lauantai 23. tammikuuta 2010

KORJATTAVAA ja saadettavaa.

Onko kukaan muu tehnyt samaa huomiota,mita mina? Nykyaikaiset kodinkoneet eivat kesta niin hyvin,mita ennen.
taalla on yleinen kaytantö lahes kaikille kodinkoneille,etta on kolmen vuoden takuu.Meilla tama tayttyy ensi kesana.
Toinen seikka on,etta nykyiset koneet ovat teniikaltaan erittain herkkia kaikenlaisille hairiöille jne.


Astianpesukoneemme alkoi pesta tosi huonosti ja pyykinpesukone jatti usein linkoamatta.
Se,mista olen taalla onnellinen on,etta korjausta ei tarvitse kauaa odottaa.Nytkin ,kun mieheni soitti,niin seuraavana paivana tultiin katsomaan.Ainakin tama toimii merkkituotteiden kohdalla hyvin.

Astianpesukoneessamme ei mitaan varsinaista vikaa ollut,vaan saadöt eivat olleet kohdallaan.Tarkkaan mittasivat veden kovuuden ja muut.Meilla kuulemma on pehmea vesi.Olen sen huomannut kylla jo ihostanikin.
Sain myös hyvan puhdistusohjeen astianpesukoneelle: Laita kone tyhjana pesemaan normaali ohjelma ilman pesuainetta.Lisaa veteen vain omenaviinietikkaa.Mies laittoi melkein pullollisen etikkaa koneeseeni.
Myytavana on puhdistutarkoitukseen pesuainetta,mutta huolto ei sita suositellut.
En kysynyt,mutta luulen,etta pyykinpesukoneellekkin tuo on hyvaksi silloin tallöin.
Pyykinpesukoneessa kanssa tekivat joitain saatöja,ja joku pikkuinen sahkövika korjattiin.Eilen sitten viela kavi korjaaja kylpparin vedenlammittajaa katsomassa.
Siina oli ongelmana,ettei termostaatti toiminut kunnolla.
Tama korjausmies yritti ensin esittaa omia teorioitaan,mm etta suihkupaa jos on puhdistamatta,ja siella on kalkkia,eika vesi kulje kunnolla,niin termostaatti ei toimi.Sanoin hanelle,etta olen tietoinen tuosta,ja puhdistan aina kalkit pois.Mies ei uskonut,vaan puhdisti itse,ja sai todeta,ettei vika siina ollut.Kun sitten avasi laitteen,niin vika löytyi,ja tuli korjatuksi.
Kateva tuo vedenlammitin.Kylma vesi kulkee hanasta tuon kautta suihkuun,ja matkalla vastukset sen lammittavat.Vesi on kuumaa sen ajan,mita tarvitset.
Ensi talveksi haluan keittiöön myös tuollaisen.
Tama vedenlammitin on vasta vuoden ollut kaytössa,ja vain talvella.
Ainakin minun mielestani kodinkoneitten kayttöika on lyhentynyt,ja helpommin tulee vikoja,mita ennenvanhaan.

İhanaa viikonloppua,ystavat.

8 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Ihan totta. Ei nykyään tehdä enää niin kestäviä.

Tuota etikkaa muuten käytän minäkin, myös pyykkikoneessa 90asteessa tyhjä kone kera etikan :)

Yaelian kirjoitti...

En ole ihan huomannut mutta kai se niin on. Minulla ei ole astianpesukonetta ja pesukonekin on vasta puolitoista vuotta vanha,niin että vaikea sanoa.Sen sijaan pojallani Suomessa on yli 10 vuoden vanha pesukoneeni edelleenkin käytössä ja toimii ok.
Tuollaisen vedenlämmittäjän haluan minäkin;pohjoisessa asuessa oli keittiössä sellainen. Tässä talossa on keskuslämminvesi, mistä en pidä lainkaan:maksaa paljon ja kestaa minuutteja,ennenkuin vesi on lämmintä.Mutta siitä ei voi yksi ihminen erota kun se on koko talossa oleva systeemi.

Katti kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla.Tuntuu,että kodinkoneet kestävät todellakin paljon vähemmän aikaa kuin joskus aijemmin,vaikka olisi ihan "kunnon"merkkiäkin.Sitäpaitsi korjauskustannukset ovat kalliita joten siltäkin kantilta tulee miettineeksi,että kannaatko ylipäätän korjata vai jo ostaa uusi.
Lauantai iltaa Antalyaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Sokrutin:Normaalin etikan mina olen tiennyt puhdistuksissa,mutta omenaviinietikka oli uutta.

Yaelian:Tuo vedenlammitin on todella kateva.Ja vaikka siina on wattimaara aika korkea,niin laskuun ei paljoa kerry,kun eihan suihkussa tuntikaupalla olla.
Ja kesalla on kaytössa aurinkoenergai.Olisi kylla talvellakin aurinkoisina paivina,mutta peilit ovat niin huonot,ettei riita talvilampötiloilla lammittamaan.

Katti:Taalla onneksi ovat korjauskustannuksen viela suhteellisen halpoja,johtuen halvasta työvoimasta.

ekku kirjoitti...

Juu kyl noi koneet ei kestä alkuunkaan niin kauan kun ennen.Äidilläni pesukone kesti kakskyt vuotta melkein ja meillä sama merkki just sen takuu ajan.Ja korjaus on sen verta kallista ettei kannat jos uuden saa takuun kera 299e.Uusissa on tosi paljon hienouksia,joita ei tavallinen ihminen edes tajua.

Susanne kirjoitti...

Olen tehnyt saman huomion.
Muistan että kotona aikoinaan kaikki kesti vuodesta toiseen, polkupyöristä lähtien. Tietenkin tekniikkakin oli yksinkertaisempaa, mutta joka tapauksessa laatukin oli hyvää.
Mukavaa sunnuntaita sinne ystäväin!

Natjale kirjoitti...

Laatu on enää sana. Ainakin monessa kohtaa, ei tietenkään kaikessa.
Koneet tehdään niin, että vaihtuvuus on nopeata ja korjaus kannattamatonta.

Minä en ole ihan samaa mieltä kaikkien noiden lämmittimien kanssa :D. Suihkussa Saksassa toimi hyvin, mutta keittiössä molemmissa maissa: ihan sontalaitos koko kone. Kuumaa vettä riittää hetken.

Vessaan ostimme itse laitteen, joss ainakin tuntuisi riittävän kuumaa vettä.
Siellä tosin ei tule tiskattua mitään, joten... :D
Meillähän vessoissa tulee vain kylmä vesi ja kylppäreissä kuuma. Itse haluan kuuman veden molempiin.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Onneksi Taalla Turkissa on viela suhteellisen halpaa korjauttaa vanhaakin.Rişippuu tietenkin viasta.Varaosat saattavat maksaa paljon taallakin.Mutt työvoima on halpaa,niin tehty työ myös.

Susanne:Saattaa olla,etta juuri tuo paljo tekniikka koneissa tekee sen,etteivat ole niin kestavia.
Ja Natjale on oikeassa kommentissaan,etta koneet tehdaan niin,etta vaihtuvuus on nopea.
Eihan uusia koneita myyda niin paljopa,jos vanhan saa korjattua halvalla ja kayttöika on pitka.

Natjale: Suihkussa tosi kateva tuo vedenlammitin.Ja meilla kylla riittaaa siina kuumaa vetta,vaikka kuinka kauan,kun vastus sen kuumentaa sita myöten,mita kayttaa.Siihen itse laitteeseenhan ei vesi varastoidu ollenkaan.
Keittiössa ei ol kokemusta viela.Tarvitsenn keittiössa aika vahan kuumaa vetta,kun kone tiskaa,mutta aina sita kasintiskiakin on hiukkasen.Kun saamme laitettua aurinkopaneelit kuntoon,niin sitten ei tarvitse tuota laitetta,kuin sadepaivina.
Nyt kesalla on riittanyt aurinkolammitteinen vesi hyvin.Talvella yöt ovat niin kylmia,etta jaahtyy.
Taalla monilla kampaajilla on tukanpesussa tuo lammitin.