lauantai 2. tammikuuta 2010

ANTALYA,KONYAALTİ

Laitan muutaman netista otetun kuvan Konyaaltilta,missa uudenvuoden aattona kavelimme.Tama  Konyaalti on kokonaan oma kaupunki Antalyan sisalla.Asukkaita siella oli viime vuonna 103.000.Silla on myös oma kaupunginjohtajansa.
Kesaisin ranta tayttyy turisteista,mutta nain talvisin siella on ihanan rauhallista.Osa rantaravintoloista on avoinna lapi vuoden,mutta osa on kiinni nain talvisin.
Talven kovat myrskyt koettelevat aina kaikista eniten juuri tata Konyaaltin aluetta,koska edessa on avomeri.Joka vuosi siella saadaan korjata paikkoja myrskyn jaljilta.
Kun viimeksi Antalyassa asuimme,niin kotimme oli tuolla meren rannalla kauniilla paikalla.Siella on myös kaikki palvelut olemassa.
Mutta nykyaan liikenne sinneppain on todella kovaa,ja ruuhka-aikana Antalyan keskustasta bussilla menee tunti,ja joskus enemmankin.Joten nykyinen asuinpaikkamme on siihen nahden ihanteellinen.Bussia ei paljoa tarvitse kayttaa.
Konyaalti on saanut muutama vuosi sitten maailmanpalkinnon puhtaudestaan ja siistiydestaan.Myös merivesi on siella ollut puhdasta.
Sitten tama viimeinen kuva on uutena vuotena otettu aivan meren rannalta.Taustalla mustana nakyva meri.Yhden rahtilaivan (joka odottaaa satamaan paasya)muutama valo ja uudenvuoden kulkijoita rantahiekalla.Vihreat valonheittimet luovat valoaan pimeassa illassa.

İhanaa viikonloppua,ystavat.

24 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Tuonne lomalle!
Kävin tänään pojan kanssa turkkilaisessa parturissa. Ajattelin siellä odotellessani teitä Turkissa asuvia uusia ystäviä.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: Tervetuloa vaan tanne.Taalla odottelen.
Kiitos ajatuksesta,ystavaiseni.

Marika kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta!
Meillä hiljaiseloa joka suunnalta...bloggaaminen jäissä toistaiseksi....ehkä myöhemmin jatkan....

Sateenkaari kirjoitti...

Marika:Kiitos,myös sinulle,ja perheellesi ihanaa alkanutta vuotta.
ei sita aina jaksa,eika kerkia kirjoittaa.On sita perheellisella paljon muutakin tekemista.Mutta toivottavasti jatkat jossain vaiheessa.
Halit

Yaelian kirjoitti...

Kiva nähdä näitä kuvia ja lukea kotipaikastasi!

RouvaHoo kirjoitti...

Milläs saisin tuon marokkolaiseni myös Turkkiin... jos suomalaisilla ennakkoluuloja niin voit kuvitella mitä mantereen sisällä! Huoh.

Ihania kuvia kuitenkin ja sinne joskus vielä tulen ... vaikka yksin.

Halaus ihana ystäväin

Heljä

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Kiitos,ystavani kiinnostuksestasi.

Helja:Jospa hiljalleen suostuttelemalla.Monilla on ollut ennakkoluuloja ennen tanne tuloaan,ja niin vain ovat ennakkoluulot yleensa havinneet.
Tervetuloa,vaikka sitten yksin.
Lauantai-illan halaus

Susanne kirjoitti...

Upealta kaupungilta Konyaalti näyttää. Oikein siistiä ja viihtyisää. Ihana paikka käydä kävelylenkillä ja kauniilla rannalla!

Anonyymi kirjoitti...

Ah, ah! Ihan koti-ikävä tulee... Oikein hyvää alkanutta vuotta sinne Antalyaan! "Cirali"

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne: Varsinkin nain talvella tuo ranta on erittain hyva lenkkeilypaikka.Kesalla on taynna turisteja.

Cirali: Varmaan tulee koti-ikava,jos on taalla Antalyassa kerrankin asunut.
Kiitos,sinulle myös paljon hyvia paivia alkaneeseen vuoteen.

Anonyymi kirjoitti...

Sateenkaari, ajattelin kysyä sinulta kun olet Fethiyessä asunut: tunnetko paikkaa nimeltä Kelebek Vadi? (sinne pääsee veneellä Ölu Deniz*stä). Oletko käynyt? "Cirali"

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Konyaaltin ranta jäi matkan varrelle kun 1990-luvun alussa käytiin Karin luona Camyuvassa. Silloin tie oli vain 2 kaistainen, enkä muista nähneeni paljoa kerrostaloja vielä silloin, mitä niitä nyt on. Hih, minun pitäis hakea pankkikortti Konyaaltin konttorista. Saadakseni Antalyasta veronumeron nopeasti, tilini avattiin K:tiin. Onneksi tilini toimii, näyttämällä vain passin Sarköyssä. Pankkikortin haku oliskin hyvä tekosyy tulla lomalle Antalyaan. t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

No niin ,Annu.Alappahan nyt sitten suunnittelemaan sita pankkikorttihakumatkaa tanne.İlmoita hiukkasen aikaisemmin,niin laitan kahvin porisemaan.

Seija kirjoitti...

Huikaisevan kaunista!!! =)

Sateenkaari kirjoitti...

Seija: Kiitos ystavani,niin on minunkin mielestani.
Vielaköhan joku ihmettelee,miksi tanne aina niin kovasti kaipasin,kun Suomessa asuimme.

Sirokko kirjoitti...

Maisemallisesti aika tavalla samanlaista kuin täälläkin, jos ei turisteja lasketa, suurin ero on kuitenkin siisteydessä ja kunnossapidossa. Komeat on rannatkin.
Voiko siellä yöllä liikkua ihan noin huoletta ympäriinsä, ei kyllä täällä tulisi mieleenkään paitsi kesäaikana rantakadulla.

Siivetön kirjoitti...

Ihania kuvia! Varsinkin tuo ihan ylimmäinen layoutkuva! :)

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Antalya pidetaan suhteellisen hyvin siistina,mutta löytyy taaltakin kaupungin sisalta paikkoja,missa pitaisi siivoamista tehostaa.
Ei mekaan normaalisti taalla yölla kuljeta kaupungilla.Se,mita eniten pelataan,niin ovat tinneristit ja muut huumeitten kayttajat.Uutena vuotena oli paljon perheita myöhaan liikkeella,niin uskallettiin.Mies kylla monasti tulee töista keskella yöta,ja pelkaa itsekkin.Mutta kylla puoleen yöhön voi huoletta liikkua.
Juuri tanaankin tultiin klo 22 kotiin kylasta ja kierrettiin pieni lenkki.İsoa paakatua pitkin kyllakin. Tassa meidankin kadulla on paljon baareja,mitka ovat viela tuohon aikaan avoinna.Ja kioskeja on joka nurkalla,mitka ovat avoinna 24/7.

Sateenkaari kirjoitti...

Siivetön:Kiitos.Minakin ihastuin tuohon kuvaan,kun sen netista löysin.

Seija kirjoitti...

En ihmettele Sateenkaari. :) Mutta en ihmetellyt kyllä aikoinaankaan kaiken kertomasi ja silloisten kuvien perusteella. Sinun kuvailusi ja minun mielikuvitukseni. HIH!

Jossu kirjoitti...

Ihania kuvia, ihan tekisi mieli lomalle, nyt ja heti, mutta huomenna alkaa arki ja aamulla on mentävä töihin :(

Houkuttelevan näköinen paikka. Olen kerran käynyt Turkissa ja tykkäsin kovasti.

Talvisia ja lumisia pakkasterveisiä täältä Suomesta ystävälle!

Sateenkaari kirjoitti...

Seija:Sina oletkin niita harvoja ystavistani,jotka uskovat minun taydelliseen viihtyvyyteeni taalla Turkissa,ja siihen,etta Turkin kulttuuri on tullut minulle taysin omaksi.
Sinun mielikuvituksesihan osoittautui monasti aivan oikeaksi,joten ennakkoluuloja ei sinulla ainakaan ole,kuten monella muulla suomalaisella.
Terveiset sinne kylman meren rannalle.

Jossu:Kiitos ystavain.
Mukava kuulla,etta pidit Turkista.Ehkapa joskus tulet toisenkin kerran.
Suomessa onkin tana talvena oikein kunnon talvi lumineen ja pakkasineen.

Marge kirjoitti...

Hei ystäväin ja ensinnäkin kiitos jälleen niin lämpimistä ja kauniista sanoistsi blogissani! Ne lämmittivät kovin mieltäni:)

Ja ah ja oih noita maisemia!!! Voi, kun pääsisikin käymään sielläpäin...:)Kyllä on kaunista! Ja siellähän pidetään hyvää huolta ympäristöstä, tosi kiva kuulla!

Oikein ihanaa tulevaa viikonloppua sinne kauniiseen Turkkiin!

Sateenkaari kirjoitti...

Marge: Kiitos itsellesi,ystavani.On mielta lammittavaa aina vierailla blogissasi.
Toivotaan,etta joskus paaset taalla kaymaan.
Asken juuri kirjoitin vastakohtaa noille kauniille maisemille.
Taalta löytyy viela muutama hyvin ransistynyt kortteli.Mutta jotain viehatysta noissa vanhoissa kortteleissa vaan on.
Kiitos samoin sinulle ihanaa viikonloppua.