torstai 30. heinäkuuta 2009

JOLLOTTELUA!Jollottelua,sita se on elo ollut viime paivina. Kuumuus pistaa laiskottelemaan.Nyt on kylla eilen ja tanaan ollut hiukkasen "vahemman kuumaa" muutama aste. Mies on kylla töissa paivisin,ja mina kotona teen sita sun tata.Pazaarilla kavaisin pikapikaa,ja samalla reissulla pikkuMİGROKSESSA ostamassa norjan lohta,mista tein talla kertaa punaisen kalapadan,ylakuva.
Aineina lohta,tomaattia,tomaattipyretta,reilusti kevatsipulia,suolaa ja jauh.mustapippuria seka hivenen chilia (pulbiber).
İltaisin,jos olen kotona,niin valilla nettailen ja bloggailen.Valilla katselen parvekkeelta "maailamanmenoa".Eilen illalla kurkkasi parvekkeen kaiteen yli alas kadulle. Dolmuksesta oli puhjennut rengas ,ja siina melkein keskella katua sitten kuljettaja vaihtoi uuden renkaan.Tai en tieda,oliko kuljettaja,vaiko joku muu,kun en katsonut "naytelmaa" alusta asti. Pikaisesti se kavi,ja dolmus paasi jatkamaan matkaansa.Eraan huomion tasta operaatiosta tein. Kadulle,dolmuksen takapuolelle oli laitettu valkoinen kanisteri varoitukseksi.Ei siis varoituskolmiota,niinkuin kuuluisi.Ja kyseessa oli sentaan dolmus.Jos olisin sattunut paikalle kadulla,niin varmasti olisin tiedustellut,etta missa on varoituskolmio.Mutta en viitsinyt varta vasten lahtea asiaa kysymaan.Asiaan jai mielenkiinto,ja pitaskin jotenkin ottaa selvaa,onko dolmuksissa varoituskolmiot,vaiko ei,vakiovarusteina. Tuo pönttö nakyy tuossa kuvassakin.Sen tiedan,etta tama tarkea varoitusvaline puuttuu monen yksityisautoilijan varusteista.
Pitasköhan joku paiva puhutella liikennepoliisia,niin asia varmaan selviaisi.
Tallaista ajatustyöta voi tehda oikein hyvin ilmojen ollessa kuumimmillaan.Se huono puoli siina on,ettei palkkaa tule,mutta pysyypahan aivot ainakin jonkinlaisessa kunnossa.
Kivaa torstai-iltaa kaikille!

7 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kyllä teillä on ollut siellä KUUMAA! En tiedä miten kestäisin, tai pakkohan se taitaisi olla ;)

Mukavaa viikonloppua !

sateenkaari kirjoitti...

Marjut: Ollut todellakin kuumaa.Nyt jo kolmas paiva ihan mukavaa..Alle +40. Ja tuulee.İhme kylla,olen pystynyt liikkumaan myös ulkosalla paivasaikaan.Ei tietenkaan paljoa auringonpaahteessa,mutta varjossa on melkein yhta kuumaa.Ja sydansairas kun olen,niin varovasti pitaa oılla.Nahtavasti olen kuuman ilman ihminen,koska en kovin karsi tasta kuumuudesta.Suomen pakkaset olivat vaikeammat myös sydammelle,ja tietty astmalleni,mika on taalla lahes oireeton.
Kiitos sinulle myös kivaa viikonloppua

Mulla on koneessa joku haikka.Tama uusi blogi ei tule minulle itselle nakyviin blogisivustolle
ollenkaan.Nakyy vain julkaistuissa teksteissa,mita kautta naen kommentit.

tarjuska kirjoitti...

Niin kuumaa on teillä siellä ollut ja itse tiedän jo , että meikä ei kovin kauan tuota hellettä kestä, mulla alkaa nimittäin aivot kiehumaan ja en ole silloin mikään ihana ihminen!!Täällä on se hyvä puoli, että aina on näitä pilvipäiviäkin ja viileämpää, mutta toisaalta mitään takeita lämpimästä / aurinkoisesta kesästä ei ole!! Olen niin iloinen siitä, että saimme olla siellä sen viikon toukokuussa ja se ilma oli passeli mulle...miehen isä kyllä alvariinsa soittelee ja kyselee eikö me toisaan nyt tulla sinne ;)))

sateenkaari kirjoitti...

Tarjuska: Kylla taalla aina nain kuumalla saa kuulla ja nahda sen,miten hyvin monella "aivot keittavat".Tappelut,ja vakivaltarikokset lisaantyvat aina nain kesalla.Ja normaalistikkin ihmiset ovat karttyisempia.Johtuu kylla myös siita,ettei nukuta tarpeeksi.Kaikilla ei ole kotona ilmastointia,joten nukkumaanmeno venyy monasti pikkutunneille.Meillakin,vaikka on ilmastointi.Kun paivalla on kuuma,niin ulkoillaan sitten yömyöhaan.Mina itse kestan hvin myös taman kuuman ajan,mutta pidan talvesta taalla,kun silloin on ihana liikkua ulkona reippaaseen tahtiin.

Susanne kirjoitti...

Näet parvekkeeltasi varmaan paljon mielenkiintoisia tapahtumia:)
Mukavaa viikonloppua sinulle ystäväni!

Susa kirjoitti...

Sateenkaari,
en ole saanut sahkopostiasi :(
Laitatko sen uudelleen.

sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Kiitos ystava,kuin myös sinne.
Juuri tulin konelle kirjoittaakseni taas kerran parvekeen nakymia.

Susa: Laitan uudelleen!