lauantai 8. toukokuuta 2010

MATKALLA

Bussin ikkunasta nahtya
Kayttamamme reitti Antalyasta Fethiyeen kulkee vuorien kautta.Valilla on suoria tieosuuksia,mutta enimmakseen tie on mutkaista vuoristotieta.Uutta tieta tehdaan parhaillaan,mika suoristaa ja nopeuttaa matkaa varmaan jonkin verran valmistuttuaan.Mutkaisemmissa kohdissa tieta levennetaan vuoren seinamia louhien.
Toinen reitti(mika on valtavan kaunista maisemiltaan)kulkee meren rantaa myöten,ja pidentaa matkaa kahdella tunnilla.
Talla matkalla,mita me kaytamme,ei niin paljoa nakemista ole.Muutamia pikkukylia,vuoristoviljelmia ja mantymetsaa vuorten rinteilla.
Hiukan suurempi paikka matkan varrella on KORKUTELİ,missa on myös kerrostaloja.Korkuteli on aika korkealla meren pinnasta vuoren rinteella.Mennessa siella oli ilma kirkas,mutta tullessa pilvinen.Alakuvassa nakyy,miten pilvet roikkuvat vuorten rinteilla.Mennessa en huomannut verrata lampötilaeroja,mutta tullessa sen tein.Korkuteli on tunnetusti (myös kesalla) kylma paikka.Lampötila oli alhaalla +26 astetta.Ja kun nousimme Korkuteliin,niin siella oli vain +18astetta lamminta.Korkutelissa sataa myös kesaisin aika paljon.Parhaat tomaatit tulevatkin juuri vuorilta.Turkinkielella sanottuna "yaila domates".

Nyt on alettava etsimaan uutta kannykkaa.Kamera kannykassani alkaa olla jo niin huono.Nama Fethiyen matkakuvatkin(en huomannut)oli kamera ottanut pienella koolla,jotka suurennettuna eivat ole ollenkaan tarkkoja.
Tama valinta on nyt kaksi kertaa mennyt itsekseen paalle.

İhanaa huomista aitienpaivaa kaikille aideille!

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiitos että laitat näitä kuvia tänne nähtäväksi.Nuo vuoristoiset maisemat hieman muistuttavat minua pohjoisesta,jossa aimmmin asuin.
Hyvää äitienpäivää sinullekin Sateenkaari!

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Mielellani laitan kuvia tanne nahtavaksi.Kuvaaminen on myös hauskaa.Ensi viikolla lahden etsimaan uutta kannykkaa,jotta saan parempia kuvia.

Annu kirjoitti...

Hui, tuli ihan niskavillat pystyyn kun muistelin Korkutelin tien mutkia ja rotkoja pimeässä ! Meille tasaisen maan asujille vuoriston ylängössä riitti ihmeteltävää. Toinenkin reitti rannikolla tuli meille tutuksi.
Hyvää äitienpäivää sinulle - toivottavasti löydät uuden kamera-pehelinen lahjaksesi.

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Upeita maisemia. Taalla nama maisemakuvat on vaan hiekkaa, hiekkaa ja hiekkaa... :)

Hyvaa aitienpaivaa!

Sateenkaari kirjoitti...

Annu:Kiitos.Todella on kapea ja mutkainen tuo Korkutelin tie siella ylhaalla vuoristossa.Nyt leventavat,ja oikaisevat sita osittain.Ja luulen,etta monin paikoin jo olevat tienreunusvalot mutkissa tulevat myös tuonne.
Heti huomenna alan kannykanmetsastyksen.

Kuwaitin kaunotar:Kiitos.Vuoristomaisemakin on kaunis monin tavoin.Ja ne jyrkat rotkot vuorten valissa mahtavan naköisia.

Cirali kirjoitti...

Kiitos kuvista! Korkuteli on tuttu paikka, vieläkin tutumpi sieltä hieman eteenpäin oleva Yelten. Molemmat hyviä paikkoja kun helle kaupungissa käy sietämättömäksi. Korkutelista tulee mieleen omenat... hmm. hyviä!

Sateenkaari kirjoitti...

Cirali:Monethan menevat koko kesaksikin vuorille,kun alhaalla kaupungeissa on liian kuumaa.
En muista "merkkia",mutta sellaiset aika pienet punertavat omenat ovat valtavan hyvia.