tiistai 23. helmikuuta 2010

LEHTİJUURİKAS-KİKHERNEKEİTTO(Nohutlu pazi çorbası)



Lehtijuurikas (lehtimangoldi) on vahna viljelykasvi.Ruoanlaitossa kaytetaan pinaatin tavoin.Voi kayttaa hyvin myös salaatteihin.
Suomessa saatavana eri lajikkeita.Uusi on punertavalehtinen.
Taalla olen tavannut vain tuota kuvassa nakyvaa.
Tein siita nyt ensimmaisen kerran ruokaa,johon ohjeen otin takalaisesta LEZZET-lehdesta.Keitto oli hyvaa.
Ostin kaksi nippua lehtijuurikasta,ja ne maksoivat yhteensa 1 liiran (50 centtia).Pinaatti on talla hetkella kallistaja tasta tuli aivan samanmakuista,mita pinaatistakin.

Ohje 4:lle

600 gr lehtijuurikasta
1 juomalasillinen keitettya kikhernetta
1 sipuli ,1 valkosipulin kynsi
4 rkl oliiviöljya
2 tomaattia
1 pitka vihrea paprika( muukin paprika kay)
reilu rkl tomaattipyretta tai(puolet paprikapyretta)
5 juomalasillista vetta
Suolaa ja mustapippuria.

Suikaloi lehtijuurikas.Kuori,ja paloittele tomaatti,pilko sipuli seka valkosipuli.
Kuullota öljyssa sipuli,ja lisaa valkosipuli seka paprika viela hetken kuullottaen.
Lisaa tomaattipyre ja sekoita miedolla lammölla 2 minuuttia.
Lisaa lehtijuurikas.Sekoita hetki.
Lisaa vesi,ja mausteet.Keita 15 min.
Lisaa keitetyt kikherneet,ja jatka keittamista viela 15 minuuttia.

HYVAA RUOKAHALUA! AFİYET OLSUN!

Mina laitoin hiukan runsaammin kikherneita,ja myös nestetta hiukan runsaammin.mutta varo lisaamasta nestetta paljoa,muuten maku karsii.

4 kommenttia:

Nuheila kirjoitti...

Rakastan pinaattikeittoa.Tätäkin voisi siis kokeilla.Mukavaa tiistai-iltaa!


Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Nuheila: Tulee halpa ruoka,jos teilla on lehtijuurikas yhta halpa,mita taalla meilla.
Kiitos,kuin myös.

sirokko kirjoitti...

Tätä meilläkin syödään ja resepti vaikuttaa hyvältä. Taidanpa joskus kokeilla kun kerrankin on ainekset olemassa.
Makoisan näköisiä sämpylöitäkin tuossa ylempänä...njam!

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Eka kertaa kaytin lehtijuurikasta,ja oli hyvaa.
Nuo leivat on nopsaan tehty.Taikinaan:vetta,öljya,suolaa,hiven sokeria,hiivaa,kauraryynia,kokojyvavehnajauhoja seka normaalia vehnajauhoja.
Taikina saa olla tosi pehmeaa.
Taikina kohotetaan.Leivotaan jauhojen kanssa ottaen paloja,jotka taputellaan litteiksi,seka nostatetaan.Ennen paistamista pistellaan haarukalla.