sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

KARKKİSUNNUNTAİ



Viime keskiviikkona sain vasta ekaa kertaa kaytya Antalyan KİPASSA. Ebruli aina kertoo kayneensa heidan KİPASSAAN, ja kehuu löytöja. Todellakin oli kaikessa hyvat valikoimat,ja vasinkin liha-ja kalatiski olivat verrattomat.Myös leivonnaiset ja valmiit jalkiruoat hyvin edustettuna. Taloustavarapuoli oli aika pieni,ja valikoima suppea verrattuna esim. MİGROKSEEN. Hintatasosta sanoisin,etta joku tavara oli halvempaa,mita muualla,ja joku kalliimpaa. Plussaa oli,etta siella paistettu oma kokojyvaleipa oli pakattu paperipussiin,ja oli todella hyvaa.Nykyaan on Antalyan MİGROKSEN leipapuoli mennyt surkeaksi.Pakkaamattomana saa vain vehnaleipaa,ja kaikki muu on pakattu muoviin.Aikaisemmin oli siella todella suuri valikoima pakaamatonta leipaa.Mutta ei se haittaa,kun leipomoita on joka nurkalla,mista saa aina tuoretta ja pakkaamatonta leipaa.
Minakin tein KİPASTA LÖYDON. HARİBON İRTOKARKKİMYYMALAN!. Ja ei ollut hinnalla pilattuja.Saman hintaisia,mita Suomessakin.Tietty turkkilaisille kalliita.Niimpa saimme tasta sunnuntaista "karkkipaivan.".
Muuten on sunnuntai mennyt taysin laiskotteluksi.Edes tiskia en ole koneeseen heittanyt.Mies oli kaverin kanssa okeyta pelaamassa,ja siinahan tietty vierahti koko yö.Ja nyt on hankin sitten nukkunut taman paivan.Valilla söi,ja taas uni maistuu.Sen kylla nakee,etta sydansairaus muuttaa hanellakin koko elamaa.Enaa ei jaksa,niinkuin ennen sairautta.Monasti ,kun oli valvottu yö,niin kolmen tunnin unilla jaksoi jatkaa paivaa.Luonto varmaan jarjestaa tamankin asian niin,ettei tule liikaa univajetta.Onneksi mies on suhteellisen hyvin hoitanut itseaan,vaikka asian hyvaksymisessa on viela tekemista.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mukavaa viikkoa myös sinulle Sateenkaari!

ebrufin kirjoitti...

Mina kayn nykyaan Kipassa harva se paiva, kun siella on niin hyvat leipatiskit ja muutenkin. Ja pihalla on jaatelöa "Suomen tyyliin" koneesta...samaa saa Burgeristakin kylla. Sinne viitsii ajella, vaikka onkin kaupungin laidalla...

Etu on viela viilea parkkihalli alakerroksessa;)

Kivaa viikkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Kesainen kiitos!

Ebrufin: Meilla tama Kipa on toisessa kaupunginosassa,ja vilkasliikenteisten katujen takana,joten dolmuksella menee aikaa n. 20 minsaa.Tuota jatskijuttua en huomannut,oliko taalla,mutta leipatiski oli oikein hyva,ja se,etta osa leivista oli pakattu paperipusseihin,oli plussaa.Menen kylla toistekkin.
Kiitos,kuin myös Tuppulaan.

Maija kirjoitti...

Mukavaa viikkoa sinulle!
Täällä meilläkin on nyt helle.Minulle jopa liian kuuma.(+30 tänään varjossa) onneksi on pihalla allas minne voi pulahtaa,vesi sielläkin jo noussut +25asteeseen.Kiva karkkipäivä sulla.

Jossu kirjoitti...

Nam, karkkia pitää saada, se piristää!
Mukavaa viikkoa sinne kauas.

ziriliini kirjoitti...

Minä alan nyt ymmärtää enemmän sitä etelässä olevaa iltana painottuvaa elämänrytmiä nyt kun täällä on näitä helteitä riittänyt. Eikä puhuta kuin +28-30 asteesta, mutta vielä on esim. turha kuvitella saavansa nukutuksi, kun on liian kuuma.

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kiitos: Teilla onkin kiva allas pihassa.Pienen koon takia lampötila nousee sn vedessa nopeasti.Mutta onhan viela ainakin hiukkasen viileampaa,kuin ilma.
Valilla pitaa pitaa karkkipaiva,ja juuri noilla irtokarkeilla.

Jossu:Kiitti: Oli ihan kuin olisi makuunissa kaynyt.

Ziriliini: Vakisinkin tahtoo kesayöt venya liian pitkiksi taalla varsinkin nain kesa-aikaan,kun on kuuma.Johtuisikohan tasta,etta myös talvisin Turkin kansa on enemman illanvirkkua,kun koko kesa "valvotaan".Ruokakin syödaan vasta myöhemmin illalla.Paivalla kylla pitaa jotain aina syöda,etta sailyy suolatasapaino.Meilla kylla saadaan nukutuksi ilmastoinnin ansiosta,mutta kaikilla ei sita ole.