perjantai 12. marraskuuta 2010

NYKYAİKAA

Tama on sita vastakohtaa pazariostamiselle Suuret ostoskeskukset,missa saman katon alla on kaikki.Lattiat ovat peilikirkkaat.Joka paikka puhdasta ja jarjestyksessa.
Pazareista ei saa aivan kaikkea,kuten apteekkitavaroita eika kaikkia paivittaistavaroitakaan.
Mutta naita kahta ostosmuotoa tarvitaan edelleen.Minulle on herannyt ajatus siita,mita on taalla Turkissa tulevaisuudessa.Haviaakö kaikki vanha,vai sailyykö siita ainakin osa.En kuitenkaan usko,etta pazarikaupanteko kovin hevilla haviaa.
Onhan Euroopassakin varmaan joka maassa omat torinsa ja pazarinsa.
Viela on eras asia,mista taalla pidan.Nimittain "pikkuputiikit".Niissa on ihana kierrella ja katsella,ja monasti jotain kivaa tarttuu mukaankin.

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille.

9 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Kyllä on upeita kauppoja. Paljon on varmaan Antalya muuttunut niinä vuosina, mitä tässä on käyntini ja nykyisyyden välissä.
hyvää viikonloppua sinne kauas.

mizyéna kirjoitti...

Meidän tuppulassa on kaksi pientä ostoskeskusta mitkä ovat aina ihan tyhjiä.

Kaikki ostetaan pikkukaupoista, markkinoita ja basaareista. Meillä ei vanhankaupungin basaarikujat kyllä lopu mihinkään jo ihan siksi, että kaupunki on maailman perintöluettolen suojelema eli niitä taloja ei saa hävittää :)

Mä kaipaisin isoa ostoskeskusta mistä saisi kaiken saman katon alta ja missä olisi hirveeeeeeesti ihania kauppoja kohtuu hinnalla sekä myöskin ostajia. Pystyyn kuolleet kalliit ostarit ovat ihan mälsiä. Ei inspiroi ostamaan mitään.

Siivetön kirjoitti...

Olin aivan innoissani Gaziantepin uudesta siististä SankoPark ostoskeskuksesta jossa oli juurikin samannäköistä. merkkiliikkeitä jne. Karu totuus kuitenkin paljastui tavalliselle tallaajalle. Siellä oli hirvittävän kallista! En tainnut ostaa sieltä muuta kuin sandaalit poitsulle (kun oli spidermanit) ;).

En tiedä miten muissa kaupungeissa Turkissa, mutta Gaziantepin Sahinbey on selkeästi kolmessa osassa. Keskustan toisella puolella oli rikkaiden alue ja toisella puolella oli kurdien rakentama "hökkelikylä". Aivan vastakohdat toisilleen. Hulppeat luksusasuntoalueet muuttivat kaupungin toisella laidalla rapistuneiksi taloiksi. Siellä bazaarikultturi elää varmasti aina.

Sirokko kirjoitti...

Meidän tuppulassa on vain yksi ostoskeskus eikä sekään kovin kummoinen, samat kamat saa pikkukaupoista. Pääkaupungissa kyllä on noita luksusjuttuja, siellä niitä rikkaitakin on enemmän.
Minun pelkoni on, että tulevaisuudessa tännekin ilmestyisi suuria kauppaketjuja jotka sitten söisivät kaiken pienyrittämisen, siinä loppuisi leipä suurelta osalta kansaa, pikkukaupat kun on monen perheen ainoa tulonlähde.

Sateenkaari kirjoitti...

Mummeli:Onko siita kauan,kun taalla olet ollut?

Mizyena:Kylla minakin tykkaan naista suurista ostoskeskuksista.Kun kay ostamassa jotain,tai muuten vaan katselemassa,niiin ruokaostokset voi tehda samalla.Ja monesta on viela ilmainen kuljetus.Kahdesta paasen kotiovelle saakka.

Siivetön:taalla on Migroksen ostoskeskuksessa tosi kallit erikoisliikkeet.Özdilekparkissa on seka etta.Deepossa myös seka etta.

Antalyassa on viela muutama "hökkelialue" ihan keskustassa,joissa asuu kovastikkin köyhaa vakea.Joten pazaareja tarvitaan.

Sirokko:Mina en kanssa ymmarra,etta niita suuria ostoskeskuksia pitaa rakentaa niin paljon.Taalla meilla on myös niita kauppaketjuja vaikka minkalaisia,mutta niissa on myös paljon sellaista ketjua,joka myy halvalla .
Pikkuliikkeita on todella paljon,mutta tyhjia liikehuoneistoja ilmestyy koko ajan lisaa.

Marge kirjoitti...

Hei ystäävin siellä kaukana!:)

Toivottavasti vanha ja uusi voivat elää sulassa sovussa! Molempia tarvitaan:) Molemmissa on oma tunnelmansa, suuremmissa enemmän valinnan varaa, metropoilitan meininkiä, pienissä voi olla palvelu parempaa, hieman erilaisia tuotteita kenties, vanhaa tunnelmaa...Toreilla taas ihmiset ehkä kohtaavat toisensa paremmin, tunnelma on rento ja kasvikset yms. varmasti tuoretta:)

Oikein ihanaa viikonloppua ja isäinpäivää sinulle ja perheellesi!!

Halien, Marge

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Totta,etta molempia tarvitaan,sita vanhaa,seka sita uutta.Kun maailma menee eteenpain,niin vanhan on myös uudistuttava.Mutta kaikkea ei saisi koskaan havittaa.Ja aivan varmasti taallakin pazarielama jatku,ja elaa tavallaan.

Kiitos,ystavain.Turkissa isainpaiva ei ole nyt sunnuntaina.Se on taalla olemassa,mutta ei samaan aikaan,mita SAuomessa.Aitienpaiva on yhat aikaa.

Susanne kirjoitti...

Minustakin molempia tarvitaan ja ihanaa on kun on molemmat!:)
Aika tyylikkään näköisiä ostoskeskuksia siellä on.
Jyväskylän keskustakin on muuttunut kauppojen ja ostoskeskusten osalta. Ehkä käyt lomallasi tutustumassa niihin:)

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Juuri asken juttelin poikani kanssa,ja han kertoi Jyvaskylan muuttuneen kovasti.Ja mina olen ollut sielta niin kauan poissa,etta varmasti on muuttunut.
Toki kierran keskustan kaupat myös lomallani.Kiiretta vaan varmana pitaa.