keskiviikko 17. helmikuuta 2010

KANELİNEN,KUİVAVİİKUNAKAKKU (tarçınlı ve kuru incirli kek)

Tein tata kakkua muutama paiva sitten,ja oli todella hyvaa.Ohje taman kuun LEZZET-lehdesta.

3 kananmunaa
1,5 juomalasillista sokeria
1 juomalasillinen maitoa
1 juomalasillinen ruokaöljya
2 reilua tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
3,5 juomalasillista vehnajauhoja
0,5 juomalasillista saksanpahkinarouhetta
0,5 juomalasillista pieneksi pilkottua kuivattua viikunaa.(voit kayttaa myös kuivattua aprikoosia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
Lisaa maito ja öljy
Lisaa jauhot,mihin on sekoitettu leivinjauhe seka kaneli
Lisaa viimeksi pahkinat ja viikunat.Sekoita.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteen lammössa n. 45-50 min.Tarkista tikulla kypsyys.

Kakkuvuoka saa olla reilummankokoinen

İhania kahvihetkia kakun parissa.


10 kommenttia:

Sky Mikaela kirjoitti...

Kuulostaa kyllä hyvältä. Harmi etten syö mitään tuollaista tällä hetkellä...

Nuheila kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta,rakastan viikunoita,taateleita ym. yli kaiken.Makeisten sijaan napostelen yleensä taateleita:)Tätä voisi vaikka kokeilla herkkupäivänä.


Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:En minakaan kovin paljoa,mutta silloin tallöin otan herkkupalan.
Ollaan suunniteltu ostaa pieni arkkupakastin,johon voisi leipoa vierasvaraa.
Nyt meilla on jaakaapin ylaosassa pakastinosa,mika yleensa on taynna leipaa.

Nuheila:Oli tosi hyva kakku.Ja tuota ohjetta voi muunnella.Mina laitan seuraavalla kerralla rusinoita ja kuivattua aprikoosia.

mimmuli kirjoitti...

Niin herkullista tuo on varmaan..minä nimittäin vielä teen.. ohjeesi mukaan=D korvasin allergian takia pähkinät manteleiksi

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli:Mantelit kayvat vallan mainiosti pahkinöitten tilalle,ja varmaan voisi jattaa kokonaan poiskin.

Sirokko kirjoitti...

Minulle taatelikakun ystävälle tuo voisi sopia oikein hyvin, otankin reseptin talteen uutta uunia odotellessani (vanha ei paista kunnolla). Yleensä en pidä liian kuivista kuivakakuista, täällä on tapana tehdä sellaisia että melkein jauhot suussa pöllyää.

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Otappa talteen,ja uuden uunin tultua sitten kokeilet.
Mina laitoin melkein tayden juomalasillisen viikunoita,jotta meheytta tuli vielakin enemman.
Taalla ovat kakut suuremmalta osin kosteita.Minakin tykkaan niista.

SaaraBee kirjoitti...

Laitappas mulle teevesi kiehumaan niin tulen maistamaan kakkuasi ja parantamaan maailmaa!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: Nyt vasta kerkesin blogille,joten jouduit nain kauan odottamaan teeta.Mutta nyt on vesi kiehumassa,joten TERVETULOA,YSTAVAİN.

Marja-Leena kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje, mutta onko siellä juomalasi samaa kokoa, kuin Suomessa?