keskiviikko 22. heinäkuuta 2009



Naissa lampötiloissa elellaan taalla Antalyassa tanaan ja viela naköjaan ainakin kolme paivaa eteenpainkin.İlmankosteus on ollut ihmeellisen alhainen normaaliin verrattuna.Tanaan 27 prosenttia. Paivalla on nyt tuullut tosi kovasti,ja se helpottaa huomattavasti ulkona liikkumista.Taysin siatiloissa en ole paiviani viettanyt,vaikka ilmastoinnilla saa viileytta.Yleensa liikumme ulkona iltaisin,mutta nyt on tuuli aina illaksi tyyntynyt,ja se aiheuttaa ilman happipitoisuuden laskun.Tasta taas johtuu,etta illalla liikkuminen on paljon hankalampaa,kuin paivalla auringon paistaessa.Elokuu on normaalisti taalla hyvin kostea.Saa nahda,millaiseksi tana vuonna muodostuu.
Verenpaineeni tuppaa kuuman takia hiukkasen liikaa laskemaan,mutta muuten ei ole ollut mitaan ongelmia.Siivouksiakin hoitelen kotona niin,etta teen pikkusen kerrallaan (olkkaria lukuunottamatta muut huoneet samassa lampötilassa,mita on ulkona),ja valilla kayn olohuoneen viileydessa vilvoittelemassa.
İlmastointia joutuu kayttamaan myös lapi yön. Nyt parina yöna aamuyösta on tullut nukkuessa jopa vilu,vaikka saadan lampötilan 27 asteeseen.
Vetta kuluu paljon,ja valilla se paljo juominen jo tympaisee.



Pohjois-ita Turkissa jatkuvat rankkasateet tulvineen.Eilen oli uutisissa,etta eraassa kaupungissa oli 150 autoa huuhtoutunut tulvaveden mukana mereen.Osa niista haviten tietymattömiin.




Meteorologi ei naköjaan lupaa hyvaa tuolle sadealueelle huomiseksikaan.Nayttaa vaan sateet laajenevan.
İhmeellisen laajat ja rankat sateet heinakuussa.
Mina itse kylla mieluummin olen taman lyhyen ajan vuodesta "saunassa",kuin ne pitkat kuukaudet "pakastimessa" Suomen saassa.
Onneksi terveyteni on kestanyt taalla hyvin.Mutta tietenkaan en ota riskeja ulkona liikkuessani.
Miehellani on hiukkasen huonompi tilanne,kun joutuu olemaan töissa.Onneksi ei kuitenkaa työ ole ruumiillista.
Keskiviikkoiltoja kaikille.

11 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Voi kun nuo Pohjois-itä Turkin rankkasateet jo loppuisivat. Ovat tehneet jo niin paljon vahinkoa siellä että pahalta tuntuu.

Lämmintä siellä Turkissa on. Veljeni lähtee huomenna Marmarikseen. Kehoitin häntä varautumaan kuumaan säähän ja juomaan paljon vettä. Toivottavasti hän muistaa isosiskon neuvot!:)

Sateenkaari kirjoitti...

Toivottavasti sateet loppuvat,mutta nayttaa tuon saakartan puolesta ainakin viela huomenna vain lisaantyvan.
Maikkarin nettiuutisissakin oli video naista tulvista.
Todellakin saa olla varovainen,kun akkiseltaan tulee tanne kuumaan olotilaan.Juoda pitaa vahintaan kolme litraa vuorokaudessa.Ja siihen eivat kuulu,tee,kahvi,eika alkoholi.Nama eivat auta nesteytykseen ollenkaan.Vetta,mehua,virvoitusjuomia.Ja vesimelonihan on hyva nesteen lahde.
Toisekseen aurinko on nyt hvin nopeasti ihoa polttavaa,joten tarpeeksi suuret suojakertoimet aurinkovoiteissa.
Oikein antoisaa matkaa veljellesi Marmarikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kauhistus miten kuuma teillä siellä on.... minulla tulee melkein hiki ajatellessa. Olimme muutama kesä sitten Kyproksella kesä-heinäkuun vaihteessa ja sekin oli jo melkein tuskaa - ei nukkumisesta meinannut tulla mitään. Mutta kyllä minäkin ehkä syystalven kuukaudet mieluummin viettäisin jossain aurinkoisemmassa paikassa kuin Suomi....

Unknown kirjoitti...

Sama kuumuus vaivaa taalla naapurissakin. Paivisin on tukalaa olla kotona kun on kuuma eika yhtaan tuule. Onneksi meillakin on olkkarissa pelastus:ilmastointi :D Oisin myos hyvin tuulee joten unet maistuvat hyvin, viileassa.

Enpa ole pitkaan aikaan uutisia seurannut. Kiitos kun jaksat kertoa noista tulvista. Tosi ikavaa...

Hyvia ja toivottavasti vilpoisempia paivia toivotellen :)

Sateenkaari kirjoitti...

Marke:Kylla nama tallaiset hellelukemat tuntuvat varmasti Suomen kesaan tottuneelta aivan kamalilta.Ja tottahan se on,etta sellaiset 10 astetta vahemman,niin olisi ihan hyva.Tervetuloa vaan syksyn sateilla tanne viela lampöisiin ilmoihin.

Heli:Taalla naapurissa kylla tuuli tanaankin paivalla tosi kovasti,mutta sitten illalla taas ei yhtaan.Ja kuumaahan se on tuulikin.
Oleppa hyva.Minulle uutiset ovat paivan lahes tarkein ohjelma telkkarista.Toivottavasti pian loppuvat rankkasateet niilla tulva-alueilla.
Kiitos samoin sinne Mersiniin.Vilvoittelehan ilmastoinnin alla pikkuisten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja Kattilassa ollaan taas Turkki kuumeessa ;) Jos kurkkaat mun postauksen tiedät syyn!

Mutta katsotaan,mitä tuleman pitää.
Pidä huoli auringosta,koskaan ei tiedä kuka tulee lomalle!!

Katti

Sateenkaari kirjoitti...

Katti:Taitaa olla pahakin kuume.Pitaapa kayda kurkkaamassa

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sateenkaari! Lämmintä näyttää olevan. Täällä meillä on ollut vaihtelevaa. Lämmintä välillä ja sitten taas turhan viileää. Onneksi loma vielä odottaa edessäpäin. Kaikkea hyvää teille sinne Turkkiin. terv. Jennyjuulia

Sateenkaari kirjoitti...

Jennyjuulia: Kiitos ystava,sinulle ja perheellesi ihania lomapaivia.olet ollut ajatuksissani,ja varsinkin nyt parina viime paivana.Olisikohan telepatiaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Onpa siellä lämmintä! minä kirjoittelen Länsi-Suomessa ja täällä sataa vettä ja parikymmentä astetta on lämmintä.

Tulvauutiset ovat ikäviä! Toivottavasti ei enää tulvisi!

Sateenkaari kirjoitti...

Katilein: kiitos vierailusta blogissani,ja kommentin jattamisesta.
Edelleen jatkuvat tulvat,ja ovat levinneet nyt myös ita-Turkkiin.Juuri katsoin uutisista.
Lammössa taalla elellaan,mutta hyvin on toimeen tamankin asian kanssa tultu.
Mukavia kesapaivien jatkoja sinne lansi-Suomeen.Ja toivotaan ,etta valilla paistaisi aurinkokin sateen lomassa.