lauantai 16. tammikuuta 2010

LUKEMİSTAOlen joka kuukausi ostanut turkkilaisen ruokalehden.Nyt ostin niita kaksi (Lezzet ja Leziz).Lisaksi Lezzetlehdessa tulee aina mukana hyvia(nyt kaksi) pikkukirjasia ohjeineen.
Ensimmaisen kerran innostuin ostamaan myös tuon Evim-lehden.Sisallöltaan kaikenlaista kodin asiaa.SisustustaKattaustaVaatekaapien jarjestysta.
Taalla on saatavana kaappeja,joissa on tuollainen hyllyn alta ulosvedettava housuteline.Tosi kateva.Tuollaisen maton haluaisin.Roskien lajittelusta oli hyva juttu.Aivan samat ohjeet,mita on Suomessa kaytössa.
Mutta mita hyötya on lajittelusta,kun kerayspisteita ei ole ainakaan meidan alueellamme.Enka ole taalla missaan nahnyt.Ehkapa on tulossa hiljalleen tannekkin.Hyva juttu oli myös energiansaastösta.Minulle ei mitaan uutta,mutta monelle turkkilaiselle tarpeen.
Sahköa osaavat saastaa lamppuja sammuttelemalla,mutta siihen se melkeimpa jaakin.
Hyvin yleinen virhe on taalla laittaa ruoat jaakaappiin lampöisena.Ja peittamattömina.Tasta olen monelle antanut ohjeistusta.Tuo viimeinen kuva ei varmaan selitysta kaipaa.Tapasimme mukavan suomalaisen pariskunnan,jotka olivat taalla omatoimimatkalla. Pyydettin heidat kahville,ja oli ihanasti ajateltu,etta haluaisin ehkapa lukea suomenkielisia lehtia.

Mukavaa viikonloppua ystavat.
Antalyassa satelee ja lamminta on +13.

15 kommenttia:

Verna kirjoitti...

Kiitos tästä turkkilaisen lehtivalikoiman esittelystä! Ihastelemasi matto on todella erikoinen ja erikoisella tavalla kaunis. Minä tykkään lukea täällä suomessa mm. Kotivinkkiä, jossa on niin ikään asiaa sisustuksesta, ruuasta, säilytyksestä ja ihmissuhteistakin. Kaikkea on sopivassa määrin. Itse koenkin näiden lehtien parhaana antina sen, että ne antavat ideoita. Harva kuitenkaan täysin kopioi sisustusta lehdistä. Itse saan ruokaohjeistakin ideoita, joita sitten sovellan.

Minäkin olen harmitellut tuota kierrätyspisteiden saatavuutta. Autottomana ihmisenä voisin joskus mieheni poissaollessakin kuskailla mm. lasia ja metallia kierrätykseen, mutta niiden raahaaminen keskustaan kävellen on hieman hankalaa. Sen vuoksi välivarastoin ne kierrätyslaatikoksi ristimääni mieheni vanhaan parvekelaatikkoon. Se toimii myös silloin, kun oma pahvinkeräyslaatikkomme odottaa tyhjennystä.

Hyvää viikonloppua myös Sinulle! : )

Susanne kirjoitti...

Evim-lehden sisältö näyttää mielenkiintoiselle. Juuri tuollaisista lehdistä tykkään missä on kaikenlaista kodin asiaa.
Hyllyn alla oleva ulosvedettävä housuteline on hieno keksintö.
Oikein mukavaa viikonloppua sinulle ystäväin!

Sateenkaari kirjoitti...

Verna:İhanaa kuula sinusta pitkasta aikaa.
Taalla Turkissa on viela tuo kierratys aivan lapsen kengissa.Kulkee sellaisia yksityisia ihmisia karryjen kanssa,jotka keraavat maarattyja roskia roskiksista talteen,lajittelevat ja myyvat eteenpain.
Mutta kaupungin taholta ei ole viela mitaan jarjestetty.
En tieda,onko muualla Turkissa mitaan.
Minulle tuli tanne Kodin Kuvalehti,josta tykkaan tosi paljon,mutta peruin tilauksen.Nyt ajattelinkin alkaa lukemaan turkkilaista,jotta kieli kehittyy.

Susanne:Pitaa alkaa ostelemaan takalaista lehtituotantoa,eika aina vain katsella netista.
Todella kateva tuo housuteline.Meilla on myös.Siihen on helppo laittaa silitetyt housut.Telineen puolat pyörivat.

Yaelian kirjoitti...

Kiva kun sait suomenkielistä lukemista! Onko turkinkielesi niin hyvää ,että pystyt lukemaan sitä sujuvasti?
Ihanaa viikonloppua Sateenkaari!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Netin lisaksi mielellaan lukee myös kahvikupposta juodessaan jotain lehtea.
Luen ja kirjoitan turkinkielta,mutta en sujuvasti.Enhan sita taydellisesti puhukkaan.mutta hyvin tulen toimeen silla osaamallani kielella.
Juuri kielellisesti lueskelen takalaisia lehtia,ja netista myös paljon turkin kielella.

Seija kirjoitti...

Kivasti ajateltu tuo lehtien tuominen. Sinusta tuntui taatusti kotoiselta. Saatko sieltä mistään suomenkielisiä lehtiä tai kirjoja? Onneksi on netti. Tässähän me olemme, kaikki sinun suomea puhuvat ja kirjoittvat ystäväsi. =D

sirokko kirjoitti...

Jee, tuo hyllyn alta esiin tuleva housuteline on aivan MUST juttu! Miten kätevää! Taidankin lähteä Turkkiin ostoksille.

Susadim kirjoitti...

Housuteline on todella kätevä! Lehdet onkin hyvä kielenopettaja. Olisi kiva lukea turkkilaisia lehtiä, mutta en osaa kieltä niin hyvin, että ymmärtäisin tarpeeksi. Mukavia lukuhetkiä niin Hesarin kuin Evimin parissa!

Sateenkaari kirjoitti...

Seija:Oli todella kivasti ajateltu.Ja ihmiset olivat aivan ihania.On mukava tavata valilla aivan ventovieraitakin suomalaisia.Yleensa mieheni nappaa heidat kadulta meille kahville.
aivan ihanaa,etta olette siina,ystavat,ja puhutte,seka kirjoitatte suomenkielta.Lammin kiitos kaikille.

Sirokko:Aivan,nyt vaan heti matkaan.En tieda,myydaankö noita irrallaan,mutta jos saat kuljetettua koko ison kaapin,niin niita löytyy kylla.

Susadim:Kun nyt viimeksi ostimme makkarin kalustoa,niin tiesin jo valita kaapin,missa on tuo housuteline.
Mina pystyn jo lukemaan siina maarin,etta saan juonesta kiinni.Olen kovin onnellinen tuosta taidosta.Se on tarpeellinen.

ebrufin kirjoitti...

Tuon saman manton mainoksen pongasin minakin, ja pistin heti mieleen...aivan tosi siisti- tahtoo!

Sanush1 kirjoitti...

Kiitos lehti-vinkeistä.Olen itse kova sisustamaan ja ostelen milloin mitäkin lehtiä-siellä en ole ostanut kuin OK-lehden jossa paikallisia kuuluisuuksia.Nyt tiedän minkä lehden tulevalla matkalla ostan! Minkä hintaisia siellä kodinkoneet? Käytettyjäkin on myynnissä,mutta missä kunnossa?Kannattaako sellaisia?..Satsaan mieluummin uuteen.Mukavaa pyhää!

Mirja kirjoitti...

minä vielä toistaiseksi haaveilen turkin kielen osaamisesta, osaan vasta vain vähän ja kun täällä suomessa ollaan pitäisi kai itsellä löytää enemmän innostusta, pienellä paikkakunnalla kun ollaan niin ei mitään mahdollisuuksia edes että kansalaisopistossa olisi kursseja. On ihana seurata blogiasi kun välillä laitat noita ihania ruokaohjeita... olen itse ihastunut tuohon turkkilaiseen ruokakulttuuriin ja meidän perheessä sitä paljon tehdäänkin, siitä minulla on jopa keittokirjojakin :)
Todella mieleenkiintoinen tuo housuteline..en ole koskaan ennen vastaavaa nähnyt ja varmasti hyvä käytössä:)

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Aivan ihana matto.Mutta mahtaa olla hintaakin.Katselin netista tuon firman mattoja,ja muitakin on kivoja,mutta tuo on yliveto.

Sanush1:Taalla on paljon erilaisia hyvia lehtia.Alan nyt niihin tutustumaan.
Kodinkoneissa on aika suuri hintahaarukka.Riippuu merkista.Hyvaa saa uutta myös aika halvalla.Netista etsimalla saat vinkkeja hinnoista.
EV-kurit myyvat kaytettya laidasta laitaan.Sieltakin saattaa saada oikein hyvaa tavaraa.Aikaisemmin,kun taalla asuimme,niin saimme uuden SİEMENS pesukoneen tosi halpaan hintaan.Joku oli myynyt rahanpuutteessa uuden koneensa melkein ilmaiseksi.

tarjuska kirjoitti...

Heissun!! Minäkin luin Turkissa ollessani ( siis lähinnä katselin kuvia , kun en tekstistä mittään ymmärtänyt, mut sisustuslehdessä kuvat ovatkin se in) Evim-lehteä ja tykästyin kovasti, koska se tosiaan muistuttaa Suomen Kotivikki-lehteä, myös nuo ruokalehdet ovat tuttuja. Evim lehdessä on sellaista normi-ihmisten kukkarolle sopivaa sisustustyyliä tarjolla kuten mm. Ikeaa ...hyviä lukuhetkiä jatkossa ja varmasti oli mukavaa saada Suomalaista kahviseuraa ja vielä lehdet siihen tuomisina ....ihanaa viikkoa sinne!!!

Sateenkaari kirjoitti...

Tarjuska:Heissan sinnekkin.Minakin tykkaan runsaasti kuvitetuista lehdista.Ruokalehtenkin ostan juuri sellaisen,missa on ohjeitten lisaksi hyvat kuvat.
Tykkaan tanne blogiinkin laittaa kuvia kirjoittamastani tekstista.Silla kuvathan puhuvat puolestaaan,sanotaan.
Tosiaan on kiva valilla saada suomalaista juttuseuraa,ja tavata ihan ventovieraita ihmisia.
Nyt mieheni on vaihtamassa turistityötaan toisenlaiseen työhön,joten nama ventovieraat vahenevat meilla.
Kiitos samoin sinulle myös ihanaa viikkoa Antalyasta.