lauantai 27. kesäkuuta 2009

LAUANTAİN JUTTUJA



Tuossa juuri muutama minuutti sitten laitoin parvekkeelle pyykkia kuivumaan,kun huomasin horisontissa savupilven.Nyt savua ei enaan tule lisaa,mutta musta savupilvi leijailee viela taivaalle levittaytynena illan tummuessa.Liekkö ollut pienehkö metsapalo.
Metsapaloja,suuriakin,on jo taas tana kesana ollut .Talla viikolla eraan metsapalon alta jouduttiin evakoimaan reilu 400 taloa.
Suurin osa naista metsapaloista kun viela saa alkunsa huolimattomasta tulen kasittelysta.Yleensa tupakantumpista.Eivatkö ihmiset koskaan opi.

Tuossa kuvassa savun vasemmalla puolella nakyva harmaa laikka ei ole ufo.Kun otin kuvaa,niin kerkesin huomata,etta kyyhky lensi juuri samaan aikaan muutaman metrin paassa kamerastani.



Maasto on kovin kuivaa,paitsi pohjoisemmassa Turkissa,missa on satanut nyt kaatamalla vetta.
Niin harvinaista ,kuin se onkin,niin meillakin satoi talla viikolla yhtena paivana arviolta parisen minuuttia vetta todella lujasti..Kuuro oli Antalyassa aika paikallinen ,koska ystavattareni luona muutaman kiloımerin paassa meilta ei ollut satanut yhtaan.
Kuva meidan sadepisaroitten tayttamasta ikkunastamme.
Ja nyt on ollut aivan ihania paivia lammönkin suhteen.Tanaan sain tiedon suomesta Keiteleelta,etta siella oli paivalla varjossa +29 astetta,ja mitaan ei kuulemma jaksanut tehda kuumuuden takia.Mina katsoin meidan mittariin samalla,ja sain todeta,etta oltiin taysin tasoissa.Meillakin mittari naytti varjossa +29.

Mukavaa lauantai-illan jatkoa viruaaliystavat.

7 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Juu täällä on ollu helteet nyt oikeen urakalla.Tänään oli vaivaset 19 astetta,mut kyllä oli hiostavaa...
Meillä kans parvekkella lämpötila kipuaa kauheen korkeelle ja sisällä on melki mahdotonta olla.Ikkunat ja ovet ja verhot pitää olla kiinni.Mutta kun tuulee niin on aivan ihanaa olla ulkona.

Jael kirjoitti...

Kiva kun teillä on sadettakin siellä helteiden keskellä! Israelissakin on kesällä paljon metsäpaloja, osa tahallaan sytytetty,ja osa ihmisten huolimattomuuden vuoksi, mutta sadetta ei helteiden keskellä ole...:(

Anni kirjoitti...

Harvoin varmaan sattuu että kesällä on sama lämpötila teillä siellä ja meillä täällä:)
Ikäviä nuo metsäpalot. Kuinka ihmiset voi olla niin ajattelemattomia etteivät huolehdi tupakan tumpeistaan sekä oma juttunsa on vielä ne tahallaan sytytetyt metsäpalot. Olen matkoilla nähnyt miten surullista jälkeä ne jättävät.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku: Suomessa jotenkin tuo +27 asteen helle on jo kovastikkin tukahduttavaa.Taalla on ilman happipitoisuus niin korkea,etta se auttaa kuumemmankin kestamiseen.

Yaelian:Ei normaali ilmiö ollenkaan,etta sataa noinkin rankasti(vaikka vain hetken)kesakuun loppupuolella.Osa metsapaloista taallakin on tahallaan sytytettyja.

Susanne: No ei yleensa enaan kesakuussa.Toukokuussa viela saattaa olla samoja lampötiloja,jos suomessa on helteita,mutta ei kesakuun loppupuolella.Taallakin on tana vuonna olleet ilmat tavoistaan poikkeavat.Mutta on tuntunut kivalta talla viikolla,kun ei ole ollut niin kamalan kuumaa.
Luulis tosiaan,etta ihmiset oppisivat,kun telkkarista katsovat,millaista tuhoa metsapalot aiheuttavat,mutta ei.akaun tosiaan ei aina selvita pelkalla metsan menetyksella,vaan siina menee kokonaisia kylia,ja ihmisia jaa kodittomiksi.Monet menettavat koko omaisuutensa,jos ei kereta evakoimaan.

Marika kirjoitti...

Tänään varjossa +20 , mutta muina päivinä on ollut jopa +28.
Nyt satoi jo vähän vettä, jospas se illaksi paranis...

Sateenkaari kirjoitti...

Marika: Toivotaan nyt,ettei vaan kokonaan teita "kesakuuma" viela lopu.
İhanaa sunnuntai-iltapaivaa.

Marika kirjoitti...

...ja illaksi parani sekä hyvää lupaa koko ensi viikoksi ;)