sunnuntai 21. marraskuuta 2010

PALMUPUU

Naita taatelipalmuja on taalla joka paikassa.Puistoissa,katujen varsilla,rannoilla.Juuri tahan aikaan vuodesta tama palmu on nayttavimillaan taateleitten saadessa varia.
Naista palmuista ei kuitenkaan taateleita kerata syötavaksi.Koristavat vaan kaupungin katukuvaa.
Vahan aikaa sitten naytettiin televisiossa,kun jossain kaupungissa taalla karsittiin naista palmuista oksia,ja niissa oli naita taateleita.Niita jaettiin kaupunkilaiislle,ja kyllapa kelpasivat.Nahtavasti ovat syötavia myös.
Taateliviljelmilla en ole koskaan kaynytjoten tietoa ei ole taman lajin viljelysta.

Kivaa alkavaa viikkoa!

14 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kauniin näköinen.
Mukavaa viikkoa ystäväiseni!

Yaelian kirjoitti...

Taitavat olla samanlaisia koristetaatelipalmuja kuin meillä,Niitä ei kyllä syödä,kerran maistoin eikä ollut erityisen hyvää....Mutta kauniita ne ovat!

ekku kirjoitti...

Onpa kauniin näkösiä

anja kirjoitti...

Komeita ovat taatelitertut. Kuvassa näyttävät punaisilta, olen nähnyt niitä silloin kun ovat olleet vielä raakoja ja kellertäviä vasta. Ei taitaisi kaupunkilaiset pystyä kiipeämäänkään noin korkealle palmuun! Upean näköisiä puita ovat.

Laura kirjoitti...

Ne kyllä näyttää tosi hienoilta! Meidän palmuissa ei kyllä täällä tunnu kasvavan yhtään mitään. höh.

Ciacy kirjoitti...

Onpas hienoja palmuja. Meillà tààllà on niità ihan perus vihreità ja keltaisia kuivuessaan, hih. Taatelit tuovat kyllà kivasti vàrià. En ole tiennytkààn ettà oksatkin voivat olla syòtàvià :D

Johanna kirjoitti...

Kauniita palmuja! Ja tästä tulikin mieleeni, että pitääkin kohta tehdä taatelikakku pakastimeen. Olen huomannut, että se on parhaimmillaan jouluna, kun se on saanut olla muutaman viikon pakastimessa.

Susanne kirjoitti...

Kauniita ovat! En ole nähnytkään palmuja silloin kun taatelit ovat saaneet tuollaisen värin. Voin kuvitella kun niitä on paljon että ovat tosi näyttävän näköisiä.

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Onkohan meilla jotain eri lajiketta sitten taalla, kun meidan puut on jo tyhjennetty ennen kovia helteita? Meilla on noita puita kanssa ihan joka paikassa, mihin vaan ovat alynneet istuttaa...

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Tosi kauniin variset

Yaelian:En minakaan menis noita syömaan.

Ekku:Sina varmaan keksisit noistakin jotain syötavaa.

Anja:Joka vuosi eivat ole aivan noin kauniin punaisia.Oli kuuma kesa,ja nyt vahasateinen syksy,niin varia on sen takia ehkapa enemman.

Ciacy:Eivat oksat tietenkaan ole syötavia.Et varmaan huomannut,etta kirjoitin niissa "oksissa olevan naita taateleita",kun kaupunginmiehet niita ihmisille jakoivat.

Johanna:Taatelikakku on melkeimpa se paras joulukakku.Ja paranee vain sailytyksen aikana.

Susanne:Ja vaikka olet paljon matkustellutkin.

Kuwaitin kaunotar:Pitaapa seuratakkin,mihin aikaan vuodesta ne taalla oksivat nama.Saattaa olla,etta jattavat joihinkin paikkoihin koristukseksi.

Minttuli kirjoitti...

Komeita palmuja ja samoja katseltiin viime viikolla toisella suunnalla. Oli eräässä palmussa papukaijaperhe ruokailemassa, yritin kuvata niitä ja ehkäpä laitan kuvan näytille..

Terveiset, kotiin palanneelta.

Sateenkaari kirjoitti...

Minttuli:Toki laitat kuvan naytille.Jaan odottelemaan.
Reissut ovat mukavia,mutta kotiin on aina kiva palata.

seijastiina kirjoitti...

Komeita ovat nuo palmut, kuvauksellis.
Ompa ilo katsella lämpöisiä kuvia, kun täällä nurkissa pakkaset paukkuu!

Mukavaa viikkoa ja iloa päiviisi ystävä kaukaa ♥

Sateenkaari kirjoitti...

Seijastiina:Viime yöna tuuli niin kovaa,etta katolla louksutti koko yön,mutta satanut ei paljoakaan,ja nyt taas aurinko paistaa.
Kiitos,ystavain kauniista sanoistasi.