maanantai 1. kesäkuuta 2009

TERVEELLİSTAKaksi viikkoa sitten laakari lopetti minulta kolesteroolilaakkeen kaytön,koska kolesteroolitasoni on parin vuoden ajan ollut huippuluokkaa!kokonaiskolesterooli 3,7. Ja hyvan ja huonon kolesteroolin suhde on todella hyva.
tama tietaa sita,etta ruokavaliota pitaa kovasti tarkistaa.Vaarana on,etta kolesterooli nousee uudelleen hyvin nopeasti.Jo aikaisemmpin lopetin juustojen ja makkaroitten kaytön leivan paalla.
Kuvassa taman paivan valipalani.Saksalaista ruisleipaa,paalla kikherne-tomaattiseosta ja juomana lasi tuoremehua.Kahvin ja teen olen pistanyt kesalomalle.Johtuen siita,etta laakarini myös vaihtoi yhden sydanlaakkeen uuteen,ja sen kanssa on hiukkasen ollut ongelmaa.Taysi vaikutus tulee talla laakkeella 2-4 viikossa.Nyt kulunut 2 viikkoa,ja hiukkasen helpottanut.Pulssi nimittain nousee liian korkeaksi.Ja se yhdistetyna kuumaan ilmaan ei ole hyva.Mutta tama uusi laake on niin hyva laake,etta katsotaan viela.
Ostin taas LEZZET lehden,ja siina on monia hyvia kesaruokajuttuja,ja terveellisia.
Laitan tahan yhden reseptin MESEESTA.Tama on myös oiva leivanpaallyste.

HERNE-HUMUS! kuudelle

1 juomalasillinen pakasteherneita
1/2 juomalasillista keitettyja kikherneita
1/4 juomalasillista hienonnettua persiljaa
1 rkl luonnonjugurttia
2 kevatsipulia
hiukan valkosipulia
3 rkl sitruunanmehua
1 tl juustokuminaa(kimyon)
3 rkl rypsiöljya tai oliiviöljya
suolaa

Hienonna herneet ja kikherneet monitoimikoneella, hienonna sipuli ja valkosipuli ,seka yhdista kaikki aineet keskenaan.

Lisakkeeksi: viipaloi haluamaasi leipaa uunipellille. sivele leivat ruokaöljylla,ja paahda kuumassa uunissa kullanruskeiksi.

AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA!)

Myös aurinkoista viikon alkua ystavat!

5 kommenttia:

Natjale kirjoitti...

Käyppä sateenkaari kun ehdit, lukemassa tuo minunkin postaukseni :D. Tein itse ruisleipää (jo kolmatta kertaa ja nyt onnistui) monestakin syystä. Yksi on se, että todella tykkäämme ruisleivästä ja täältä ei sitä saa, ja toisekseen, tuon kolesterolin takia.
Minä olen saanut nyt ja pelkällä ruokavaliolla sen kuriin.
(Nuo kilpirauhasongelmat toivat tuonkin harmin)

ebrufin kirjoitti...

Hyvaa viikkoa sinulle myös!

sateenkaari kirjoitti...

Natjale: Kavin jo tanaan pikapikaa,mutta illalla kerkian uudelleen.Sen verran luin,etta olit sita ruisleipaa tehnyt.Minulla on nyt tahtaimena,etta kolesterooli pysyisi alhaalla ilman laakitysta.Huono puoli tassa on nyt,kun kuuma aika,niin liikunta jaa aika vahille.Ja nyt kun viela tuo pulssi on niin korkealla.İlmastointi olisi kylla kotona,mutta kun kolarivammojen takia en pysty jumppaamaan.Pitaa ainakin vaikka kavella paikoillaan olkkarissa. Muistan,kun joskus oli puhetta niista kilpirauhasongelmista.

Kiitos Ebru. nyt taretaan!Turkkilaisilla on kaikki ikkunat ja ovet kiinni nain kuumalla,mutta meilla kaikki auki.Viela en ole ilmastointia kayttanyt.Tuuletin pyörii kylla.

Yaelian kirjoitti...

Terveellisesti onkin hyvä syödä.Tuon hernehumusreseptin taidankin kopsata itselleni, kiitos siitä!

sateenkaari kirjoitti...

Yaelian! Oleppa hyva. Tein tanaan humusta munakoisosta,ja seuraavana on tuo hernejuttu kokeiltava.