torstai 13. elokuuta 2009

MİGROKSESSA osa 1Tanaan kavin taas pitkasta aikaa ostoksilla isossa Migroksessa. Olen joskus maininnut,etta taman ostoskeskuksen somistukset ovat todella kauniita ja nayttavia.Nyt teemana on tietenkin kohta alkava Ramadankuukausi.Oikea nimitys talle kuukaudelle on RAMAZAN,mutta puhun nyt Ramadanista,koska sen useimmat eurooppalaiset tietavat paremmin..
Kyltissa lukee "TERVETULOA RAMAZAN."Somistuksena on kaytetty ohutta kangasta,missa on valoköynnökset.Olivat kauniit.Tuossa edessa ovat Ramadankuukauden tutut hahmot.Nailla esitetaan nukketeatteriesityksia hyvin paljon taman kuukauden aikana.
Koristeet ovat nayttavia ja isoja.Ostoskeskus on keskelta avointa tilaa ylhaalta alas saakka,ja tahan tilaan nama aina laitetaan.
Samoin oli koristettu myös neuvontapiste.
Tama viehattava nakyma sai minut pysahtymaan toviksi. Kun seisoi taman nakyman edessa,niin olisi halunnut menna,ja avata tuon sinisen oven.MUTTA, eihan se ollut mahdollista,koska tama oli nayteikkuna. Olemme tottuneet,etta nayteikkunassa on aina jotain sita,mita kauppa tarjoaa ostettavaksi.Aivan upea idea tallainen.Nayteikkunan vieresta on sisaankaynti kyseiseen kuuluun vaatetusliikkeeseen.


Kerrosten vailla kulkee naköalahissi,ja myös liukuportaat.


Hissin alapaa paattyy suihkulahteeseen. Hissista katsottuna upea nakyma.
Asiakkaitten ei kuitenkaan tarvitse kastella jalkojaan tuossa suihkulahteessa,koska ovi tietenkin on toiselle puolelle.HİH! Voisihan se olla aikamoinen yllatys,kun hissista ulos astuessaan huomaisi olevansa "uima-altaassa". Hyva idea piilokameralle.


13 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hienosti on kaikki koristeltu siellä Migroksessa.Hih,tosiaankin varmaan tekee mieli avata tuo sininen ovi...

sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Seisoin kauan tuon nayteikkunan luona.En mennyt siihen liikkeeseen sisalle,mutta jos sisaankaynti olisi ollut tuon sinisen oven kautta,niin aivan varmasti olisin mennyt.

mizyéna kirjoitti...

Ramadan se on ihan oikeasti arabiaksi :) Ja arabiahan on Koraaninkin alkuperäinen kieli. Ramazan taitaa olla turkiksi :)

Meilläkin on pukannut tarjouslehtiä ruokakaupoista ramadanin toivotuksin sekä tienvarsilla on Ramadan mubarak toivotteluja ruokamainoksien ohessa. Enää viikko!!

sateenkaari kirjoitti...

Miziena: Turkissa todellakin on kaytössa tuo nimitys RAMAZAN.Muutama vuosi sitten keskustelin paljon taalla eraan muslimimiehen kanssa,joka todellakin oli myös arabinkielentaitoinen.Mekassa kaynyt,ja opiskellut myös İslamin historiaa.Tuli puhetta myös juuri tasta paastokuukauden nimityksesta,ja miksi se eroaa.Han selitti sen minulle hyvin tarkkaan,ja olisi pitanyt kirjoittaa ylös.Han sanoi,etta aivan alkuperainen nimitys on ollut tuo RAMAZAN,mutta jossain vaiheessa,joku,ja jonkun takia se on muutettu.Olisikin mielenkiintoista ottaa jonkun kanssa tama asia jalleen puheeksi.Jonkun,joka todella tietaa myös naista historian tapahtumista.Mina kun en osaa englantiakaan,ja suomenkielella löytyy aika vahan tietoa.
Olen 15 vuotta paastonnut,mutta nyt kumpikaan meista mieheni kanssa emme voi paastota terveydellisista syista laakarin kiellosta.Muuten pitaa hiljentya,ja syventya miettimaan asioita.
Siis viikko!

sateenkaari kirjoitti...

Miziena: Tuo nimitys Ramadan on kylla turkiksi Ramazan,mutta minua kiinnostaisi todellakin alkaa tutkimaan niita puheita nimen alkuperasta.Olen kuullut tasta muiltakin.Jos sinulla on jotain tietoa,niin kerroppa.

Maija kirjoitti...

ihania kuvia.mukavaa viikonloppua!

tarjuska kirjoitti...

Upeat ovat koristeet!! Olin tyttärieni kanssa pienen pätkän
(6kk)Istanbulissa v-06 ja pääsimme seuraamaan ramazania silloin. Oli aika mielenkiintoista, esim. kun hämärässä aamuyössä kadulla mies rumpuineen käveli ja herätti ihmiset syömään rummutuksellaan...lähileipomosta sai uunituoretta leipää ja ihmiset hiljentyivät aterioimaan. Paaston loputtua meillä sitten käytiin pimputtamassa ovikelloa vähänkuin pääsiäisenä täällä...ja suuret kauppakeskukset kuten mm. carrefour oli kyllä niin laitettua että tulim ihan joulu mieleen ( silloin tais olla tuo paasto lokakuussa), suklaata oli joka lähtöön myynnissä...(tuo tais liittyä siihen sekerbayramiin)...hyvää viikonloppu!

sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kiitos,ja sinulle myös ihanaa viikonloppua.
Tarjuska:Ramazankuukausi on monella tapaa tunnetta taynna.Mina rakastan sita aamuyön rummuttajien kulkemista kaduilla. Leipomoitten Ramazanleipa(pide) on aivan ihana leipa.Muulloinkin tata leipaa valmistetaan,mutta hiukkasen eri ohjeella,mita Ramazanina.Aamuyön ateria ennen paivan paastoa on rityisen tunnepitoinen.Samoin İftar-ateria paivan paaston paatyttya.Jos viela on mahdollisuus nauttia naista aterioista yhdessa sukulaisten tai ystravien kanssa,niin korostuu viela tama tunnepuoli.
Tanne Turkkiin tulee(varsinkin İstanbuliin)joka vuosi ihmisia(kristittyja) ympari maailman ottamaan osaa paaston aikaan.Useat heista tulevat uudelleen ja uudelleen.Myös he kokevat saavansa tasta jotain ainutlaatuista.Ja monet haastatteluissa korostavat juuri tata ihmislaheisyytta,auttamista,ja yhdessaoloa.
Ramazanbayram(sekerbayram)= Ramazanjuhla(sokerijuhla) paattaa siis,kuten tiedat,paaston.Silloin juuri myydaan kaupoissa ja toreilla karkkia ja suklaata,seka muita herkkuja.Ja lapset kiertavat ovilla suutelemassa vanhempien ihmisten katta,ja saavat tasta palkaksi hyvaa.Tata kasisuudelmaahan,missa on oma rituaalinsa,kaytetaan aina,kun nuorempi kohtaa vanhemman.Vanhempi ihminen voi osoittaa tassa tilanteessa,ettei nain tarvitse nuoren toimia,jos vaikka on oma lapsi tai muuten hyva ystava kysymyksessa.Juhlatilanteessa se kuuluu aina asiaan,ja samoin,jos ei olla nahty pitkaan aikaan
Kiitos sinulle myös hyvat viikonloput

Susadim kirjoitti...

Olenkin miettinyt tuota ramadan/ramazan sanan eroa ja kuka käyttää mitäkin.

Todellakin houkuttelevan ja salaperäisen näköinen sininen ovi!

sateenkaari kirjoitti...

Susadim: Kun asuttiin Suomessa,niin puhuttiin Ramadan,ja kun asutaan Turkissa,niin puhutaan Ramazan.Kaikki Arabit kayttavat nimitysta Ramadan,ja Koraanihan (ensimmainen Koraani)on arabinkielinen,josta sitten on tehty kaannöksia.
Kumma,etta nuo siniset ovet ja ikkunanpielet ovat niin kauniita.

-S- kirjoitti...

Olipas ovela nàyteikkuna tuo sininen ovi :D Oikeassa olet. Itse en ole ikinà kuullutkaan puhuttavan ramazanista...aina se on ollut ramadan

Susanne kirjoitti...

Upea paikka tuo Migros!
Sininen näyteikkuna on todella viehättävä.
Haluaisin joskus ajaa tuolla hissillä joka päättyy suihkulähteeseen!:)

sateenkaari kirjoitti...

-S-: Taalla Turkissa on kaytössa tuo "Ramazan" nimitys.Miksi,siita pitaisi ottaa selvaa.

Susanne: Sinun pitaa tulla tanne kaymaan,niin mennaan ajelemaan tuolla hissilla.