keskiviikko 12. toukokuuta 2010

DOLMUS VUODELTA 2005 ANTALYASSA

Karoliina kaipaili vanhanmallista dolmusta,joka kulkee vinossa.
Löysin netista kuvan vuodelta 2005 naista vanhanmallisista dolmuksista.Muutimme Suomeen 2004,ja silloin nama olivat viela kaytössa.Kun muutimme tanne takaisin 2007,niin kaikki dolmukset olivat uusitut,ja isommat,mita entiset.
Nama vanhat todella kulkivat vinossa,kuten Karoliina sanoo.Moottori oli takana.Ja kylla ne monasti olivat kallellaan sivusuuntaankin.Eika ilmastointia ollut,kuten nykyaan.Aika tukalaa oli matkustaa tapötaydessa ja kuumassa dolmuksessa.

11 kommenttia:

Boncuk kirjoitti...

Mutta niissä todella oli tunnelmaa!! Mieheni ei tiennyt mikä on "dolmus" :-) Hänen kotiseudulla samankaltaiset bussit kulkevat "minibüs"-nimikkeellä :-)

Sateenkaari kirjoitti...

Boncuk:Tunnelmaa oli kylla ihan erilailla,mita nykyaan.Liikennekulttuurikin oli sillooin toista.Ajoivat kesakuumalla ovet auki tayteen ahdetulla dolmuksella.Nythan pitaa olla ovet ajon aikana suljettuna(rikotaan kylla valilla tuota lakia).Ajonopeudet olivat valilla "ralliluokkaa" jne.

Virallinen nimi talle dolmukselle on taallakin "minibus" nykyaan,mutta dolmuksesta on mukavampi puhua.

Anonyymi kirjoitti...

Ankarassa on edelleen vanhanmallisia dolmuksia, väriltään sinisiä ja osa aikoja sitten jo parhaat päivät nähneitä, liikenteessä on muutamia uusia dolmuksia jotka ovat malliltaan uudenaikaisia minibusseja liukuvalla sivuovella ja matalalla lattialla. Dolmuksiksi täällä näitä kutsutaan ei minibüseiksi kuten muistan että rannikolla on tapana. Terkut Ankarasta jossa on ollut todella helteinen toukokuu.

Yaelian kirjoitti...

Täälläkin on minibusseja,ovat käteviä ja ilmastointi pelaa hyvin.Harmittaa vaan kun tähän kotikaupunkiini ei tule sellainen,mutta Tel Avivista pääsee moneen paikkaan sellaisella.

Sateenkaari kirjoitti...

Anonyymi:Olen kaynyt İzmirin Karsiyakassa,ja siella liikennöivat kanssa siniset dolmukset.
Ankarassakin olen matkustanut, seka dolmuksella,etta isolla bussilla.Mutta siita on jo vuosia aikaa.
Mina ainakin matkustan "dolmuksella"sanokoot sitten nimi jotain muuta.Hih.
İhan viela ei tarvitsisi helteitten alkaa.
Halit sinne Ankaraan.

Yaelian:me,jos lahdemme Vaikkapa juuri Fethiyeen,niin valitsemme(jos mahdollista) aina ison bussin palveluitten takia.Ja nailla matkoilla minibussi kiertaa monet kylat,joten matka kestaa puoli tuntia kauemmin.

anumorchy kirjoitti...

Oi nuo vanhat vinossa kenottavat dolmukset olivat niin liikuttavia!!

Karoliina kirjoitti...

oih, en tiennytkaan etta ne on poistettu kaytösta :) taallakin odotellaan etta lahes vastaavat siniset versiot poistuisivat liikenteesta, lupailtu on mutta katsotaan....

Sateenkaari kirjoitti...

Anumorcu:Tosiaan olivat,mutta ne ikivanhat punaiset kaupungin isot bussit vasta sita olivat.

Karoliina.Kayt varmaan aika harvakseltaan Antalyassa.Vai kaytkö ollenkaan?

Heljä kirjoitti...

Miten mukavia asioita taas kotikulmiltasi. Jotenkin hellyyttävä tuo dolmus tuossa kuvassa.
Torstaihalaus ystäväin!

Annu kirjoitti...

Samanlaisia minubusseja, eli dolmuksia kulkee Sarköyn ja Senköyn välillä 7 km matkan. Hih.. pienet bussit on kenollaan eteen, taake tai sivulle ilmeisesti riippuen siitä missä puolen bussia istuu eniten matkustajia.
t Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Monissa vanhoissa asioissa on paljon hellyyttavaa.Ja sita nama vanhat dolmukset ovat.
Fethiyessa kaytössa naita viela paljon.Vain muutama uusi ja uudenaikainen siella liikennöi.
Kiitos lammittavasta halauksesta.

Annu:Matka kenollaan olevassa dolmuksessa on muistelemisen arvoinen asia.Silloin,kun naissa matkusteli,niin aina toivoi,etta kumpa saataisiin uudet dolmukset.Nyt naita muistellaan kaihomielin.