perjantai 14. toukokuuta 2010

SİTA,SUN TATA


Kerroin joskus talvella,etta mieheni aloitti sukulaismiehen kanssa yhteisen yrityksen pidon.Liike oli osto-ja myyntiliike.
Tunsimme taman sukulaisen erittain hyvin.Naimisissa ja kaksi pienta lasta.Nuorena oli hulivili,eika niinkaan luotettava,mutta nyt aikuisena paallisin puolin naytti tasaantuneen.
Liike oli hanella ollut jo parisen kuukautta,kun mieheni meni siihen mukaan.Kaikki naytti olevan kunnossa.Mitaan negatiivista ei ollut nakyvissa.
Puolentoista kuukauden kuluttua aloittamisesta alkoi mieheni korviin kantautua ikavia juttuja tasta sukulaismiehesta.Velkaa oli joka puolelle,vaikka omien sanojensa mukaan oli velkansa "melkein" maksanut.
Kohta alkoi liikkeelle tulla velkojia,ja sukulaismies joutui poliisikuulusteluun.
Olimme sijoittaneen pikkusen rahaa liikkeeseen.Liikkeen pitoa ei missaan nimessa kannattanut mieheni jatkaa,koska olis joutunut kohta myös vastuuseen.
Mieheni veikin asian oikeuteen,mutta viela ei ole ollut kasilla.
Mutta mistas talta sukulaiselta omiaan ottaa,kun on köyha mies.
Siis aivan törkeasti vaan petkutti meita.
Nyt olemmekin kuulleet,etta oikeuteen on hanelle tullut monia haasteita.Aikalailla on mies lirissa.

Joten mieheni on taas palannut entisen ammattiinsa turismin pariin.Mausteita,teelaatuja,matkamuistoja jne.
On tata työta tehnyt ikansa,ja tykkaa siita kovasti.Kun mieheni tapaa mukavia suomalaisia perheita,niin joskus kutsuu meille kylaan.
Eilen illalla tapasi kaupungilla sattumalta Oululaisen perheen.Aiti,isa ja kaksi teini-ikaista tytarta.Soitti minulle  kymmenen maissa,etta sopiiko,jos keittaisin kahvit.Toki sopi.
Kaikki meilla kayneet turistit ovat olleet mukavia ihmisia,mutta eilisen perheen kohdalla tuli molemminpuolinen tunne,etta aivankuin olisimme tunteneet jo aikaisemminkin.
Yleensa turisteilla on lahes samanlaiset kysymykset.Mutta nyt naita kysymyksia ei paljoa ollut,vaan juttelimme kaikesta muusta.
Ja keskustelumme oli hyvassa vauhdissa viela yhden jalkeen yölla.Oli tunne,ettei millaan halua lopettaa.Mieheni lahti saattamaan heidat hotellilleen,ja sovimme,etta yhteytta pidetaan,ja he tulevat joskus uudelleen.
Vaihdoimme yhteystietoja,ja luulen,etta saimme uudet ystavat.
Eilisiltainen tapaaminen ennestaan taysin tuntemattomien ihmisten kanssa oli todella oikea piristysruiske.
Koskaan ei voi tietaa,mitenka ja milloin uusi ystavyys tulee elamaasi.

İhanaa ja aurinkoista alkavaa viikonloppua,ystavat.

20 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Niin "turkkilaista" touhua. Ei edes sukulaisiin kannata luottaa- ikava kylla:( Kurja juttu teille.

Hyvaa viikonloppua nyt kuitenkin!

Vihreatniityt kirjoitti...

Onpas ikävää, kun sukulainen pettää ja käyttää hyväkseen. Toisaalta tietysi parempi, että tuli ilmi jo nyt. Olisi voinut tulla todella kalliiksi.
Toivotaan Turkkiin paljon turisteja ja miehellesi asiakkaita.
Tänä kesänä en vielä Turkkiin pääse, mutta jos vaikka jo ensi. Katsotaan. Mieheltä loppui työt huhtikuun lopussa. Onneksi on Englannissa se pieni business, joten hän on nyt siellä. Tulee ensi viikolla takaisin. Matkustaa ilmeisesti tätä väliä nyt kesän.

Yllätysvieraat ovat ihan piristäviä. Oli vieraillekkin varmasti mukava kokemus päästä turkkilaiseen kotiin.

ii kirjoitti...

Mikään ei ole pyhää joillekin :( Harmitti tosi paljon yhden ystävän vuoksi, jonka yhtiökumppani huijasi asunnonvälitysfirmasta pois tosi katalin keinoin. Mutta ystävänikin vaihtoi sitten yllättäen alaa ja on nyt ilmeisesti tyytyväinen.

Mä olin ihan varma, että sun lausees menee "Kaikki meillä käyneet turistit ovat olleet mukavia ihmisiä, mutta EILISET OLI KAMALIA" :D

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Onneksi ei ollut viela tehty,kuin puoliviralliset paperit.Kannatti vetkuttaa virallistamista,mutta ne puoliviralliset paperitkin auttavat nyt,kun asia menee oikeuteen.Takuulla emme omiamme saa takaisin.
Tama on taalla se puoli,minka takia mieheni on monasti aina pakkaamassa tavaroita,ja lahdössa Suomeen,missa ei kuitenkaan sitten viihdy loppujn lopuksi.

Vihreatniityt:tama sukulaismies oli pistanyt itsensa (emme tienneet)niin liriin,etta yritti sitten pelastaa tilannetta vaarin keinoin.Ei yksinkertaisesti osannut hoitaa liiketoimintaa.Naista asioista tulikin heti mieheni ja hanen valillaan erimielisyytta,mutta eipa sukulaismies uskonut miestani.Jos olisi uskonut,niin asiat olisivat ehkapa menneet toisin.Mutta toimi salaa selan takana.On kova oppi nuorelle miehelle.
Kylla se naina aikoina on otettava työta sielta,mista sita saa,vaikkakin sitten matkan paasta.On se työ elamassa niin tarkea asia.Onneksi miehellasi on nyt tuo työ.
Eiliset vieraamme kiittelivat moneen kertaan,etta paasivat turkkilaiseen kotiin.Perheen aiti olikin eilen paivalla sanonut,etta "kumpa paasis katsomaan turkkilaista kotia",ja niin se sitten toteutui.

Sateenkaari kirjoitti...

İİ:Nauran taalla aaneen tuolle viimeiselle lauseellesi.

Taalla on vielakin se huono puoli,etta sopimuksia tehdaan monasti vain suullisesti.Silloin on helppo petkuttaa.
Mieheni on oppinut Suomessa ollessaan,etta paperit pitaa tehda kunnolliset.

Yaelian kirjoitti...

Olipa ikävä juttu,mutta onneksi miehesi ei ollut suuria summia sijoittanut yritykseen.
Ja mukavaa,että hänen vanhan/uuden työn kautta löytyy kivoja ihmisiä entisestä kotimaasta:-)

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Onneksi niin,ei kovin suurta summaa,mutta meille menetettavaksi iso raha kuitenkin,jolla olisi tehnyt jotain muuta.Suremaan ei voi jaada,vaan pitaa menna eteenpain,ja katsoa,mita mielta on oikeus sitten,kun sen aika tulee.
Vuosien varrella olen tavannut lukuisia taalla lomailijoita Paljon erilaisia ihmisia,mutta kaikille on ollut yhteista,etta ovat olleet erittain mukavia ihmisia.
Yhtaan "kamalaa" turistia en ole koskjaan tavannut.

Mimmuli kirjoitti...

Harmi kun noin huonosti kävi..=/ Mutta onneksi asia selvisi kuitenkin.
Joskus tuntuu että on tuntenut kokoelämän jonkun ihmisen ja sitten jonkun jonka on tuntenut koko elämän ei tunnekkaan.

Täällä on hurja helle nyt=O Varjossakin 26!!!

Ukkonen jyrisee pitänee lopettaa ettei netti hajoa=)

Israel-kaipuu kirjoitti...

Olipa mukava kun saitte niin kivan perheen vieraaksi! Joskus sitä löytää todellisia sielunkumppaneita aivan totaaalisen vieraista ihmisistä, ja sitten ystävyys jatkuu niinkuin aina oltais oltu ystäviä. :)
Sellaista elämä on parhaimmillaan!

Sirokko kirjoitti...

Ikävä kokemus tuo sukulaisjuttu, hyvin yleistä täälläkin, saa olla aika tarkkana läheistenkin kanssa.
Välillä saa olla suomalaistenkin kanssa,mieheltäni erään kaupan yhteydessä (aikoja sitten) suomalais-tanskalainen pariskunta pimitti sievoisen summan rahaa ja hävisi sen siliän tien. Mieheni joka muuten kaikkia epäilee, ei yhtään osannut epäillä pohjoismaalaisia. Onneksi tuo on aika harvinaista kuitenkin.
Mukavaa, kun teillä käy kivoja vieraita, joista kehittyy hyviä ystävyyssuhteitakin.

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli:Harmi tosiaan,ja mies oli pitkaan aika masentunut,mutta nyt taas tekee sita työta,mista todella tykkaa.
İhanaa,etta saitte Suomeenkin helteen.Samoissa lampötiloissa ollaan nyt.

İsrael-kaipuu:on ihana tavat valilla suomalaisia ihmisia taalla.Ja siina on mielenkiinto,kun ovat aivan vieraita ennestaan,ja eri puolista Suomea.

anna kirjoitti...

Todella harmi tuo sukulaismiehen tapaus ja se miten se kosketti myös teitä ikävällä tavalla.

Olen aina ollut tätä miletä: Että onneksi Ystävät saa valita, kun sukulaisiaan ei.

Näinhän s etasapaino elämässä pysyy, kun menenttää jotain saa tilalle jotain ja yleensä parempaa:)

Ihanaa viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Anna:Totta.Menetyksien ja vastoinkaymisten kautta osaa arvostaa elamaa,ja sen hyvia asioita enemman.

Sanush1 kirjoitti...

Voi jukra tuota sukulaista,on niillä otsaa! Olen huomannut saman että omista tärkeistä asioista tai sopimuksista ei tehdä papereita,kummallista.Uskon että mieheni maksoi sähköyhtiölle avausmaksun kahdesti,koska ei ollut kuittia.Ihmettelin kun olivat pyytäneet saman summan uudelleen!Hyvä että miehelläsi töitä kuitenkin toisaalla.Tsemppiä teille ja mukavaa uuden sesongin alkua! xx

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Onneksi miehesi pystyi palaamaan entiseen tyohonsa! Iranissa tuttavallemme kavi samoin "ystavansa" kanssa. Harmi vain etta tuttavamme laittoi kaikki saastonsa kiinni siihen "firmaan". "Ystava" otti rahat ja havisi kuin pieru saharaan... :(

Sateenkaari kirjoitti...

Sanush1:Ennen olivat juuri nuo kuittiasiat sita ja tata.Nykyaan kaikista sakö,vesi,internet,puhelin jne tulee selvat sopimukset ja kuitit pyytamatta.
Ennenhan työntekijat pistivat paljon rahaa omaan taskuun juuri taklla systeemilla,ettei antaneet kuittia,jos sita ei pyydetty.

Mutta sitten on naita kunnottomia sukulaisia,tai muita,jotka paasevat petkuttamaan.Uskon,etta taalla sukulaismiehella oli kylla vakaa aikomus pitaa liikkeensa,ja saada siita tuloja,mutta ei yksinkertaisesti osannut toimia,ja nain velkaantui siina maarin,etta sitten alkoivat valheet ja tekosyyt.
Eika me olla ainoita.Siella on monta muuta,jotka ovat vieneet saatavansa oikeuteen.
Kiitos,sesonki on alkanut todella hyvin.Kolmen vuoden turistittoman kauden jalkeen taalla on turisteja erittain paljon.

Kuwaitin kaunotar:Kylla tallainen petkutus on yleismaailmallinen ilmiö.Juttuja kuulee aina jo niin rehellisesta Suomestakin.
Mutta todella ikavaa,jos on suurista summista kyse.Jos viela asianomainen haviaa,eika löydeta,niin vielakin huonompi.

Katti kirjoitti...

Todella ikävä tapaus tämä epärehellinen sukulainen.
Hän on sitten ajanut itsensä sellaiseen jamaan,että todellisuus ja oikeudentaju on hämärtynyt.Edestään löytää näin se menee.Sen lisäksi että menetti yrityksensä menetti hän myös teidät.Olis kannattanu miettiä mitä tekee.
Onneksi kuitenkin miehesi on päässyt tekemään työtä mistä pitää.Heti oitis alkoi nenääni leijua ihanat Turkin mausteitten tuoksut;chilä,curryá,oreganoa ja kaikkea muuta....AAAH kohta pääsee taas täydentämään varastot:)

Sateenkaari kirjoitti...

Katti:Todella on ikavaa.Minakin olen aina tykannyt kovasti tasta sukulaismiehesta.Jo nuorena poikana han oli meilla paljon.On auttanut meita monissa hommissa.Ja silloin vuosi sitten hanhan sai siita puukosta,ja meinasi kuolla.Postasinkin jutusta.
Kerran aikaisemmin han oli miestani kohtaan silla lailla eparehellinen,etta meni pari vuotta,kun ei oltu missaan tekemisissa.Sitten han tuli,ja pyysi anteeksi.Pantiin nuoruuden piikkiin,ja tietenkin annettiin anteeksi.
Joten kylla se veressakin tuo eparehellisyys hanella on.Nytkin mieheni halusi auttaa hanta alkuun,kun ei ole siita puukotuksesta taysin toipunut.
Nyt sitten toden totta edestaan löytaa,ja isot vaikeudet.
Saas nahda,paasisittekö nyt kaymaan Antalyassa matkallanne.Olisi kiva tavata livena.

ekku kirjoitti...

No onpa tosi kurjaa toi sukulaismiehen tapaus.Törkeetä toimintaa ja tosian hankala tietää keneen luottaa.Kiva kun on sattunut hyviä turisteja teidän kohdalle,kun olette kestittäneet.Varmasti ovat nauttineet.Otan kyllä itsekkin puheeksi,kun olemme sinne päin tulossa.Kiva olisi nähdä.En usko et tänä kesänä,mut syksyllä tai ensi kesänä.Itse tykkäsin kovasti ku olin talven aikaan Turkissa.Ei aina tartte olla kauhee helle.Ja tänään täällä tosiaan oli 28 astetta varjosa..

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Turisteja saisi varmaan kestitella enemmankin,mutta siina menisi jo työn puolelle.Kun elakkeella olen,niin en töita halua tehda.Mutta aina silloin tallöin on mukavaa tavata suomalaisia,ja kuulla kuulumisia Suomesta.Ja mika on mielenkiintoista,niin ihmiset ovat eri puolilta Suomea.
Ja minakin olen(kuten blogistakin nakyy)innokas kertomaan Antalyasta,ja yleensakkin Turkista.Turisteilla onkin paljon kysymyksia juuri kulttuuriin liittyen.
Ehdottomasti pitaa tavata,jos tanneppain tulet.
Jos ei rannalla löhöamisesta tykkaa,niin talvi on silloin sita hyvaa aikaa lomailla taalla.Jaksaa kavella,ja katsella.