sunnuntai 30. elokuuta 2009

RAMAZANPAZAARİ osa 2



Ramazanpasaarissamme on tarjolla myös monenlaista hyvaa,joko kotiin viemisiksi,taikka paikan paalla syötavaksi. Kuvassa (ylla) valmistetaan aivan ihania uuniperunoita,joihin taytteen saa itse valita. KUMPİR tarkoittaa uuniperunaa. Naita "KUMPİR" ravintoloita on taalla Antalyassa hyvin paljon.Perunan syönti onkin lisaantynyt viime vuosina.Parempaa se onkin,kuin riisi.



HARİBON irtokarkkejakin olisi ollut tarjolla,mutta jatimmepa talla kertaa ostamatta.




Tuossa on lasten herkkua.Noista varikkaista ja sitkeista siirapeista myyja taikoo lapsille tikkareita.



Kuvassa (ylla) on Ramazanin ajan makea herkku,GÜLLAC. Siihen tarvitaan paketti valmiina ostettuja hyvin ohuita güllaclevyja,jotka ovat pyöreita.Maidosta,sokerista ja vaniljasokerista keitetaan seos,jota sitten laitetaan vuokaan vuorotellen naitten levyjen kanssa. Koristellaan marjoilla tai yleisimmin nakee granaattiomenan siemenilla koristettua. Pahkinaa kaytetaan myös.
Mina en erikoisemmin tasta pida.
Pazaarissa on myös paljon muuta ostettavaa ja syömista. Jokaiselle varmasti löytyy jotain omaan makuun.

8 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Onpas aivan ihania koriste-esineitä ;) ja niin palon kaikkea muutakin ihanaa. Pitäspä tulla oikein ostoksille sinnepäin ;D

Sateenkaari kirjoitti...

Latindance: Taalla ollaan ja odotellaan.

Unknown kirjoitti...

Ihanaa lukea ramadanin perinteista jota teilla siella on :) Taallapain ei pahemmin Ramadan nay katukuvassa juuri tuollaisin bazaarein eika muutakaan Ramadan ohjelmaa ole jarjestetty edes kaupungin puolesta. Joissain kauppakeskuksissa seka ravintoloissa olen nahnyt mainoksia joistain illan musiikkiesityksista mutta olisi kylla kiva kayda tuollaisilla markkinoillakin :) Ramadan tulee ja menee eika sita huomata....
Hyvaa alkuviikkoa sinnepain! :)

Sateenkaari kirjoitti...

Heli: İhanaa kuulla sinustakin taas..Varsinkin İlahi-konsertti ja tuo Mevlevi-esitys olivat sellaisia,jotka menivat sydammen perukoille saakka.İlahi-musiikki on kaunista.
Kun sita kuuntelee ajatuksella,niin tuntee oikein lampöisen henkayksen ymparillaan.
Eikö teilla edes ilmaista ruokailua kaupunki jarjesta nain Ramzanina.
Öptüm sinne Mersiniin

Annu kirjoitti...

Tuolta valmista ruokaa olisi ihana viedä kotiin, eikä menisi aikaa sen laittamiseen
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Annu: Kyllapa vaan.Taalla on kaikilla kebab-ja pizzapaikoilla ilmainen kotiinkuljetus.Ja monenlaisia muita pikaruokapaikkoja on,mista tuodaan kotiin ilmaiseksi. Monasti myös,kun laiskottaa,eika viitsi laittaa aamupalaa,niin tilataan kotiin "börek'ia". Ja mitaan alarajaa ei ostoksien hinnoille ole ehtona ilmaisesta kotiinkuljetuksesta.

Unknown kirjoitti...

Taalla on pienimuotoisia ilmaisia iftareita mutta nekin suurimmalta osalta jarjestojen ja yksityishenkiloiden toteuttamia. Ei kylla kaupungilla kovin mainosteta mitaan kaupungin omasta toiminnasta. Kait se on sitten sellaista etta jotkut tietaa, suurin osa ei....
Hyvaa alkuviikkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Naista Antalyan jutuista on ollut mainoksia pitkin kaupunkia,ja pazaarialueen ohjelma myös netissa.
Myös kaupungin suurimmasta iftarteltasta on ollut mainoksia,ja myös netissa. Taalla on useimpia ruokapaikkoja,mutta niista en tieda,ovatko yksityisten,vai kaupungin.
Mersinhan on kanssa suuri kaupunki,mutta kylla pitaisi kaupunkilaisille tiedottaa asiasta,jos sellainen ruokailu on jarjestetty.
Kiitos samoin sinne Mersiniin kivoja viikon paivia