torstai 11. kesäkuuta 2009

NAYTELMA NİMELTA "TORAKKA"



Naytelmaan osallistujina mieheni, mina ja paahenkilöna "TORAKKA".

Kasikirjoitus ja naytelman toteuttaminen:

Toissailtana aika myöhaan istıimme,mieheni ja mina olohuoneessa televisota katsellen.Siina tovi istuttuamme yht'akkia mieheni huitaisi toisella kadellaan paljasta olkapaataan. Kuului selva kopsaus, mutta se ei johtunut kaden osumisesta olkapaahan,vaan kuului selvasti lattialta.Kaksi silmaparia alkoi kiivaasti etsia aanen syyta ympari lattian.Etsinnöista huolimatta mitaan ei nakynyt. Loppuilta kului kuitenkin aina valilla lattian suuntaan palyillen,etta jos sittenkin.Eİ MİTAAN,ja niin menimme nukkumaan.

Eilen illalla asia muistui taas mieleen,mutta edelleenkaan ei mitaan.İlma oli tyyni ja todella kuuman hikinen.. Nukkumisesta yölla ei tahtonut tulla mitaan.(ilmastointia emme ole viela kovin ottaneet kayttöön)Mieheni nousi ylös joskus kahden aikaan,ja siirtyi katsomaan televisiota. Mina siina vaivuin jonkunlaiseen horrokseen.KUNNES ALKOİ TAPAHTUMAAN!

Miehellani on yölla tapana katsella televisiota niin,ettei lampussa ole valoa. Havahduin hereille,kun mieheni laittoi makuuhuoneeseen valot ja sanoi "ETTA SİELLA SE NYT ON".Salamanopeasti aivoni tiedottivat minulle,etta kyseessa on nyt toissapaivainen kopsuttelija. En halunnut herata horroksestani,joten uninen aaneni ilmoitti miehelleni,etta "ota kiinni,tapa,tai tee ihan mita vaan".Mieheni palasi olohuoneeseen ilman minun auttavaa kattani. Sen verran raotin silmiani,etta huomasin joka paikassa palavan valot.Kohta alkoi olohuoneen suunnalta kuulua epamaaraista "laisketta",josta paattelin sodan olevan kaynnissa.

Aamulla kuulin,etta sodan havisi "torakka".


Normaalia kotitorakkaa ei meilla ole nakynyt,mutta tama ns. amerikantorakka tulee lentaen ulkoa sisalle.Ftehiyessa niita oli paljon,kun asuimme toisessa kerroksessa,niin helppo oli lentaa sisalle.Mieheni sanoi,ettei ole koskaan nahnyt niin suurta torakkaa,vaikka taalla asuukin.
Tuossa ylakuvassa tama torakka on suunnilleen oikean kokoinen,mika luonnossakin.
Aamulla sitten muistin,ettei torakkaa saa litsia kuolleeksi kengalla tai muulla,koska jos se sattuu olemaan naaraspuolinen,niin munat sinkoilevat ympariinssa,ja kohta sinulla on kokonainen "suurperhe" torakoita. Torakka on kuitenkin sen veran nopea,ettei sita talouspaperillakaan saa pyydystettya.
Toiseksi tuli mieleen,etta tama tunkeilija saattoi oleilla "piilossaolon" ajan sohvamme alla,ja ehkapa siella suoritti muninnan
Huomenna menen ostoksille ja ostoskarryssani on "TORAKKAMYRKKYA". Se on sellainen kotelo,joka laitetaan joko tiskipöydan alle tai muuhun paikkaan.Tassa tapauksessa paikka on sohvamme alusta.En halua,etta "sotaa" jatkaa pikkutorakoitten armeija.Silla armeija se todellakin olisi,silla munia saattaa olla tosi paljon.
Sita en tieda,millaisiin paikkoihin tama amerikantorakka munii.Ehkapa ei kotioloihin.



19 kommenttia:

anne kirjoitti...

yAK!

INHOAN kaikkia pieneliöitä ja ehkä torakka on yksi niistä, mistä meinaan saada sydänkohtauksen.

Kaksitoista vuotta taaksepäin olimme perheen kanssa lomaillessamme Lanzarotella. Asuimme sellaisissa yksikerrkoksisissa "bungaloveissa" jotka myötäilivät lähistöllä olevaa allasta ja puutarhaa. Sinne sitten lensi elämäni ja näkemäni ensimmäinen torakka (viitettä olivat antaneet jo kuparir5uskeat tappo jäljet valkoisella) seinärappauksella)VALTAVA sellainen, tikkuaskin kokoinen, kuulemma puutarhatorakka. YAk!

Inhottava kun SE käveli laatta lattialla kuului sellainen "kopin" kun kynsillä olisi naputtanut.

Seuraav yö meni valvoessa. Ollaan niihin jälkeenkin päin törmätty, ja aina yhtä inhottavalta SE vaikuttaa....

Sateenkaari kirjoitti...

Anna.Eivat nuo torakat ja muut tuholaiset kovin miellyttavaa seuraa ole,joten eroon minakin niista yritan aina paasta.Suomessa ovat aika hyvin kurissa kylman talven takia,mutta taalla,missa ei lampötila mene pakkasen puolelle,niin elavat vuodet ympariinsa. Mina en noita erityisemmin pelkaa,jos eivat ryhdy "petikaveriksi".

Jael kirjoitti...

Hyi että inhoan noita! Tänä kesänä olen yhden kuolleen torakan nähnyt ja toivottavasti en monta enempää noita amerikantorakoita näekään,niin yök ne ovat!Myrkkysuihkepullo on niitä valmiina aina kaapissa....

annu kirjoitti...

Hyvä tietää millaisiin kotieläimiin varautua lämpimässä Turkissa. Toistaiseksi on taisteltu vain muurahaisten kanssa. Lattialista piti käsitellä silikonilla, ettei ne pääse sisälle. Saas nähdä onko silikonit vielä jäljellä, kun mennään Sarköyhin.

Susanne kirjoitti...

Inhottavan näköinen ja inhottava otus tuo on. Toivottavasti ei matkoillakaan yritä majoittua samaan huoneistoon kanssani. Olen nähnyt joskus litskattuna ulkomailla kadulla tuollaisen, mutta muuten emme ole törmänneet missään.

Susa kirjoitti...

Alloan torakoita!
Taalla ne ilmestyy heti jos ei pariin kuukauteen kay myrkyttaja! Mutta ei ehka noin isoja...sarvet kylla on pitkat. Hyi etta ma alloan niita! Kylmat vareet menee!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Mina lahden kohta ruokaostoksille,ja pitaa muistaa ostaa myrkyt myös.
Viime kesana minulla tuli pari kertaa parvekkeen ovella yhteentörmays tuollaisen amerikantorakan.On se sn verran suuri,etta sita hatkahtaa.

Susanne:Rappukaytavissa olen joskus tavannut,mutta kotona sisatiloissa en,muuten kuin viime kesana muutaman kerran lensi sisalle illalla,kun lampuissa oli valo.

Susa: Torakat ovat lampimien maitten ongelma.Suhteellisen hyvin taallakin myrkytetaan.Torakathan myös levittavat tauteja,joten senkin puoleen pitaa olla tarkkana.

Sky Mikaela kirjoitti...

Onhan ne yökki, mutta minkäs teet.

Itse sain kohtauksen noista isoista hämähäkeistä, mitä Saksan talossa oli. Ei nyt mitään trooppisia hämppyjä, mutta kuitenkin kroppa sellanen kahden euron kolikon kokoinen ja jalat päälle. Hrrrr...

Nazlican kirjoitti...

Meillä oli tollanen kanssa.. muutama päivä sitten! Minä lasten kanssa yksin kotona :x
Jä tämä vieras lenteli pitkin olohuonetta. Mies töissä joten hän lähetti kotiin "nappaajan" ;)
Koska itsestäni ei siihen olisi!
Torakka menikin kokonaisena vessanpöntöstä ales.
Seuraavana päivänä meille tuli myrkyttäjä kotiin ja me oltiin evakossa.
Hyi ne on kauheita. Ja meillä oli sama torakka mikä teilläkin!!!
Ei mikään kaunis näky.

Marika kirjoitti...

YÖK!

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Mina en ole taalla tavannut viela niita "isoja" hamahakkeja,mutta kuulemma on joku nahnyt.Viime vuonna Turkissa tavattiin hyvin harvinainen ja hyvin myrkyllinen hamahakkilaji.Sita ei aikaisemmin taalla ollut ollut.Skorpioneja taalla on,mutta niitakaan en ole nahnyt "onneksi".

Nazlican: Ehkapa 10 vuoden kuluttua jo saalistat itsekkin torakat sun muut.Meilla on toisinpain,etta mies ei kylla pyydystele ötököita,mutta mina kyllakin.No, itikkaa kylla joskus jahtaa yölla niin kova aanisesti,ettei nukuttua saa.Nykyaan laitankin aina yöksi itikanpyydyksen pistorasiaa,niin on rauha maassa.

Marika: eikös vain

Marjut kirjoitti...

Söpö ! Sanoisi tyttäreni;) Itse hytisen mieluummin. Toivotaan että myrkyn jälkeen tekin saatte olla rauhassa.

Sateenkaari kirjoitti...

Marjut:Sinulla on ihana tytar!!
Mina en "söpöttele",mutta en liioin hytisekkaan.Toistaiseksi ei ole lisaa naita "vierailijoita" nakynyt.

Marge kirjoitti...

Ei kiva ei!!
Toivottavasti ette saa tuollaisia "vierailijoita" enempää!
Hauskasti kerrottu juttu!:))

Sirokko kirjoitti...

Paikallisia kotieläimiä,yäks. Meille on vain kerran lentänyt tuollainen pingispallon puolikas parvekkeen ovesta ja kopsahti seinää päin kuin kivi, sitä jahdattiin tunnin verran, niin oli vikkelä. Pienempiä tulee joskus kauppatavaran mukana, pitää kaikki aina tarkistaa. Tällä hetkellä meillä ollaan torakottomia, mutta aina syksyllä puran huushollin ja myrkytän varmuuden vuoksi.

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Kiitos.Hauska oli mielestani koko "naytelmakin".

Sirokko:Ei noita ihan joka paiva vieraakseen kylla huoli.

Olivieno kirjoitti...

Auts! Alkoi heti kutiseen joka paikassa, niinkuin aina kun jostain ötököistä puhutaan. Poika keräilee pihalla kaikki mahdolliset nilviäiset ja hoitaa niitä sitten jossain laatikossa (ulkona). Kun olimme mummoa katsomassa, poika vain hoki, että hänen on ikävä torakoitaan... enpä usko että niistä on yksikään ollut torakka tai leikit olis loppuneet siihen. Mutta pojan mielestä torakka on tietysti kiva kaveri, onhan se Wallyssakin!

Jossu kirjoitti...

Voi inhotus minkä näköinen tuo torakka on. Koskaan en ole elävää nähnyt livenä, telkkarissa jonkun muistaakseni. Onneksi se teidän on entinen eikä lisää toivottavasti ilmaannu. "Näytelmä" oli hauskasti kirjoitettu :)

Sateenkaari kirjoitti...

Olivieno ja Jossu: olen tassa tarkastellut vanhempia blogejani,ja sielta löytyy naita vastaamatta jaaneita.
Monet lapset pelkaavat kaikkia pikkuötököita,mutta teilla,Olivieno,nayttaa olevat toisin.
Jossu: Kiitos,siihen loppuivat silloin kesalla torakkavierailut meilla.Onneksi