maanantai 1. helmikuuta 2010

KULKUNEUVO

Muutama kuukausi sitten mieheni möi moottoripyöransa,kun asumme keskustassa,ja pyöra seisoi enemman ajan pihassa kayttamattömana.
Viime viikolla tuli liikkeelle tarjolle kaksi polkupyöraa.Osto-ja myyntiliikkeethan ostavat tavaran halvalla,mutta taalla Turkissa ihmiset myyvat usein aivan alyttöman halvalla melkein uuttakin,kun ovat rahanpuutteessa.


Kuten taman polkupyöran omistaja.Tuli tarjoamaan ostettavaksi,ja mieheni nappasi tuon itselleen ajopeliksi.  Hinta oli 60 turkin liiraa ja euroina 30 euroa.On 5-vaihteinen ja nayttaa uudelta.
Naissa vaan taytyy olla aina tarkkana,koska saattaa ostaa varastettua tavaraa.Keinot ovat kylla hyvat pitaa tallaista silmalla.Tamakin mies on tuonut muutakin myyntiin,ja antanut puhelinnumeronsa,mika on tarkistettu.Joskus kylla sattuu,etta saa varastettua tavaraa myyntiin,mutta aika harvoin kuitenkin.Taitavat enemman myyda netin kautta.
Mutta erittain hyva ostos.
Tuossa työssa on juuri tama etu olemassa.
Mina odotelen nyt vaatekaappia ja vahan muutakin.
Aurinkoista alkanutta viikkoa,ystavat.

15 kommenttia:

Katti kirjoitti...

Hyvänäköinen pyörä!
Niinhän se on täälläkin,että voi törmätä varastettuun tavaraan.Täällä poliisi turvamerkitsee pyöriä,se on oikein hyvä juttu.

mimmuli kirjoitti...

Yleismaailmallinen ilmiö, aina on olemassa epärehellisiä ihmisiä kansalaisuuteen katsomatta. Missään muuaalla koko maailmassa missä olen matkustellut ei tosin kauppias ole jättänt kauppaansa ja juossut perääni koska huomasi antavansa liian vähän rahaa takaisin kun Turkissa!!

Hienon pyörän on miehesi ostanut! Oiva kauppa oli=)

ebrufin kirjoitti...

Onnea uudelle menopelille!
Meilla muuten taas sataa...oli kuitenkin kiva lammin paiva:)

Natjale kirjoitti...

Hieno kauppa... vaikka minun kävi heti sääliksi ihmistä, joka joutuu rahapulassa luopumaan tavaroistaan. Sitä ei aina tiedä, mikä on tarina, voi olla sairaalalaskuja tai mitä vaan :-(

Oma miehein odottaa kärsimättömänä plussailmoja, että voi taas pyöräillä (moottori). Kyllä hän on kulkenut talvellakin "mopolla", jos vain kelit ovat sallineet.

Susanne kirjoitti...

Hienon pyörän miehesi osti. Näyttää ihan uudelle niinkuin kirjoitit.
Sinulla on jännää kun ei tiedä mitä kivaa tulee liikkeeseen. Voit tehdä vaikka mitä löytöjä sieltä.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Katti: Turvamerkinta onkin hyva asia.Taalla en ole sellaisesta kuullut.Todennaköisesti ei ole.

Mimmuli:Mukavaa kuultavaa,etta sinulla on noin rehellisen kauppiaan kanssa kokemus.Kylla niita löytyy taaltaki seka rehellisia,etta eparehellisia.Monet turistitkin ovat meille maininneet kohdanneensa aitoa rehellisyytta taalla.
Pyörakauppa oli ostajalle hyva,mutta myyjalle ei.

Ebrufin: kiitos.
Juuri laitoin pyykkia parvekkeelle,ja naytii olevan tahtikirkas taivas,mutta saatieto lupaa ainakin huomiselle sadetta.

Natjale:Totta.Ja juuri tuota sanomaasi on taalla todella paljon.Seka työttömyys on suuri ongelma,kun korvauksia ei ole.
Mutta turkkilainen myös elaa yli varojensa hyvin helposti,vaikkei olisi sairautta,taikka työttömyyttakaan.Taalla on nyt se aika,mika Suomessa velkaannutti monet ihan omaa syytaan.Nimittain luottokortit.Liikkeet kilpaa tarjoavat tosi hyvia etuja ja alennuksia luottokorttiasiakkaille,seka kaikenmaailman kylkiaisia.
Pankit kilpaa tajoavat luottokortteja.Minulle on muutama puhelu tullut pankeista myös.
Enaan harvoin nakee ruokakaupassakaan,etta joku maksaa kateisella.Olen oikein seurannut tata,niin kun kassa kysyy,milla maksetaan,niin melkein aina on se "luotto".
Uutiset ovat kadulla haastatelleet ihmisia,niin yleista on 4 luottokorttia,mutta jopa yli 10 luottokorttia olevia oli joukossa.
Monella on pakko tahan ruljanssiin,mutta ei suinkaan kaikilla.Luottokorttia kun on niin helppo kayttaa,mutta se maksupaivakin tulee eteen.
Taalla kylla nakee sita elaman nurjaa puolta todella paljon,ja aina se surettaa.
Mieheni otti liikkeelle eraan tallaisen todella huonossa asemassa olevan köyhan miehen.Tunsi hanet ennestaan.Ei asuntoa,vaan on aina asunut työpaikallaan.Asuu nytkin mieheni työpaikalla.Olemme hanta auttaneet,ja antaneet vaatteita yms.Teen aika usein ruokaakin hanelle vietavaksi.
Todella mukava ja ystavallinen mies. Ja ahkera työmies.Hanen elamantarinaansa emme tieda,mutta eronnut on vaimostaan.Nahtavasti jattanyt vaimolle kaiken omaisuuden(taalla tapana)ja jaanyt itse ilman mitaan.Voi olla myös paljon muuta ongelmaa elamassa.

Susanne:Nahtavasti onkin suhteellişsen uusi.
On juu jannaa.Vaatekaappia odottelen sellaista turkkilaista vanhan tyylin kaappia.Niita ei tahdo enaan löytaa.
Ja paljon muuta viela puuttuu kotoa.
Olen aina ollut vanhan tavaran kayttaja.Suomessakin kavin ahkerasti vaatekirppareilla seka huonekalukirppareilla.
Valilla tekee hyviakin löytöja.

Yaelian kirjoitti...

Hieno pyörä ja edullinen.Voiko pyörän merkitä poliisilla teilläpäin? Toivottavasti ilmeentyy se sopiva vaatekaappi sitten piakkoin.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: En ole ainakaan kuullut,etta taalla olisi poliisilla merkitsemissysteemia olemassa.
Toivotaan,etta kaappi löytyy,ja paljon muutakin pitaisi löytya meidan huusholliin.Yksi huone on kokonaan tyhjillaan viela.

Natjale kirjoitti...

Hienoa, että autatte ihmisiä. Tänä aikana ei kaikilla tosiaan ole helppoa. Voin kuvitella millaista on maassa, jossa sosiaaliturva ei ole Suomen tasolla.

Ihminen on heikko, moni sulkee mielensä seuraavalta päivältä, jos tälle päivälle on luvassa helpotusta. En tiedä... ehkä vika on niin pankeissa kuin luottokorttien ottajissakin, jos talous on huteralla pohjalla.

Minä olen vähän tällainen, että katson asiaa heti toiseltakin puolelta kolikkoa ja siksi surin pyörän myyjää. Voihan se olla, että taustat ovat ihan toisenlaiset, eikä juuri se ihminen edes tarvitse myötätuntoani (esim. huumeet), mutta kun ekana tuli vain mieleen köyhyys ja sairaudet. Olen taipuvainen dramatisoimaan asioita aina :-).

Vihreatniityt kirjoitti...

Hieno pyora. Toivottavasti kauppa kay hyvin. Hienoa kun autatte sita miesta. Valilla ottaa paahan, etta tehdaan suuri numero rahalahjoituksesta, mutta ei huomata lahiymparistossa apua tarvitsevia.
Tuli miellee, etta Lontoossa asuessamme tarvitsimme tvn. Osto-ja myyntilehdesta loytyi sopiva ja lahdimme sita katsomaan. Surkeassa murjussa asui pienessa huonessa vanhemmat ja pieni vauva. Mies oli tyoton. Minun teki mieli juosta pois, kun ajattelin etta nyt heilla ei ole enaa edes tvta mita katsoa, jos sen ostamme. Olivat todella helpotuneen nakoisia, kun mieheni sen kuitenkin osti ja antoi rahat. Minulle jai pitkaksi aikaa paha mieli koko asiasta.

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Myötatunnolta ei voi sulkea silmiaan,varsinkin kun nakee niin paljon sita elaman nurjaa puolta.Turkissahan on paljon hyvin rikkasita ja paljon hyvin köyhia.Sita valimaastoa ei juurikaan ole.
Koskaan ei ole pahaksi(painvastoin) katsoa kolikon sille toisellekkin puolelle.Aivan oikein ajattelit.

Vihreatniityt:On hyva mieli,kun on pystynyt auttamaan edes yhta ihmista vaikka vahasenkin.
Taallakin on paljon ihmisia,jotka jatkuvasti myyvat omaisuuttaan,kun on pakko,ja taas sitten ostavat tilalle,kun tulee parempi paiva.

Heljä-äiti (rouvaHoo) kirjoitti...

Hieno menopeli! Mulla on tällä hetkellä tilanne, että olisi kassikaupalla hyväkuntoisia vaatteita pois annettaviksi ja vien hyväntekeväisyys kauppaan. Mielelläni antaisin suoraan jos tietäisin kenelle, mutta uskon että valitsemani kauppa tekee hyvää paikallista työtä.
Keskiviikkohalaus!

(katsoin muuten tv-kaistalta innoissani "maisemiasi" ohjelmassa "matkaoppaat", kunnes huomasin ettei ollutkaan Antalya vaan Alanya)

Sateenkaari kirjoitti...

Helja: Onko teilla siella vaatekirppareita.Taalla ei ole.Ja vaatetavara on erittain hyva kierratettava.Etenkin lasten vaatteet,jotka jaavat pian pieniksi.
Alanya on pieni kaupunki,ja lahestulkoon vain turistipaikka.
Antalya on yli miljoonan asukkaan suurkaupunki,ja ,vaikka on myös turistikohde,niin paikallinen turkkilaisuus on taysilla lasna.
Vastahalaus sinne myös.

Marge kirjoitti...

Tervehdys sinne kauas etelään! Ihan uuden näköinen polkupyörä, nyt kelpaa ajella:) Minua huolestuttaa luottojen mainostaminen, varsinkin nuoret eivät oikein aina ymmärrä, että takaisinmaksu on korkojen kera yllättävän kallis. Oikein leppoisaa loppuviikkoa sinulle, blogiystäväni!

Sateenkaari kirjoitti...

Marge: Lammin kiitos tervehdyksestasi,ystavain.
Muistan,mita se oli Suomessa vuosia sitten,kun pankit tarjosivat luottoja.Monet ylivelkaantuivat uskoessaan helppoon rahaan.Tiedan myös sen,etteivat kaikki pankit kunnolla selvittaneet mm. takaajien vastuuta veloista.
Nyt on sama taalla,missa ei ole edes sosiaaliturvaa,kun hullusti kay.