lauantai 15. elokuuta 2009

MİGROKSESSA osa 2



En kay migroksessa kovinkaan usein,koska siella on paivittaistavarapuoli kallista.Ja toisekseen se on meilta suhteellisen kaukana.
Silloin,kun on enemman,ja painavia ostoksia,niin menen migrokseen.
Kuvissa syy tahan.İsosta migroksesta on ilmainen kotiinkuljetus.Joka taysi tunti starttaa migroksen pihalta 5 tuollaista kotiinkuljetusautoa,jotka kuljettavat asiakkaat eri puolille kaupunkia.Myös migrokseen menossa voi kayttaa tata palvelua.
Paasen talla kotiovelle poistullessani.



Viime viikolla ensimmaista kertaa minulle kavi niin,etta kun menin talle kotiinkuljetusautolle 10 minuuttia ennen sen lahtöaikaa,niin se olikin jo taynna.Ja seisomapaikkoja ei ole.
Minulla oli kaksi tosi painavaa kassia ruokaostoksia,joten ei auttanut muu,kuin odottaa tunti seuraavaa lahtöa.Olisin paassyt kylla dolmuksellakin,mutta en aivan kotiovelle.
Kulutin aikaa menemalla ostoskeskuksen kolmanteen kerrokseen ostamaan pehmisannoksen hillolla.NAM.
Hiukkasen kylla asia kiukutti.Ja miksikö.Kavin tayden bussin sisalla,ja totetesin,etta suurimmalla osalla istujista ei ollut nakyvia ostoksia.
Kuinkahan moni kayttaa tata ilmaista kuljetusta,vaikka ei mitaan ostaisikaan.
Ja kun kuljetus kuuluu koko ostoskeskuksen liikkeitten palveluun(ei siis vain migroksen),niin kasilaukussahan saattaa olla ostettuna joku kalliskin pikkuinen ostos,mika ei nay paalleppain.
Mutta olen tehnyt aikaisemmilla kerroilla kylla sellaisen huomion,etta varsinkin nuoret kayttavat tata palvelua ilman ostoksiakaan.
Siina pihalla oli kyydityksen esimies,jolle tasta mainitsin,ja sanoin,etta pitaisi luoda jokin systeemi talle.Mutta se on aika vaikea,kun nekin,jotka vain kayvat katselemassa ilman ostamista,niin ovat asiakkaita.Mina kylla laittaisin taman palvelun vain ostaville asiakkaille.
Tunnin paasta paasin hyvin kyytiin.Meita asiakkaita oli silla kertaa vain kaksi.Joten tilaa oli minulle ja kahdelle kassilleni reilusti.
Mutta kaikenkaikkiaan hieno juttu,etta tallainen palvelu on ilmaisena asiakkaitten kaytössa.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa hyvä palvelu kun ilmaisen kuljetuksen tarjoavat! Varmaankin monet käyttävät tuota palvelua hyväkseen,vaikkeivat olisikaan mitään sieltä ostaneet.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Taalla Turkissa on viela paljon tallaisia palveluja.Monilla liikkeilla on kotiinkuljetuspalvelu.Suomessakin oli ennen niin,etta ostokset tuotiin kotiin,mutta asiakasta ei.Taalla myös asiakas kuljetetaan kotiin.Myös joillain ihan pikkuliikkeilla on tama kaytössa.Kun viimeksi asuimme taalla,niin kotimme lahella (150 m) oli pieni ja hyva ruokakauppa,milla on Antalyassa kaksi liiketta.Kun ostin enemman,ja kassit painoivat,niin vietatin itseni tuon 150 metrin matkan kotiin.Talla liikkeella ei ollut mitaan aikataulua,vaan tarpeen mukaan kuljettivat asiakkaitaan.
Turkissahan viela on myös työvoimaa aikalailla paljon joka paikassa.Tama siitakin huolimatta,etta työttömyysprosentti taalla on 18%:n luokkaa.Suomessa kun ketaan ei missaan enaan ole töissakaan.Myyjaakin saa jossain tavaratalossa etsia etsimalla.

Marika kirjoitti...

Joku kassakuittia vastaan -kyyti tuntus olevan reilumpaa. Niin kuin täällä Suomessa monipysäköinti on tähän tyyliin "ilmainen".
Meidän kyläkauppa, ainaki keskon alainen, toimittaa monille perheille ruokatarvikkeet kotiin.

Anni kirjoitti...

Kiva tuollainen kuljetuspalvelu on. Suomessa en ole missään tuollaiseen törmännyt, mutta Madeiralla oli vastaavanlainen kun mentiin isoon ostokeskukseen Madeira Shoppingiin.
Kurjaa vaan jos sitä käytetään väärin, mutta vaikea varmaan valvoa asiaa.

Unknown kirjoitti...

Taalla Mersinissakin on isoilla kauppakeskuksilla tarjolla tata palvelua ja hyvin pelaa! On se kuitenkin hyvaksi kaupallekin kun pystyvat tuomaan asiakkaita helposti ostoksille :) Meilla jos ei autoa olisi niin kayttaisn kylla tata palvelua. Ainakin pahan paivan varalle on hyva tietaa etta mahdollisuuksia loytyy :)

Hyvaa kesaisen sunnuntain jatkoa :)

Sateenkaari kirjoitti...

Heli: Luulempa,etta tallainen asiakaspalvelu löytyy hyvin monesta paikasta Turkkia.
Meille tosi tarpeen,kun ei ole sita autoa.
Kiitos,sinulle ihanaa alkavaa viikkoa sinne Mersiniin.