lauantai 12. syyskuuta 2009

LİSAA VETTA!Talla kertaa saatiedotukset pitivat tarkalleen paikkansa.Eilen illalla katselin uutisia,ja meteorologi antoi rankkasateista varotukset jo laajalle alueelle Turkkia.Sateet levisivat ensin Ankaraan ja İzmiriin,ja siita nopeasti sitten tanne etelarannikolle. Myöhaaan illalla alkoi sade,mika yölla muuttui rankkasateeksi,jatkuen koko yön.
Antalyassa on muutama vuosi sitten uusittu koko viemariverkosto,joka toimii suhteellisen hyvin..Ennen oli keskikaupunki todellinen ongelma rankkasateella.Nyt tassa meidankin kohdalla vetta ei kovin paljoa kertynyt kadulle.Eivatka viemarit pulppua sadevetta viemareista kadulle takaisin,niinkuin ennen ja nyt İstanbulissa.
Heikkoja kohtia viela löytyy kylla Antalyastakin,joihin vesi kertyy,mutta vahemman.Ja taalla on maasto sellainen,ettei merenpinnan kohoaminenkaan kovin nopeasti saa aikaan tulvaa kaupungissa.
İlma on nyt ihanan raikas.Mittarissa +26. Aurinko pilkistelee valilla pilvien rakosista.Raskaimmat sadepilvet leijuvat viela vuorten ylla(kuva),ja roikkuvat aika alhaalla.Vuorista ei paljoa mitaan erota.

İhanaa viikonloppua kaikille.

7 kommenttia:

garnetice kirjoitti...

Täällä on tullut muutama sadekuuro. Musta jotenkin tuntuu, että yleensä kun sataa niin se on semmoista kevyttä sadetta, mutta nyt oli noiden kuurojen aikaan tuli oikeasti tosi paljon vettä, kattopellit piti kamalaa meteliä. :D Ei vaan, mä just tykkään siitä, että vettä tulee kerralla paljon ja se kuuluu. Tosin tykkään olla silloin ihan sisätiloissa, enkä ulkona. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja terkut Ankarasta,
Täällä keskustan alueella on vain tihutellut yön ja aamupäivän mutta taivas ei vielä ole tälle syksylle kunnolla repeytynyt. Toivotaan sateita muttei tulviksi missään jotta vältyttäisiin ihmiskohtaloilta. Allah Korusun!

Hyvää viikonlopun jatkoa Ankarasta!

Sateenkaari kirjoitti...

garnetice: Lapsena oli ihanaa nukkua aitassa,ja kuunnella sateen ropinaa.
Naitten meidan rankkasateiden aani ei ole enaan ropinaa,vaan se se on aika kovaa kohinaa.
Ja mielellani minakin sisatiloissa silloin olen.

Anonyymi:Kiitos vierailusta.
İhanaa,etta viela saastyitte suuremmilta sateilta,vaikka eilen uutisissa varoittelivat teidankin seutua.
Toivotaan,ettei İstanbulin tulvia tule minnekkaan muualle.
Allah Korusun,todellakin.

Yaelian kirjoitti...

Hyvä kun teillä ei tulvi! Mekin täällä halutaan vettä,edes vähäsen.....

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian:Onneksi ei tulvi.Ja huomiseksi luvassa aurinkoa.Nyt jo pilvet kivasti rakoilevat,ja aurinko kurkkii..Toivotaan,etta joku pilvenreuna pudottelee tellekkin muutaman pisaran.

Susanne kirjoitti...

Siellä taitaa sataa tosi kovasti kun sade tulee, vaikka kyllä Jyväskylässäkin on välillä niin rankkoja sateita että viemärit tulvivat yli. Jos olet käynyt nykyisessä matkailukeskuksessa niin tiedät sen olevan aika alhaalla kaupungissa ja sen edustalla on välillä kadulle kertynyt paksu kerros vettä. En tiedä ovatko nyt korjailleet viemäristön tehoa siellä.
Ihanaa sunnuntaipäivää sinulle!

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne: Talvella taalla on valilla sellaisia sateita,jotka kestavat muutamman paivan.Silloin sade ei ole rankkaa.Mutta nuo ukkosen mukana tuomat sateet ovat todella rankkoja.Ja talviset myrskyt.
Olen kaynyt siella Jyvaskylan uudessa matkailukeskuksessa,ja tiedan,etta millanen se maasto siina on. Maastohan tulee harjulta alaspain koko matkan.
Suomessakin on viime vuosina ollut todella kovia sateita ja myrskyja.Uuutisista saa lukea,etta palokunnilla on ollut kovasti töita,kun pumppailevat vetta pois kellareista.