keskiviikko 24. marraskuuta 2010

FIRINDA LAHANA (KAALİA UUNİSSA)

Tata ruokaa en ole viela kokeillut,mutta rakastan kaalia,joten uskallan laittaa reseptin tanne.

3 rkl öljya
2 perunaa
1/2 kaalia
2-3 purjosipulia
1/2 juomalasillista kermaa
4 nakkimakkaraa
suolaa,oreganoa
parmesanjuustoa

suikaloi kaali ,peruna ja purjo ohuiksi suikaleiksi.
Paloittele makkarat ja paista niita hieman pannulla öljyssa
Lisaa suikaloidut kasvikset,ja paista viela 5 minuuttia.Ota pois liedelta ja lisaa kerma.
Kaada seos uunivuokaan ja laita uuniin 20 minuutiksi 180 asteen lampöön.
Lisaa parmesanjuustoa ja anna olla uunissa viela 5 minuuttia.

Ohje on neljalle.

AFİYET OLSUN (HYVAA RUOKAHALUA)

13 kommenttia:

Minttuli kirjoitti...

Varmaan maistuu, käyttökelpoinen ohje myös tänne. Kiitos.
Bannerikuvassa onkin tuttu hotelli..
Terkuin kylmästä Pohjolasta

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli: Tuota ajattelinkin,etta on myös suomalaiseen makuun kaypa ohje.
Cender hotellihan siina on kuvassa.Nakyy myös meidan parvekkeellemme.Oliskohan vajaa 200 metria meilta.
Suomen lippua ei ole ollut enaan tuon hotellin pihassa,joten ovatkohan suomalaiset matkanjarjestajat poistaneet taman hotellin.En ole tullut katsoneeksi esitteista.

Natjale kirjoitti...

Oi, minäki tykkään kaalista. Tätä vois kokeilla. (nälkä!) :D

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Kokeilen minakin jossain vaiheessa.Nakithan voi hyvikin jattaa pois,ja laittaa tialle vaikkapa porkkanaajos haluaa pelkan kasvisversion tehda.

mummeli kirjoitti...

Tuota pitää kokeilla, varmasti hyvää. Sopiskohan joukkoon tilkka Turkkilaista jugurttia, sitä kun tykkään työntää vähän joka mahdolliseen ruokaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Mina myös kaytan paljon jugurttia ruoanlaitossa ja leivonnassa.
Kokeilemalla se tietaa,mutta luulen,etta vois laittaa jugurttia myös.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Jos viela laittais hivenen siirappia ja sita jugurttia,niin saattaisi tulla kiva hapanimela maku.

Sirokko kirjoitti...

Luin otsikosta että kalaa uunissa, varmasti tuo lahana toi mieleen lahnan. hauskasti aivot toimivat näin aamusella. :D

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Kiitos,ystavani,paivan hymysta.Minun aivoni toimivat noin paivallakin valilla.
"Lahana" on siis suomeksi "kaali",tama muillekkin tiedoksi.

ekku kirjoitti...

Onpa kivan kuulonen ohje.Pitää itsekkin kokeilla.Huomaa että siellä tuo kasvisten käyttö on suuremmassa osassa ruuissa,kun täällä.Ohjeessa,kun on nakki/henkilö.Täällä se varmaan olisi 4/hlö. :)

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku: Todellakin taalla kaytetaan paljon kasviksia.Liharuokaa tehdaan myös.Lihaa oikeastaan enemman,mita kalaa.Mutta kasviksia on lahes joka aterialla jossain muodossa.Taallahan on yhdella aterialla yleensa ainakin kahta erilaista ruokaa.Usein kolmea.

anja kirjoitti...

Minulle tuli myös mielikuva lahnasta, sillä savolaisittain pieni sukulaispoika puhuu lahanoista! Kiva kun postaat näitä ruokaohjeita. Niistä saa hyviä vinkkejä kokeiluun.

Sateenkaari kirjoitti...

Pitaa laittaa nyt muutama leivontaohjekkin,kun ihmiset leipovat joulujuttuja.