keskiviikko 17. marraskuuta 2010

TUOKSUA İLMASSA

Se on leijunut monasti tanaan sisalle avoimesta parvekkeen ovesta,ja saanut aikaan nalkahermojen kutkutuksen.
Eilen teurastettiin lampaat ja muut elaimet.Tanaan on teurastetusta lihasta vuorossa ruoanvalmistus.Joku jo on tehnyt eilen,mutta suositellaan lihan "lepuuttamista" jaakaapissa 2 tunnista vuorokauteen.
Kuka sitten grillaa,kuka valmistaa tuossa kuvassa(netista) ruokaa nimeltaan "KAVURMA".Suomeksi tarkoittaa paistetua lihaa.
Mina valmistan taman niin,etta laitan kuumennettuun wokkipannuun pieneksi kuutioidun lihan,ja lisaan hivenen tulikuumaa vetta.Sekoitan niin kauan ,etta neste kehuu pois.Taman jalkeen lisaan öljya ja voita,seka muutaman pienehkön kokonaisen(kuoritun) sipulin.Ruskistan,ja kun liha on saanut kauniin varin,niin lisaan suolan,seka maustepippurin,seka jalleen kuumaa vetta vahan.Annetaan hautua,kunnes liha on pehmeaa.Vetta lisaan vahitellen vain vahan.Liha ei siis saa kellua vedessa.Kun ruoka on valmista,niin siina ei juurikaan ole nestetta kuin nimeksi.
Tein tuossa huomion,etta vastapaisen talon yhdella parvekkeella nainen juuri varmaankin tata ruokaa valmistaa.
Monet taalla paistavat lihan ja kalan parvekkeella,ettei kotiin levia ruoankary.Mina teen kylla kaiken keittiössa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi taallakin ihan samoissa tunnelmissa, viereisen talon katolla grillattiin ja kavin nuuhkimassa parvekkeella ihania ruoan tuoksuja :) Itse tein tanaan kuitenkin kasvisruokaa.

Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Maria:Mina en juurikaan lihaa syö.mutta tamanpaivaisista tuoksuista alkoi tehda tosissaan mieli liharuokaa.İtselle en niin pienta maaraa viitsi alkaa tekemaan,joten mietintaan.mita tehda.

Denizkizi kirjoitti...

Onneksi Turkissa pääsee usein myös maistelemaan naapureiden herkkuja. Suomessa saa ihan rauhassa haistella vaan yksinään..

anja kirjoitti...

Melkeinpä tulee vesi kielelle kun lueskelin ohjettasi lihan kypsentämisestä. Taidan kokeilla tapaasi laittaa lihasuikaleita wokissa.
Meille satoi viime yönä lunta Etelä-Suomeenkin!

Heidi kirjoitti...

Kerrankin voi todeta tähän, että tunnen tuon tuoksun hyvin nenässäni... Ja nälkä hiipii masuun koko ajan :)
Eid Mubarak!

Sateenkaari kirjoitti...

Denizkizi:Totta.Taalla voi ihan huoletta menna mukaan vaikka grillaamaan naapurin kanssa.

Anja:Mina ainakin saan takalaisesta lihasta tuolla systeemilla parempaa.Mieheni on sen aidiltaan oppinut,ja minulle opettanut aikoinaan.Toinen tapa on keittaa lija kypsaksi palana.Leikata sitten ja paistaa.Mieheni saa tasta ruoasta todella hyvaa.

Heta: Eid Mubarak myös sinne.Kiitos Kommentista blogissani,ja kaynnistta.Kavin kurkkimassa sinun blogiisi.İhanaa lomaa.