perjantai 7. toukokuuta 2010

REİSSU TEHTY

Fethien pikareissu tehty.Kotiuduttiin tanaan iltapaivalla.Aloitan matkakokemusten kertomisen menomatkasta.Olen Antalyan ja Fethiyen valia monen kertaan kulkenut.Reitti on kovastikkin tuttu,mutta talla kertaa erilaisena kokemuksena oli erilainen ja aikaisemmin kokematta oleva bussi.
Nama ensimmaiset kuvat otin netista.
Kyseessa on "TEKNOBUS". Nama tamantyyliset bussit ovat lisaantymassa Turkin kaukoliikenteessa.Naita nayttaa olevan jo monella bussiyhtiölla kaytössa.
Nimi"teknobussi" jo viittaa teknologiaan.Bussissa on jokaisella istuinpaikalla kuvassa nakyva televisioruutu.Siita voi valita musiikkia moneen makuun,videoita,seka turkkilaisia,etta ulkomaalaisia.Oli pari pelia,ja 4 televisokanavaa,mitka eivat olleet kaytössa talla matkalla.
Valitsin netista "PAMUKKALE" yhtiön kuvat,koska me kaytamme taman firman busseja.kaikilla matkoillamme.
Turkissa bussit ovat erittain hyvia kaikilla matkantarjoajilla.Palvelu on hyvaa,ja se sisaltyy lipun hintaan.Kaikisa suurissa busseissa on kuljettajan lisaksi palvelutyöntekija,joka tarkistaa kaikkien matkustajien istumisen lipussa maaratylla paikalla,ja etta jokaisen pysahdyksen jalkeen kaikki matkustajat ovat bussissa sen jatkaessa matkaa.
Lisaksi on tarjoilija(kuvissa ylla,omat ottamat)).Talla 3,5 tunnin matkalla Antalyasta Fethiyeen on kaksi tarjoilua,mika sisaltaa valinnat: kahvi,tee tuoremehu,kola taikka fanta seka pienen kakkupalan taikka vaihtoehtoisesti suolakekseja pienen paketin.
Talla matkalla on myös yksi n. puolen tunnin pysahdys,jolloin voi ruokailla,jos on nalkainen.
Tama pysahdyspaikka on aika pieni talla vuoristotieosuudella,mutta suuremmilla valtateilla pysahdyspaikat ovat suuria ravintoloineen,ja monine kauppoineen.
Matkanteko Turkissa on miellyttavaa,ja mukavaa pitemmillakin matkoilla.Bussit ovat hyvat kaikilla firmoilla,ja tiet hyvassa kunnossa.
Poistullessamme ei ollut teknobussi,vaan tavallinen bussi ilman naita "teknovalineita joka istuimessa,mutta palvelu oli samanlaista,ja matka yhta mukava,kuin mennessakin.
Matkan hinta yhteen suuntaan 20 liiraa=10 euroa.

11 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Onpas hienot bussit ja upea palvelu!

Sateenkaari kirjoitti...

Lezzie:Bussit obat tosi hyvia,ja tuo palvelu on se,mista mina tykkaan.

Yaelian kirjoitti...

Onpas teillä hienot bussit palveluineen kaupunkien välisillä matkoilla.Kun asuin täällä pohjoisessa,matkustin usein bussilla Tel Aviviin (3 tuntia)ja olispa ollutkin tuollainen palvelu....

ziriliini kirjoitti...

Jos Suomessaolistuollaiset bussit ja palvleu, niin minäkin tykkäisin bussilla matkustaa. Mutta kun ei ole, niin menen mieluummin junalla.

Susanne kirjoitti...

Uskomattoman upeita nuo bussit ja mikä palvelu. En ole tuollaisesta edes kuullut aikaisemmin. Upealta kuulostaa ja matkustaminen on varmasti miellyttävää. Kiva oli lukea tämä.

Heljä kirjoitti...

Hienot on teillä bussit, ei täällä vaan... ihanaa viikonloppua!

Sirokko kirjoitti...

Vau, jopa on PALVELUT, kelpaa tuommoisella matkustaa! En ole ennen kuullutkaan bussitarjoilijasta.
Suomessa bussipalvelut on minimalisoitu niin, että jotkut kieltäytyvät jopa avaamasta tavaratilan luukkuja. Poikani kerran konttasi siellä lokerossa hakemassa erään vanhan mummon laukkua, joka oli työntynyt perälle asti, hyvä ettei käynyt kuskin kurkkuun kiinni, tämä kun ei mummolle edes luukkua vaivautunut avaamaan, arrggh! Se ei kuulemma kuulunut hänen toimenkuvaansa!!!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Tama tarjoilupalvelu on ollut taalla niin kauna,kun mina muistan,mutta nuo teknojutut ovat uusia.Ja palvelun taso on parantunut vuosien myöta.

Ziriliini.Eihan Suomessa ole työntekijöitakaan missaan.Hyva,kun busseissa sentaan on viela kuljettajat.

Suanne:Rakastan taalla bussilla matkaamista.Jos tuon peruspalvelun lisaksi haluat matkan aikana lisaa juotavaa,taikka vain vetta,niin sen saat heti pyydettyasi.

Helja:Kiitos,niin todellakin on.Ja bussifirmoja on paljon,mika takaa jopustavan ja kattavan koko maan liikenteen.Bussilla tosiaan "paasee" taalla.

Sirokko:Olisi kiva tietaa,jos jossakin pain maailmaa on sama systeemi kaytössa bussiliikenteessa.
Taalla tuo matkatavaran kasittely tapahtuu niin,etta annat tavarasi työntekijalle,joka sen laittaa matkatavarakuljetukseen.Kiinnittaa laukkuusi lapun,missa on istuinpaikkasi numero.Antaa sinulle myös lipun,milla saat lunastaa laukkusi matkan paatyttya.
Ja todellakin pakkaavat laukut asiantuntevasti.
Taalla kun monasti viela on kuljetuksessa kaikenlaista sakkia ja pussia laukkujen lisaksi.
Pistimme merkille talla matkalla,mika oli uutta,niin työnjohdon ohjeistus naille työntekijöille.Kun bussin lahtöaika oli kasilla,niin työnjohtaja kavi kaikkien bussien(lahdössa Antalyasta monta samaan aikaan)luona,ja kaski työntekijat "asemiin",elikka ovelle,bussin sisapuolelle seisomaan.Aivan kuin lentokoneessa virkailija ottaa matkustajat vastaan.Tervehtii,ja tarvittaessa neuvoo paikkanumeron etsimisessa.

Sanush1 kirjoitti...

Muistoja toi mieleen! Matkasin mieheni kanssa tuollaisella teknobussilla Antalyasta yöaikaan Istanbuliin sen n.10t! Ja hinta oli tosi vähän.Televisiot oli kaikilla juu ja tarjoilija myös kakkupaloineen.Pysähdyimme kerran jossa oli iso ravintola.Takaisin lähdettäessä apuri kyseli lippuja ja varmisti oikeat paikat.Mennessä valitsimme ylemmän kerroksen bussista ja paikat edestä! Voisin toistekin matkustaa!

Sateenkaari kirjoitti...

Sanush1:Minakin olen matkustanut Antalyasta İstanbuliin,mutta silloin ei ollut viela naita teknobusseja.

Laura kirjoitti...

Hei!

Toivottavasti teillä oli ihana loma Fethiyessä! Minä rakastan bussilla matkustamista Turkissa, se on niin halpaa ja palvelu pelaa hyvin! Ja bonuksena saa vielä nähdä upeat maisemat ikkunoista! :)

Poikaystävälläni on enää 3 päivää jäljellä armeijassa nyt, ja minulla 13 päivää jäljellä Suomessa! :D Lähtölaskenta on alkanut! Olemme suunnitelleet lähtevämme pienelle lomalle samana iltan kun minä saavun Istanbuliin, joten silloin odottaa heti ensimmäinen bussimatka! :)

Aikomuksena olisi matkustaa ensin Didimiin, viettää siellä pari päivää ja sitten jatkaa matkaa eteenpäin Marmarikseen. Kumpikaan meistä ei ole käynyt Ege-rannikolla aikaisemmin (tai ylipäätänsä lomalla yhdessä), joten tämä loma on todella odotettu! :) Marmariksesta jatkamme luultavasti Alanyaan vielä viikoksi, kun poikaystäväni sisko asuu siellä.

Olen etsinyt tietoa bussiaikatauluista netistä, mutta en ole sattunut löytämään niitä kyseiseltä reitiltä (Marmaris/Mugla - Antalya/Alanya), joten ajattelin kysäistä sinulta jos sinä sattuisit tietämään mitkä yhtiöt ajaa sitä väliä? Kivointa olisi tietysti ajaa rannikkoa pitkin niin saisi nähdä vähän enemmän. :) Kuinka usein Pamukkalen bussit kulkee Fethiyestä ja mihin aikaan päivästä? Jos ei sopivaa bussia Marmariksesta rannikon kautta Antalyaan tahdo löytyä niin sittenhän voisimme mahdollisesti myös ajaa Fethiyeen ja sieltä eteenpäin Antalyaan. Niin saisimme nähdä Fethiyen myös! :)

Lämpäimiä haleja Turusta!


Keväisiä terveisiä Antalyaan!