tiistai 11. elokuuta 2009

VİİME TORSTAİN TUNNELMİA



Taytetyt parikat (biber dolma) ovat kesaruokaa parhaimmillaan.Naita valmistin viime torstaina.Nautimme tasta ruoasta kylman valkosipulijugurtin kera



Aurinko on mennyt mailleen,ja pimeys laskeutunut kaupungin ylle. Torstai-iltaisin ja yön yli palavat valot moskeijoissa ilmoittaen tulevasta perjantaista.
Taysikuu valaisee tana torstaina myös ikkunastamme nakyvan moskeijan.




Kellon jo ollessa yli puolen yön, ilotulitusraketit kohoavat korkeuksiin laheisen hotellin juhlistaessa jotain tapahtumaa.
İstumme parvekkeella lampimassa(hiostavassa) elokuun yössa,ja iltapalaksi(paremmin yöpalaksi) nautimme raikasta vesimeloonia fetajuuston kera.
Alhaalla kadulla alkaa liikenne hiljakseen vaheta.
Nautin suunnattomasti naista illoista ja öisista nakymista parvekkeella istuen.

5 kommenttia:

anne kirjoitti...

Kuin olisin tuntenut sen kostean lämpimän tuoksun nenässäni yön pimeydessä.

Kyllä näistä hienoista lämpimistä elokuisista öistä on täälläkin saatu nauttia, vaan nyt on sää rintama muuttumaan päin, syksyä kohden mennään sateiden saattelemana.

Nautinnollisia hetkiä parvekkeelle!

Sateenkaari kirjoitti...

Anna:Suomessa kanssa juuri ne elokuun lampimat ja pimeat illat ovat ihania.Niita vain on aina liian vahan.
Kiitos,ja sinne Suomeen syksyn odottelua ja aurinkoisia paivia.

ekku kirjoitti...

Oi joi täytetyt paprikat ja jogukastike:P.Nam nam.Syöttekö paprikat kuumina vai kylminä?MUa NIIN harmittaa silloin ,kun paljon Turkissa oleilin,(mutta sillon en ollu ruuista pahemmin kiinnostunut)että en kysynyt perheeltä kenen luona yövyin useinkin,että mitä ihmettä se ruoka oli mitä se rouva aina teki joka ikinen päivä.Teki muutakin,mutta sitä oli aina kaapissa.Sitä syötiin kans jogukastikkeen kanssa ja jotain vihanneshommaa se oli.(kylmänä syötävää)Aina oli loman koho kohta,kun niillä oltiin ja kysyttiin että maistuisko? :)Varmasti jotain munakoiso juttua ehkä.

Annu kirjoitti...

Turkkilainen maustamaton jugurtti oli ihanaa ja paksua. Hillon sijasta voisi kokeilla tuota valkosipulia. Toivon, että paprikat olis satokauden päättyessä halpoja Suomessakin. Herkku kelpais hyvin meillekin.

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Syödaan paprikat seka kylmina ,etta kuumina.Samoin viininlehtikaaryleet.Usein teen samassa kattilassa paprikoitten lisaksi,seka viinilehtikaaryleita,etta taytettyja munakoisoja.
Valkosipulijugurtti on myös tosi hyvaa kastikkeena lohkoperunoille ja lihapullille.

Anna:Juuri tuo jugurtin paksuus tekee siita niin hyvan ja monikayttöisen.Meillakin on sita aina jaakaapissa.Syödaan lahes joka aterialla. Ja mina myös myslin ja murojen kanssa.