tiistai 11. toukokuuta 2010

JOUKKOLİİKENNE ANTALYASSA

Puhun nyt vain Antalyan joukkoliikenteesta,koska kokemusta ei paljoa muualta taalla ole.Vain Fethiesta Antalyan lisaksi.
Antalyassa kulkee joukkoliikenteessa:
kahdenlaisia naita isoja busseja.Tama "özel halk otobus" liikennöi kaupungissa kaikkialla,ja silla on aikataulu (ainakin summittainen).Toinen naista isoista busseista on "terminalotobus",joka kulkee linja-autoaseman ja kaupunginosien valilla.
Sitten meita kuljettavat tietenkin lukuisat dolmukset.Dolmuksilla ei ole aikataulua,mutta kun pysakille menet,niin kauaa ei tarvitse odottaa,silla niita on liikenteessa todella paljon.
Joskus postasin tasta vanhasta raitiotievaunusta.Tama kulkee reittiaan aina puolen tunnin valein.Talla paasen aivan tasta melkein kotiovelta kaupungille.Kesakuumalla erittain hyva ja nopea kulkuvaline.
Sitten meilla on tama uusi,jo jonkun aikaa kaytössa ollut "Antray",metron ja raitiotivaunun risteytys.Taman aikatauluun en ole tutustunut.Yhden kerran olen silla matkustanut.Mutta kun kaupungilla olen seurannut,niin ei pysakilla kauaa tarvitse odotella.
Hinnat naille ovat talla hetkella 1.25 liirasta (62.5 centtia)-1.50 liiraan ( 75 centtia).Raitsikat ovat molemmat tuon halvemman mukaan.
Pidan kovasti tasta systeemista,ettei tarvise tuijotella ja muistella aikatauluja(paitsi raitsikan).Senkun vain menee pysakille odottelemaan,niin kohta paaset matkaan.
Nain kesa-aikaan bussit kulkevat aamuaikaisesta puoleen yöhön,ja joillain reiteilla ylikin.Myös tama vanha raitsikka kulkee kesaisin puoleen yöhön.Talvisin lopettaa klo 20.30.
Uudesta en tieda.
Ajokalusto busseilla on taalla suhteellisen uutta ja hyvaa.Dolmukset uusittu kaikki muutama vuosi sitten.
Joten "BUSSİSSA ON TUNNELMAA",ja menoksi.

İhanaa viikkoa ystavat.

5 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

kuvista puuttuivat ne ihanat pikkudolmukset, joiden moottori on takana, joten ne kulkevat aivan kenossa :D Noilla "puolikkailla" busseilla mika kuvassakin on, tuli Kemer-Antalya valia huristeltua viikoittain... Mukavaa tiistai-iltaa!

Natjale kirjoitti...

Ihanaa viikkoa sinullekin ystävä! :-)
Sinulle muuten pitäisi jo Turkin valtion maksaa näistä Turkki-kertomuksista ja esittelyistä :D, uskon että monen tiedot ovat lisääntyneet ja ennakkoluulot karisseet tässä matkan varrella.

Isoissa kaupungeissa on juur tuo ihanuus, että ei tosiaan tarvitse odottaa kuin hetken, kun uusi metro/ bussi tai vastaava tulee, jos myöhästyy yhdestä.

Sateenkaari kirjoitti...

Karoliina:Niita kenossa kulkevia pikkudolmuksia ei enaan ole Antalyassa liikenteessa ollut pitkaan aikaan.Kylla muistan sen ajan hyvin.Ja talvella sateella tuli vesi sisaan moneen dolmukseen.

Natjale:Pitasköhan laittaa avustusanomus vetamaan.Hih.
Ja vaikka Fethiye on hyvin pieni maalaiskaupunki,niin myös siella dolmukset ja bussit kulkevat erittain kattavasti.

mizyéna kirjoitti...

Minkäs hintaista on ajella taksilla? Mä en käytä julkista liikennettä täällä ollenkaan koska se on niin olematonta. En edes tiedä mikä bussi tulee meidän asuinalueelle vaikka tulee kyllä ja ne ovat haitaribusseja :) Enpäs tiedä edes bussilipun hintaa (ratikkaa ei ole, eikä metroa) mutta sen verran tiedän, että usemman ihmisen kesken taksi tulee halvemmaksi.

Sateenkaari kirjoitti...

Me taas ei paljoa taksia kayteta,kun joukkoliikenne on niin hyva.Taksien hinnat ovat viime vuosina nousseet,mutta edelleen se on halpaa kyytia.Ja varsinkin,jos mennaan kimpalla.Olen joskus tullut Carrefourista taksilla painavien ostosten kanssa,niin se on ollut n.7 liiraa(3,5 euroa)vajaan 10 minuutin matka.Lisaksi taallakin on takseilla taksimittarit,ja lahtömaksu.
Miehellani on kavereita,joita kayttaa,ja silloin hinta sovitaan,eika ajeta mittarilla.