torstai 7. tammikuuta 2010

SİKSAK

Alkaneen vuoden ensimmaisia paivia voisi nimittaa yhteisella nimella "SİKSAK". Jotenkin tuntuu,ettei ole saanut viela oikeaa vaihdetta paalle,milla jatkuisi tasainen vauhti.
Monenlaisia menoja ja kiireita on ollut.Ei ole blogejakaan kerennyt kunnolla lukemaan ja kommentoimaan.
Nyt oli pakko kuitenkin istahtaa,ja saada jotain pienta tannekkin taas.
Eilen aamulla laksimme aikaisin sairaalaan normaalille tarkistuskaynnille.Kavimme ensin syömassa aamupalaksi keittoa.Mieheni syö hyvin usein myös kotona aamulla keittoa.Mina silloin,kun sen ulkona syömme. Se aamukeitto on yleensa mercimek-eli linssikeitto.Kotona usein myös sosekeitto kasviksista.
Turkkilainen tapa on syöda yölla ruoaksi keittoa,ja nimenomaan tuolloin ravintolassa.Rakastan yökeittohetkia.Monet syövat myös sita aamuisin. Keittoravintoloita onkin monia avoinna myös koko yön.

Elisesta keittopaikasta kavelimme pikkukujia myöten bussipysakille. Nyt saankin aikaisempaan postaukseen verrattuna hiukan toisenlaisia maisemia. Hyvin vanhoja ja ransistyneita rakennuksia,jotka varmaan lahivuosina tulevat haviamaan kaupunkikuvasta.

Katukiveys oli siisti ja hyva,mutta monet talot sen naköisia,etta juuri ovat sortumaisillaan.Monen talon katto oli pressuilla peitetty.Nahtavasti vesi tuli sateella sisalle.Joitakin ihan hyvakuntoisiakin taloja oli valissa.
Naita tallaisia asuinalueita on Antalyassa viela muutama.

Tanaan kavin aamulla verikokeessa kolesterolini tarkistamiseksi.Olen nyt ollut reilut 8 kuukautta ilman laakitysta,ja janna nahda ovatko arvot pysyneet pelkalla dietilla kunnossa.Mita en jaksa uskoa,koska sairaus on suvussa.
Taas sain huomata,miten hyvin taalla verikoe aina minulta onnistuu.Suomessa on ollut ongelmana,ettei suonta tahdo löytya millaan.Ja joka kerran on mennyt koko kyynartaive mustaksi Suomessa verikoetta otettaessa.
Taalla tanaankin hoitaja otteli verikokeita tosi nopsaan tahtiin.Kun toinen nousi tuolista pois,niin toinen asiakas oli jo vieressa odottamassa. Suonta ei etsitty,vaan kiristyskumi kasivarteen,ja neula samantien.Eika pistos juurikaan edes tuntunut.Nyt on aivan olemattoman pieni mustelma,eika muuta.Ja mika on Antalyan valtion sairaalassa oikein hyva asia,niin se,etta jokaisella poliklinikkakerroksella on oma laboratorionsa.Koskaan ei tarvitse jonottaa kauaa.

İhanaa huomista perjantaipaivaa ystavat.

15 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Keittoaamiainen ei mene alas, ei. Uh.

Nuo verikokeet...kummallista, ettei sitä suonta vaan meinaa koskaan löytyä! Välillä on siksi otettu kämmenselästä ja se sattuu niin...noh, nyt ei löydy kuin rumia sanoja :) En ole koskaan edes vieraillut turkkilaisessa sairaalassa, mutta kertomasi on aina hyvin positiivista. Toivottavasti ruokavalio on edes jotain auttanut kolesteroliin, uskoisin niin!

Vihreatniityt kirjoitti...

Aloinkin jo ihan huolestua, että minne olet kadonnut.
Minulta ei raskausaikana tahtonut suonta löytyä ja kyynärtaive oli aina ihan mustelmilla. Piti pitää pitkähihista päällä, niin pahaa jälkeä tuli neulasta.
Jotenkin tuo keitto aamiaiseksi tuntuu vieraalta ajatukselta.
Toivotaan hyvä kolesterolituloksia.

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti on kuitenkin kolestroli laskenut,pidän peukkuja! Kurjaa,jos tuollaiset vanhat talot puretaan,ehkä niitä voisi korjata kuitenkin.Tuollaiset kapeat kujat ovat kauniita.

Sateenkaari kirjoitti...

Susadim:Noin minakin ajattelin 15 vuotta sitten,mutta nyt keitto aamiaiseksi on silloin tallöin ihan ok.
Minulla(meilla) on toistaiseksi ollut vain myönteisia kokemuksia sairaanhoidosta taalla.Toivottavasti niin jatkuukin.

Vihreatniityt:Kiitos huolenpidosta,ystavaiseni.
Moni vieroksuu keiton syöntia aamulla,mutta kun siihen tottuu,niin sama se on,kuin puurokin.

Yaelian:Kolesterooliarvot eivat voi laskea siita 8 kuukautta sitten olevasta,kun olivat huippualhaiset.Silloinhan olin laakityksella.Nousta kylla voivat,ja luulenkin niin.Mutta katsotaan ensi viikolla.
Kujat ovat tosi kauniita.Monet noista taloista ovat jo siina kunnossa,ettei korjata kannata.Monia on korjattukin.Mutta tuokin alue on sellaisella paikalle,etta kerrostaloja tulee takuulla.

RouvaHoo kirjoitti...

Kiitos kävelyretkestä ystäväni. Nuo talothan ovat aivan ihastuttavan viehättäviä ränsistyneinäkin, ja oli ihana käyskennellä kanssasi lumettomilla kaduilla.
Kyllä mulle voisi ehkä keitto mennä aamiaiseksi jos eteen kannettaisiin.
Aamuhalaus!
Heljä
ps. Otin Koon kanssa asiaksi mahdollisen Turkin matkan tulevaisuudessa ja vastaus olikin yllättävän positiivinen - eli ei ole lainkaan sulkenut lomalistaltaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Helja: İhanaa oli,etta tulit mukaan.Kiitos siita,ystavani.Vanhoissa ja ransistyneissa taloissa ja kujissa on jotain salaperaisen kiinnostavaa.Kauneus löytyy myös siita puolesta.Ei tarvitse katsoa,kuin hyvin vanhan talon puuseinaa,niin se aivan elaa silmissa.
Kiva juttu,etta Koo on myötamielinen ajatukselle mahdollisesta lomasta taalla.
Keskipaivan halaus İrlantiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkavaa viikonloppua täältä todella lumisesta ja pakkasen puremasta Suomen maasta, nytkin -18 astetta...et nuo sinun kuvat ovat aivan eri maailmasta...pitäis napsasta muutama kuva ulkoa ja laittaa blogiin teille katsottavaksi....siellä lämmin ja täällä todella kylmä...äsken latasin takkaan puita, että saadaan taloa piukkasen lämpimämmäksi.....Istanbulistakin on kadonnut aikas paljon tuota kuvaamaasi ränsistynyttä asuinaluetta, mutta nuo vanhat puutalot ovat myös minusta viehättäviä ( asukkaat ovat varmaan eri mieltä:9 )....
niissä on sitä ajan patinaa ...terkuin tarjuska

Seija kirjoitti...

Keitot ovat ihania, oikeaan aikaan nautittuna. Aamukeitto ei minulla kyllä onnistuisi, mutta aamupäivällä jo kyllä. Ja siitä eteenpäin :).
Nuo kuvasi, vastakohtia on oltava elämässä. Rumaa pitää olla, että erotamme kauniin, surua ilon vastapainoksi ja pahaa tai huonoa, että saisimme kokea miltä hyvä näyttää ja tuntuu. :) Kamalinta slummia minä itse olen nähnyt Lissabonin sivukujilla. Onneksi sain katsella auton ikkunasta. Ei tarvinnut astua siihen kurjuuteen. Paha mieli tuli niiden ihmisten puolesta.
Terveydenhuolto on siellä teillä hyvinkin mallillaan. Se on mukavaa huomata. Muistatkos joskus täällä?
Hyvää viikonloppua teille! t. Seija

Sateenkaari kirjoitti...

Tarjuska:On ihanaa,kun voimme nain blogissa vaihtaa nakymia toistemme kanssa.Mina katselen mielellani teidan lumisia ja kauniita maisemianne,vaikka lunta omaan elamaani rn kaipaakkaan.
Noitten ransistyneitten talojen asukkaat todellakin varmaan ovat eri mielta,kun sadevesi tulee norona lattialle,ja home kurkistelee nurkissa,seka lammitys ei tuo tarvittavaa lamminta huoneeseen.
Ja aika paljon syttyy vakavia tulipaloja nain talvella naissa huonoissa asunnoissa,kun lammitetaan liikaa.Kuolonuhreja tulee joka vuosi palon takia seka hakamyrkytyksen.

Seija:Nain talvisaikaan ja kylmalla tuntuu tosi pahalta katsella,millaisissa olosuhteissa monet taalla asuvat olosuhteiden pakosta.

Toistaiseksi ainakin ollaan oltu tyytyvaisia terveydenhuoltoon taalla.
Muistanhan mina,Seija,ne jutut.
Hyvaa viikonloppua sinulle myös,ystavain.

marke kirjoitti...

Terveiset täältä pakkastalvesta - meillä on tällä hetkellä -19 astetta ja luntakin on ihan kiitettävästi. Aamukahvin keittoon tästä pitäisi vähitellen piristyä vaan pitihän ensin hoitaa nämä verkostoasiat :D Lueskelin - pitkästä aikaa - blogeja ja vähän kommentoin Facebook-kirjoituksia...:D :D :D

Susanne kirjoitti...

Olen suuri keittojen ystävä, mutta ihan aamulla puuro maistuu paremmin:)
Minusta noissa vanhoissa rakennuksissa ja kapeissa kujissa on jotain kiehtovaa. Voi kun ne voisikin kunnostaa.
Toivottavasti kolesteroli on hyvä!
Mukavaa viikonloppua!

mimmuli kirjoitti...

Arvaas mitä? Nyt on matka varattu! Lokakuussa kaksiviikkoa!!! Arvaa olenko onnellinen..ihanaa..=)))))))Täällä on ollut järkyttäviä pakkasia nyt meillä jopa -32 Hrrr..Onkohan kelit sielä lokakuussa vielä ok. Ei pitäisi olla liian kuuma kuten viimeksi kun olimme siellä heinäkuussa, se oli hieman jo liian kuumaa kesällä 2008..

Sateenkaari kirjoitti...

Marke:Olen kuulostellut,etta kunnon pakkastalvi on siella Suomessa.İhanaa,kun voi olla taalla lampöisemmassa.Astman ja sydanvian takia ei kovilla pakkasilla paljoa ulkoilla.
Mina kanssa usein ennen aamukahvia istahdan koneelle.

Susanne:Joitain vanhoja taloja taalla on kunnostettu,mutta monet ovat jo siina kunnossa,ettei kunnostamista voi edes ajatella.
Minakin jannaan kolesteroolarvoja,kun olin 10 vuotta syönyt laakkeita,ja nyt ollut sen 8 kuukautta ilman.

Mimmuli.İhanaa.Nyt vain sitten matkasuunnitelmia tekemaan.Mika on matkakohde?
Lokakuu on yleensa suhteellisen hyvaa matkailukautta.Lamminta on viela.Sataa kylla voi valilla,mutta ei yhtajaksoisesti montaa paivaa.Merivesikin on silloin viela lamminta.eihan se jaahdy koko talvenakaan alle 17 asteiseksi.Heinakuu on kylla monelle liian kuumaa.
Sanon nyt jo,etta tervetuloa.

Sanush1 kirjoitti...

Heippa.Piti uusi salasana hankkia kun edellisen unohdin!Ihania kuvia jälleen,kiitos.Hei minä ainakin loppuvuodesta ostin maantie-kartan Alanyassa kirjakupasta,ulkosalla niitä oli monia myynnissä,Eri osista Turkkia.Ajeltiin sinne Kassin pikku kaupunkiin.Kiva oli seurata kartasta missä mennään.Love maps! Ja sateenkaari,oikein hyvää uutta vuotta! T.Sanush1

Sateenkaari kirjoitti...

Sanush1:Kiitos sinulle tiedosta.Toivottavasti Mimmuli kay lukemassa tuon.
Alanyasta,jos mista pitaisi löytya maantiekarttoja,koska siella on myös paljon monen kuukauden turisteja,jotka tekevat omatoimimatkoja autolla.
Kiitos,ystava,sinulle myös ihanaa alkanutta vuotta.