sunnuntai 23. toukokuuta 2010

NAKYVYYTTA LİSAA
Nimittain ikkunoitten pesulla.
Viime viikolla tuli sekin homma hoidatettua.Monta paivaa mietittiin,etta mistahan löytyisi ikkunanpesija.Sitten yhtena aamuna rappukaytavan siivooja soitti ovikelloa,ja kysyi,etta onko roskia ulos vietavaksi.Ei ollut,mutta me esitimme vastakysymyksen ikkunanpesusta.Ja siina samalla sitten paatettiin paiva ja hinta.
Pestavaa oli 8 ikkunaa ja 4 parveekkeenovea ikkunoineen.Lisaksi pesivat(aiti ja tytar) kaikki sisaovet,joita on 8.Mieheni on aika hyva sovittelemaan hintaa,ja sai sovituksi koko hommasta 60 liiraa= 30 euroa. Työhön meni aikaa 3,5 tuntia kahdelta tekijalta.(Vain pienet ruoka-ja kahvitauot mukaanluettuna)
Kun asumme seitsemannessa kerroksessa,niin mina en mene seisomaan ikkunalaudalle(kuten kuvissa naette),enka kurkottelemaan ikkunan ulkopuolelle.
Taalla valmisetaan hyvia kaksinkertaisia ikkunoita,mutta viela pitaisi kehittaa niin,etta jokainen ruutu aukeaisi.Nain helpotettaisiin ikkunanpesua,ja ehkaistaisiin vaaratilanteita.


Mina olen tottunut kayttamaan ikkunanpesussa vain astianpesuainetta.Nyt sain huomata,etta todella puhtaaksi ja kirkkaaksi ikkunat pesee "DOMESTOS ultra yoğun",vihrea pullo tuosta pesuaineperheesta.
Pesijat eivat kayttaneet myöskaan lastaa(yleista taalla),jota mina olen tottunut kayttamaan.Pesivat,ja sitten kuivasivat kankaalla.
Ja kyllapa ovat nyt ikkunat kirkkaat.Ei edes auringonpaisteessa nay ikkunoissa harmaata.
Maisema ulkonakin nayttaa taas enemman varilliselta.Ja koko koti tuntuu puhtaammalta,kun ikkunat ovat puhtaat.

Mukavaa alkavaa viikkoa,ystavat.

17 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Kiva juttu että sai ikkunat pesetettyä,voi kun joku tulisi meillekin pesemään.(iikunoita 18 ja kaksi lasiset)
Täällä maksaisi varmaan tosi paljon.
Mukavan näköistä näyttää olevan myöskin teidän kadulla.
Mukavaa viikkoa.

Yaelian kirjoitti...

Minäkin tarvitsisin ikkunapesijän,sillä minulla on tosi vaikeasti pestävät ikkunat (ulkopuolelta)
Mukavaa viikkoa sinullekin!

Anonyymi kirjoitti...

hirvittaa monesti seurata tuota ikkunoiden pesua, kun korkeissa kerroksissa kiikutaan puoliksi ulkona... Olen niin onnellinen etta meidan asunnossa kaikki ikkunat ovat ns. ranskalaisia parvekkeita, eli ovet jotka aukeavat sisaanpain :)

Sateenkaari kirjoitti...

Maija:Kylla on ollut "onnellinen" olo nyt puhtaita ikkunoita katsellessa.

Yaelian:Saako siella teilla helposti ikkunapesijan.Ja kaytetaankö heita yleisesti.?

Karoliina:Todella hirvittaa minuakin.Ei minkaanlaisia turvavalineita.Jos sairauskohtaus vaikka yllattaa,niin kadulle siita putoaa.
Meilla oli Fethiyessa ranskalaiset parvekkeitten ja normaaliparvekkeitten ikkunat kanssa ovet,mutta liukuovet .Ranskalaisilla parvekkeilla oli tosi ahdasta pesta.

Susanne kirjoitti...

Meillä olisi kyllä kanssa ikkunanpesu paikallaan, mutta taidan odottaa että tuo paksu keltainen siitepöly loppuu.
Astianpesuaineella minäkin olen pessyt ikkunat, mutta tekisi mieli kokeilla tuota Domestosta. Muistan nähneeni sitä kaupan hyllyllä.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Natjale kirjoitti...

Fairylla minäkin ikkunat... Domestosta olen kyllä vessanpönttöön laittanut joka päivä...

Sateenkaari, kuuntelin nyt vasta tuota musiikkia, mitä olit laittanut :-).
Minusta pojalla on lahjoja, muutamat laulutunnit kannattaisi ihan oman äänen kestävyydeksi ottaa. Pientä epävarmuutta oli ajoittain.

Musiikki oli sellaista, etten oikein tiennyt, oliko se suomirokkia vai iskelmää, mutta minä en olekaan mikään ammattilainen.

Toivottavasti poika saa jatkaa musiikin tekemistä :-)!

Laura kirjoitti...

Huhhuh, minuakin oikein huimaa kun katselen noita kuvia! :S Hyvä että te saitte jonkun pesemään ne ja noin halvalla vielä! Minä en pesisi ikkunoita seitsemännellä kerroksella vaikka minulle maksettaisiin miljoonia, sen verran paljon korkeat paikat kammottaa!

Domestos on jo kauan ollut tuleva anoppini luottokamaa ja hän käyttää sitä ihan jokaiseen tahraan! Suomestakin hän on tilannut mikrokuituliinoja useamman kappaleen kun ne ovat kuulemma paljon parempia kuin ne mitä myydään Turkissa. :)

Vihreatniityt kirjoitti...

Minä pistän veden sekaan etikkaa ja kuivaan ikkunat sanomalehdellä.
Tuo Domestos on kyllä aika "tujua" pesuainetta. Pesen sillä vessapöntön ja suhkukopin!!!
Iso urakka pesijöillä.
Nauti kirkaasta näköalasta!

ii kirjoitti...

Turkkilaiset (yleistäen) käyttävät kyllä joka hommaan vähän turhan tujuja pesuaineita - ja mielettömiä määriä! Pyykkipulveriakin tungetaan koneen kaukalo täyteen ja joka paikka pestään desifiointiaineella. Ei kovin luontoystävällistä, vaikka puhdasta varmaan tuleekin.

Jaa jaa, koskahan mun mies ehtis pestä meidän ikkunat...

Israel-kaipuu kirjoitti...

Saittepa edullisesti ikkunanpesut! Mä en voisi kuvitellakaan täällä vastaavaa, varmaan tuntitaksa olisi jo 30 euroa, en tiedä..
Vai että Domestosta ikkunoihin, no varmaan tuli puhdasta. Lastaa en minäkään käytä vaan hyvää ikkunaliinaa. Täytyis taas meidänkin ikkunat pestä, huoh.. :-)

Kiva on katsella ulos puhtaista ikkunoista! Mukavaa viikkoa!

ekku kirjoitti...

Onkohan noissa domestoksissa muuta eroa,kun tuoksu?Voisikin kokeilla olkkarin ikkunaan tuota konstia.

Sateenkaari kirjoitti...

Vastaan kaikille yhteisesti,poimien kommenteista eri asiat.Kiitos kaikista kommenteista.

Todellakin taalla Turkissa kaytetaan monasti aivan liian vahvoja pesuaineita vaariin paikkoihin.Siivousfirmoilla on oikea ote naihin asioihin.Jokaisen pesuainepurkin tai pullon kyljessa on tarkat ohjeet,mihin sita tulee kayttaa,mutta niita ohjeita ei monikaan lue,vaikka lukea osaisikin.
Tata Domestosta minakin olen kayttanyt vessanpesuun,ja keittiön tiskialtaan(terasta)pesuun.
Nyt naytti silta,etta on oiva myös ikkunanpsussa.Tuli paljon kirkkaampaa,mita astianpesuaineella.Ja laittoivat veteen sita tosi vahan.Niin paljon oli pestavaa pintaa,ja pullo on edelleen melkein taysi.
Tiedustelinkin siivoojilta hiukan taidoistaan ennenkuin työn aloittivat.Tuntuivat osaavan,ja 17 vuotta ovat siivonneet.Tuo vihrea Domestoshan on kloriittia.

Sanomalehdella minakin ennenmuinoin kuivasin ikkunat,mutta sitten kaytyani siivouskurssin,niin siella julistettiin sanomalehti pannaan,koska se naarmuttaa lasia.

Me asumme 7 kerroksessa,mutta kun taalla on paljon korkeampiakin taloja,minka ikkunoilla pesijat roikkuvat.Jotkut menevat ikkunan ulkopuolellekkin ikkunalaudalle seisomaan.Eika mitaan turvavalineita.Siivousliikkeitten työntekijöilla alkaa jo olla turvavalinneet kaytössa,mutta kun noita ihan tavallisia "irtosiivoojia" on paljon tekemassa naita töita.
Siivousliikkeilla on paljon korkeammat hinnat.

Jos kaytatte Domestosta ikkunanpesuun,niin vetta ampariin,ja vain vahan sita Domestosta.

Kalkki vedessa on taalla ongelma.Kylpparissa ja keittiössa joutuu kayttamaan kunnon aineita,etta saa kalkin pois.

Todellakin suurin osa kayttaa taalla pesuaineita liikaa.Pyykinpesukoneeseen mina laitan aina vahemman ainetta,mita on ohjeessa.
Ja toinen asia,minka mina olen huomannut,niin se pesukone ahdetaan todella liika tayteen vaatteita.Oikein tungetaan sinne niin paljon,kuin mahtuu.
Mieheni yksi minia on sarkenyt kaksi konetta aivan varmasti talla virheella.


Natjale:Lapsenlapseni on soittanut jo ihan pikkupojasta saakka,mutta vasta nyt alkanut laulamaan.Jos meinaa jatkaa laulamista,niin varmasti pitaakin aanta harjoittaa,ja ottaa tunteja.
Minullekkin tuli mieleen noista kappaleista "rokahtava viihdemusiikki".
Rokkia on soittanut todella paljon laidasta laitaan.
Kiitos hyvasta ,ja rehellisesta mielipiteesta.Pitaa muistuttaa poikaa,etta lukee kommenttisi.

Marge kirjoitti...

Eipäs olllut kallista!! Jännä, kun rappukäytävän siivooja tulee kysymään, onko roskia ulos vietäväksi;)
Minulla vielä ikkunapesu odottaa, mutta niinkuin Susannekin sanoi, saa vielä odottaa, siitepölyaika..;)

Iso halaus sinulle sinne kauas!:)

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Meidan taloyhtiössamme(ja monissa muissa)roskapussit voi jattaa rappukaytavaan vaikka jo illalla.Melkein kaikki jattvat,mutta me ollaan viety itse ne uolos.Rappusiivooja vie ensin roskat,ja sitten siivoaa rappukaytavan.Rappusiivooja kay kolme kertaa viikossa.
Nyt oli siivooja vaihtunut,ja uusi ei viela tiennyt,ettei meilta tule roskia.
Vastahali,Marge.

Heljä kirjoitti...

Olipa hyvä ja halpa palvelu. En olisi voinut edes katsoa tuota ikkunalla roikkumista, sen verran löytyy korkeanpaikan kammoa!
Itse pystyn pesemään kaikki alakerran ikkunat, mutta toiseen kerrokseen tarvitsisin pidemmät tikkaat eli kun 20 eurolla saan ulkopuolelta pesetettyä niin kun tarjoaja tulee paikalle pyydän pesemään. Sisäikkunat ovatkin sitten täysin mun harteilla...

nuheila kirjoitti...

Ikkunat vielä pesemättä,ihan jo ahdistaa...


Mukavaa keskiviikkoa!Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Hirvitti minuakin tuo ulkopuolelta ikkunoitten peseminen.İtse pesijat eivat pelkaa ollenkaan.
İon pikkasen lisata tata siivoojan kayttöa,kun se on niin halpaa.Sisaoviakaan en enaan itse ala pesemaan.

Nuheila: İhana tunne,kun on puhtaat ikkunat.