maanantai 29. marraskuuta 2010

MATKAVAKUUTUS SAİRAUDEN VARALLE

Tiedoksi Turkissa asuville ULKOSUOMALAİSİLLE!

Olen lahdössa Suomeen lomalle joulukuussa,ja tiedustelin matkatoimistosta matkavakuutusta sairauden varalle.Vastaus oli,etta ei sellaista taalla saa tehtya.İhmettelin tuota suuresti,koska kyllahan turkkilaisetkin matkustavat.
Suomalaiselta ystavaltani sain kuulla,etta he ovat tallaisen vakuutuksen saaneet tuosta GROUBAMA vakuutusyhtiösta.Tana aamuna laksin sitten itselleni metsastamaan matkavakuutusta.Lahella kotiamme on tuon FİBA vakuutuyhtiön toimisto.Poikkesin siihen,ja tiedustelin asiaa.Heilta myös sai matkavakuutuksen sairauden ja tapaturman varalle.
Kuukauden vakuutus maksoi 18 Euroa.Vakuutuksen korvauksien kattoraja on 30.000 Euroa.
Vakuutusta voi tiedustella nimella YURDIŞI SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASİ.Vakuutus on voimassa kaikissa Schengenmaissa.
Tahan vakuutukseen kuuluu myös matkatavaran katoaminen lennon aikana,jos sita ei ole löytynyut 21 paivan sisalla.Korvaus siita on 350 Euroa.
Vakuutustodistus on kirjoitettu seka turkin-etta englanninkielella.Vakuutusyhtiön hatapuhelin palvelee 24/7.
Kavin kertomassa saamastani vakuutuksesta matkatoimistossa(talomme alakerrassa),ja mies siella oli luullut,etta vain Schengenviisumiin yhdistetaan tuo matkavakuutus.Taalla kannattaakin ottaa aina itse selvaa.Sita tarpeellista tietoa ei kaikilla ole.selvisi sitten,etta kylla olisin saman vakuutuksen saanut matkatoimistosta PEGASUKSEN myöntamana,mutta hinta olisi ollut 25 Euroa.
Tulipahan annettua yhdelle matkatoimistolle tietoa asiasta.
Minulta kysyivat vakuutusyhtiössa Turkin henkilökorttia,ja sen numero tuli vakuutustodistukseen,joten en sitten osaa sanoa,etta taytyykö olla maan kansalainen,vai saako esim.oleskeluluvalla.5 kommenttia:

Denizkizi kirjoitti...

Hienoa saada joku suositus. Rämä vakuutus varmasti käy myös tarvittaessa turistiviisumilaiselle Suomen-matkalle? En muista kyllä vaadittua vakuutusrajaa.

Elisa kirjoitti...

Tuopa kävi hyvin. Mutta olisi kiva tietää päteekö samat asetukset myös ei-turkin kansalaisille, jotka asuvat maassa oleskeluluvan turvin. Jos pidemmälle reissulle lähden, niin olisi myös kiva löytää vakuutus sellaista varten..

Sateenkaari kirjoitti...

Denizkizi:Jos olet taalla turistiviisumilla,niin sinulla on Suomesta matkavakuutus yleensa sen kolme kuukautta.Jos sinulla on viela Suomessa voimassa Suomen sosiaaliturva,niin mitaan matkavakutustahan et tarvitse.

Elisa:Kayppahan kysymassa vakuutusyhtiöista.Molemmat noista mainitsemistani löytyvat myös İstanbulista.
Minulta kysyivat henkkaria,ja sehan löytyi tietty,kun olen maan kansalainen.

Denizkizi kirjoitti...

Tarkoitinkin poikaystäväni Suomen-matkalle :) Mutta ilmeisesti tämä on juuri sitä varten.

Sateenkaari kirjoitti...

Denizkizi:Olen kuullut,etta turistiviisumiin vaaditaankin matkavakuutusta.En ole varma.
Toki sen turkkilainen saa taalta.