tiistai 1. syyskuuta 2009

MUUTAMA VESİPİSARA



Tervetuloa ihanat vesipisarat.Vaikka ne aika saasteliaasti viela taivaalta tippuvat,niin ilma on mita parhain. Lampömittari nayttaa parvekkeella +28. İlmankostus on 70 prosenttia ja tuuli 2 metria sekunnissa talla hetkella.
Kadun pinta on hiukkasen kostunut pikkusateesta,ja meilla sisalla kay raikas ilmavirta lapi huoneiston. Tuoksuu MERİ.



İlmavirta on vienyt mennessaan asken valmistuneen ruan tuoksun
Nain tanaan televisiossa halvan,terveellisen,ja maukkaan ruoan valmistuksen.Jaakaapista löytyi aineet myös tahan ruokaan,joten heti piti kokeilla.

Tarvitset: kesakurpitsaa,sipulia,paprikaa(minulla turkkilaista keltaista pitkaa paprikaa),munakoisoa(minulla ei ollut),tomaattia,perunaa,valkosipulia,jauh.mustapippuria,suolaa,öljya.

Viipaloi munakoiso,kesakurpitsa,peruna,tomaatti ja sipuli pyöreiksi,n. 1 cm vahvuisiksi viipaleiksi.Paloittele paprika.
Lado(minulla teraskattila,joka ruskistaa hyvin) kattilaan tassa jarjestyksessa: kesakurpitsa,munakoiso,peruna,sipuli,tomaatti,jonka paalle viela reilusti pilkottua tomaattia,taikka tomaattimurskaa, nyt pilkottu valkosipuli,suola,mustapippuri ja hiven öljya.
Nestetta ei lisata ollenkaan,koska kasviksista tulee nestetta.
Laita kattilaan kansi paalle,ja hauduta ensin vahemmalla lammölla,ja lisaa loppuvaiheessa lampöa niin,etta alimmaiset kasvikset ruskistuvat.
Ala sekoita ruokaa valmistumisen aikana.Voit valilla tarkistaa varovasti ruoan alapuolen tilanteen lusikalla kattilan reunasta,ettei pala pohjaan,mutta varo sekoittamasta.

Kuva ylla on otettu juuri ennen hautumaan laittamista




Kuva ylla juuri valmistuneesta ruoasta.
Ja alimmaisessa kuvassa ruokaa lautasella.Kuvastakin nakee,miten kesakurpitsa on ruskistunut kattilassa mukavasti.Ja tallainen ruskistuminen ei ole terveydellekkaan haitallista,silla tama on pataruoka,jossa on nesteena kasviksista tullut neste.Rasvaa vain nimeksi.





AFİYET OLSUN HYVAA RUOKAHALUA

13 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Onnea pisaroista!

Mulla tuolla munakoisot odottaa valmistusta. Tenavat vaan meinas, etteivät syö mousakaa, jota kyllä aion heille valmistaa. Uskon, että neito tykkää vaikka jupiseekin.
Keskimmäinen härppii vähän ja nuorimmainen syö kaiken minkä eteen kantaa ;D

Sateenkaari kirjoitti...

Kiitos Marika. pilvia on edelleen,mutta sadepisarat nayttavat olevan tanaan kortilla.
Moussaka on aivan ihanaa ruokaa.Kylla lapset oppivat pikkuhiljaa kaikkiruokaisiksi,kun vaan kotona kaikenlaista syötavaa.

ebrufin kirjoitti...

Yhyy- vesipisaroita?

Meilla kanssa munakoisoa lapset eivat millaan syö:(

Jossu kirjoitti...

Lämmintä teillä on edelleen, toivotaan myös sellaista mukavaa sadekuuroa :)

Herkullisen näköistä pataa olet tehnyt. Taidanpa napata ohjeen, mulla on tuolla pöydällä mahtavan kokoinen kesäkurpitsa. Sain mieheni äidiltä sellaisen omakasvattaman ja siitä riittää useampaankin kokkaukseen. Itse pidän hurjasti kesäkurpitsasta, viipaloituna ja grillattuna ja missä muodossa vaan, muu perhe syö jos sitä on muun ruoan seassa, ei pelkästään.

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin: Yhyy....meilla tanaan.pilvetön taivas,ja lampöakin taas hiukkasen enemman,mita eilen.On kumma,miten niista sadepisaroista tulee ystavia,ja kaivattuja,kun kauan ovat poissa.
Mutta kylla sita muutaman kuukauden paasta ollaan valmiit taas lahettamaan ne "lomalle".
Munakoison kanssa on taalla varmaan vahan sama lapsilla,kuin Suomessa kaalilaatikon kanssa.

Jossu:Lamminta on,mutta ei enaan niin hirveaa helletta.Tykkaan lampimasta.
Kesakurpitsa on kanssa hyvin monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minakin munakoison pilkon ruuan sekaan, jos haluan muksun sita syövan - ei kelpaa munakoisopihvit tai muuten nakyvassa muodossa olevana...

Toivottavasti sinne etelaan pian tulisi muutamia sadekuuroja!

Sateenkaari kirjoitti...

Karoliina:Usin se on lapsilla joku ennakkoluulo,joka laittaa olemaan syömatta maarattyja ruokia.Kasvaessaan usein sitten tamakin puoli korjaantuu.

Pilvetkin ovat havinneet taasen,joten se siita sateen toivosta.

Heljä kirjoitti...

Tervehdys Irlannista,
Kommenttiesi kautta löysin blogisi ja tulin vierailulle.
Tuo ruoka maistuisi meidän perheelle ja voi olla, että sitä tai jotain vastaavaa huomenna teenkin. Padassa haudutettavat ovat suosikkejani kun voi jättää muhimaan junalta tai kentältä haun ajaksi ja kun palaamme kotiin kotona on a)ihana tuoksu ja b)valmis ruoka.
Aurinko kanssasi!
Heljä

ekku kirjoitti...

Tuo ruoka maistus kyllä mullekkin.Ja kiitos taas kommentista,mut poistin sen vahingossa.Mulla oli vuodatuksen sivut kahdessa ikkunassa auki,kun muuttelin kategorioita niin poistin sen :(.Ihan vahingossa kyllä.Se oli kyllä tosi hyvää ja ajattelin kokeilla munakoisolla samaa.Laitan vielä sulatejuustoa juustoraasteen sijaan.

Verna kirjoitti...

Sade on ihana... Ainakin teidän lämpötiloissanne sitä tarvitaankin varmasti kipeästi. Kiitos ruokavinkistä. Rupesi ihan naurattamaan, kun minultakin löytyy tällä hetkellä kaapista kaikki muut paitsi munakoiso. : ) Taidan tehdä tuota kevyttä herkkua tänään itselleni päivälliseksi. Yövuoron jälkeen en halua mitään raskasta pussin pohjalle.

Sateenkaari kirjoitti...

RouvaHoo: Lammin kiitos vieailustasi,ja kommentin jattamisesta.
Mina olen lukenut blogeista kommenttejasi,ja joskus kurkkinut myös blogiisi.
İhania syyspaivia İrlantiin


Ekku:Ei haittaa.Sattuuhan niita kömmahdyksia meille itsekullekkin.
Todella naytti hyvalta se kesakurpitsaruokasi.Kokeilen sita joku paiva.


Verna: minuakin alkoi taalla naurattamaan,kun luin kommenttiasi.
Meilla on valilla samat ajatukset,mutta,etta taytamme jaakaappimmekin samoilla tarvikkeilla,ja vielapa nain erilaisissa asuinmaissa,niin se se vasta telepatiaa onkin.HİH!!!!
İhanaa paivaa Vernalaan!

Piitu kirjoitti...

Vau! Ensimmäistä kertaa päädyin sivuillesi =) Ihanan eksoottisen näköistä ja oloista!

Sateenkaari kirjoitti...

Piitu:Lammin kiitos,Piitu kaynnistasi,ja kommentin jattamisesta.
On ihanaa,etta uudet ystavat löytavat tanne tiensa.