tiistai 2. kesäkuuta 2009

SUKLAİSET MANSİKAT



Kesa on jo kuulemma tullut Suomeenkin. Ja kesan mukana tulevat aina myös mansikat. Taalla meilla on mansikka-aika jo ohi. Suomessa viela edessapain.Tahan pikkumakeaan voi aivan hyvin kayttaa myös ulkomaalaisia mansikoita. Kivan naköisia vaikka jaatelölautasen koristeena.

12 mansikkaa
100 gr tummaa suklaata
50 gr valkoista suklaata

Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Kasta jokainen mansikka erikseen sulassa suklaassa. Laita leivinpaperin paalle ja anna suklaan kovettua n. 20 min.

Sulata valkoinen suklaa samoin vesihauteessa. Koristele suklaamansikat haluamallasi tavalla talla valkoisella suklaalla. Halutessasi voit varjata valkoisen suklaan karamellivarilla.

Laita jaakaappiin kovettumaan

NAM! NAM!

9 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

No namnam sanon minäkin :) Syön mansikoita joka päivä kesällä, vaikka ne varsinkin näin alkukesästä kalliita onkin. Mansikka on ehdottomasti paras kesäherkku ja pitääpä tuota suklaa dippailuakin kokeilla.

Jael kirjoitti...

Suklaa ja mansikat ovat kyllä mahtava yhdistelmä! Eilen ostin mansikoita;luulin että kausi oli jo loppu mutta vieläkin löytyi ja halvalla, olivat ihanan makeita!

Sateenkaari kirjoitti...

Susadim: Varmaan ihan hyvia,vaikka ei tuota valkosuklaatakaan laittaaisi.Pelkan tumman suklaan vaan.

Yaelian. Jonkun verran taaltakin viela löytyy mansikkaa.Pazaarista loppuu ihan kohta,mutta suurissa marketeissa on melkein lapi vuoden.

Annu kirjoitti...

Ilmankos Sarköystä ei löytynyt mansikoita heinäkuussa, jos satoaika oli mennyt ohi omia aikojaan. Ostin nyt Virosta puolalaisia mansikoita, mutta kuumassa autossa ne oli litistyneet ihan mössöksi. Onneksi täällä manskka-aika on vielä edessä!
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Annu: Jos menette Sarköy:hyn heinakuussa,niin yrittakaapa syöda mansikat Suomesta lahtiessa.
Mansikkahan ei kesta kuumaa,eika muovipussia.Oli kiva yllatys,kun taalla nyt kevaalla ostelin pazaarilta mansikoita,niin moni kauppias laittoi ensin paperipussiin,ja sen sitten muovipussiin.nain pysyivat hyvina.

Sky Mikaela kirjoitti...

EIIIHHH, vähänkö näyttävät hyviltä :D!

Onneksi tykkään pelkistä mansikoistakin... hih!

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale: maistuiskohan samalle,jos pistaisi mansikan ensin suuhun,ja sitten suklaapalan????

Marge kirjoitti...

Niin kauniin näköisiäkin, saati minkä makuisia, NAM!! Tuo yksikin mansikka on ihan kuin ruusu!!
Mansikoita tulee taas syötyä urakalla, se on varma...;))

Sateenkaari kirjoitti...

Marge: mansikka on kesan yksi ehdottomista hrkuista.Taalla alkaa nyt tulla myyntiin persikat.Meidan "maniskkakesamme" siis meni jo.