lauantai 20. kesäkuuta 2009

KOMŞU KOLLAMA!



Mita sitten tarkoittaa "KOMŞU KOLLAMA"? Lyhyesti sanottuna "naapurin silmallapitoa".
Jos hiukan enemman valotetaan tarkoitusta,niin tama sanonta pitaa sisallaan : turvallisuuden ja hyvan yhteistyön takaamista asuintaloissamme.



Poliisi tekee asian kanssa mittavaa valistustyöta.Ainakin taalla Antalyassa.Tanaan saimme asiasta kotiin esitteen,jossa tasta projektista poliisi tiedottaa.İnternetista löytyy paljonkin tietoa naista turvallisuuskysymyksista.Poliisi antaa ohjeet,miten suojautua varkailta ja rikollisilta,ja miten toimia varkauden sattuessa kohdalle.ohjeistuksessa korostetaan naapurien valista yhteistyöta ja silmallapitoa. Myös ohjeistetaan ystavalliseen kayttaytymiseen naapurien valilla.
Kehotetaan rohkeasti ottamaan poliisiin yhteytta epailyttavassa-seka ongelmatilanteessa
Esitteessa on myös poliisin puhelinnumerot,ja muut yhteystiedot.
Tarkoitus on myös nain lista kansalaisten aktiivisuutta,ja yhteistyöta poliisin kanssa.

Kun kesa tulee,niin kotivarkaudetkin aina lisaantyvat taalla,koska enemman pidetaan ovia ja ikkunoita avoinna.
Aikalailla alakerroksissa asuvat ovatkin laittaneet ikkunoitten ja parvekkeen ovien suojaksi metallikehikot.
Kysyin tassa eras paiva poliisilta,etta tuleeko 7 kerrokseen ulkokautta varas.Vastaus oli,etta kylla on joskus mennyt 11 kerrokseenkin,mutta harvemmin tata tapahtuu.
Mekin nukumme parvekkeen ovet ja ikkunat avoinna.
Aika uhkarohkea taytyy varkaan olla,jos lahtee kiipeamaan meillekkin.

Mielestani erittain hyva ja tarpeellinen projekti tallainen.Toivottavasti vain ihmiset lukevat taman nyt jaettavan esitteen.Ja myös sisaistavat asian toimien sen mukaan.

5 kommenttia:

Verna kirjoitti...

Poliisi kuvassa on varsin sympaattisen näköinen! : )

ebrufin kirjoitti...

Teillapa ollaan asioissa "valistuneita"- hieno juttu tuo!

Sateenkaari kirjoitti...

Verna: eikös olekkin.Ja tuossa mainoksessa viela sanotaan,etta"Poliis auttaa sinua ja on sinua varten,joten ole hyva ja auta sinakin poliisia".

Ebrufin: Todella edistyksellista toimintaa talla saralla.Antalya on sen verran jo suuri kaupunki,ja rikollisuutta on paljon,joten tallaista tarvitaan.Asuntovarkaudet ovat aika suuri ongelma.Ja nimnomaan tu,etta aletaan kiinnittamaan huomiota,mita taloyhtiöissa voivat asukkaat yhdessa tehda asian eteen.Taallahan on myös olemassa ns.korttelipoliisit,joihin voi myös ottaa aina yhteytta.Ei Fethiyessakaan mitaan tallaista ollut.Eika poliisi paljoa nakynyt katukuvassa.Taalla on poliisia joka paikassa ympari vuorokauden.
Tuo meidan suuri kaupunginpuisto oli yhteen aikaan ongelma tinneristien kanssa.kukaan ei uskaltanut siella illalla liikkua.Nyt on valvonnan myöta rauhottunut.Kun illalla myöhaan istuskelen parvekkeella,niin kylla useamman kerran tunnissa ajavat tasta ohi moottoripyörapoliisit ja autopoliisit.Elikka partiovat kaduilla koko ajan.

Unknown kirjoitti...

Onpa kiva etta siellakin on naapurikyttaysta :D Kuten jo kerroit, isossa kaupungeissa on tosiaan tarkeaa etta naista asioista keskustellaan ja poliisi tehostaa toimintaansa. Meillakin taalla rikollisuus rehottaa mutta onneksi poliisi partioi ahkeraan!

Hyvaa uutta viikkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Heli: Ja juuri tallainen yhteistyön lisaaminen poliisin ja kansalaisten kesken on tarkeaa.Monissa kerrostaloissa asuu rikollista vakea kauankin.Muut asukkaat kylla tietavat,mutta kukaan ei ilmoita poliisille.Ja pekokin estaa ilmoittamasta.Mutta jos "kyttaaminen" yleistyy,niin se vahentaa kylla rikollisuutta.