottui eikä niitä edes kuullut. Kun vieraita oli yötä he joskus ihmettelivät emmekö herää noihin ääniin:)

anumorchy kirjoitti...

Nuo kasteluautot Turkissa ovat hassuja! Siella ei tiputuskastelua harrasteta, ehka on vetta enemman. Ollaan joskus melkein saatu mekin ilmainen suihku tuollaisesta.

sateenkaari kirjoitti...

Annu: Niinhan se on. Ja koviinkin aaniin tottuu,jos ne ovat toistuvia,kuten taalla rukouskutsut moskeijasta.Meillakin on moskeija lahes nurkalla,joten kuuluu todella selvasti.

Maija:Todellakin taalla nauttii naista kesaöistakin,kun ensin paivalla on kuuma,ja sitten lampötila yöksi hiukkasen putoaa.Ja jotenkin tama pimeys on taalla pehmeampaa.Johtuneeko sitten ilman laampötilasta.

Yaelian. meilla lentokoneet eivat aivan tasta paalta lenna,mutta lahelta kuitenkin.Lentokentta on sen verran lahella,etta suurten nousevien koneitten jylina kuuluu selvasti.Naihin aaniin tottuu.

Susanne:Jos asuu hiljaisella paikalla,ja sitten menee yökylaan aanten pariin,niin takuulla ei saa nukuttua.Mutta kun nukkuu aanten kanssa,niin ei niita edes huomaa.

Anumorchy: monissa paikoissa on taalla Antalyassa myös spinklerit,jotka kastelevat suihkuttamalla.Tallaisesta ollaan mekin saatu joskus puistossa vesisuihku.Ja Alanyassahan viime kesanakin tarkoituksella suihkuttivat tuollaisesta autosta turistia,kun oli oikein kuuma.