perjantai 24. heinäkuuta 2009

HEİNAKUİNEN PERJANTAİMeteorologin mukaan on tanaankin taalla Antalyassa ollut lampöasteita +41.Ja tuohan on keskilampötila,joten ainakin 10 astetta lisaa todellisuuteen.
Keittiössa jaakaapissa ruoka ja raaka-aineet ovat turvassa.Mutta kuivatavara ei sinne mahdu.Jauho-ym pussit ovat kuumia,kuin keittamisen jaljilta. Minkaanlaisia "kotielaimia" ei pusseista viela ole löytynyt,koska ilma on kuivaa,mutta katsotaan elokuussa,kun ilmankosteus nousee.Nahtavasti pitaakin lahtea ostamaan lasipurkit kaikelle kuivatavaralle.Taalla elaessa en kesaksi kaappeihin paljoa varaakkaan.Ostetaan vain tarpeeseen.
Jaakaappiin olen pelastanut myös ison pussin tuikkukynttilöita.Muuten olisi kynttilanvaluu syksylla edessa,kun kynttilat sulaisivat huoneenlammössa.
Eilen kavin kaupassa,ja löysin sielta Milkan suklaarusinoita. Naita sitten olen tanaan nauttinut ilmastoinnin auttaessa suklaata pysymaan muodossaan.Viimeksi olen suklaarusinoita syönyt Suomessa ennen tanne muuttoa.
Mies toi paivalla jatskit kotiin tullessaan,ja ne olivat jo sen verran kuumissaan helteesta,etta piti pistella pikapikaa suuhun.Ensiavuksi ei riittanyt ilmastointikaan.
uskaltauduin mina tanaankin perunoita hakemaan 100 metrin paasta.
Mutta,kun taas uutisista katselin,miten ita-Turkissa sateet ja tulvat jatkuvat,niin paljon mieluummin elan tassa auringonpaisteessa,vaikka se kuumaa onkin.

İhanaa alkavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Muistan joltain Etelä-Euroopan matkoilta heinä-elokuulta mitä on kun on kuuma. Silloin tosiaan 100 metrin käveleminenkin tuntuu raskaalta. Onneksi teillä on ilmastointi!
Mietin että mitenkähän eläimet siellä pärjäävät?
Meillä satoi eilisen päivän vettä. Nyt aurinkokin jo vähän pilkahtelee pilvien raosta:)

sateenkaari kirjoitti...

Susanne:Ja varsinkin,kun tulee turistina,niin ei kerkia tottua millaan lailla tahan kuumaan.Taman nakee nyt hyvin siita,ettei paivasaikaan kaupungilla kulje turisteja juurikaan.İtaisinkin vain vahan.Kun taalla asuu,niin hiukkasen on kestavampi kuuman suhteen.Mutta nailla lampötiloilla,mita nyt on viikon ollut,niin ilmastointi on valttamatön.Tuuletin ei auta yhtaan.
Kylla varmaan on elaimilla kuuma.Mutta esin lampaanvillahan suojaa seka kuumalta,etta kylmalta,etta en sitten tieda,miten on koirien kanssa.
Olen kuulostellut,etta siella Suomessa on sadellut viime paivina.

Marge kirjoitti...

On tosi kiva tietää näin blogimaailman välityksellä elämästä siellä kaukana!Millain varaudutaaan elokuuhun, jauhot, kynttilät, mielenkiintoista!! Jotenkin hassua, että ilma vaihtelee samassa maassa noin rajusti toisaalla mutavyöryjä toisaalla todella kuumaa...Toisaalta onhan täällä Suomessakin valtavat erot, koska on pitkä maa, mutta ei mutavyöryjä eikä noin valtavaa kuumuutta. Jos ymmärrät, mitä yritin tällä tekstillä tarkoittaa...:)

KIITOS aina niin ihanista viesteistäsi blogissani ja onnitteluista, perille menivät!:) Ja kaikki meni hyvin, mukavaa oli, nyt vain väsyttää mukavasti;)

Halauksin, Marge

Sirokko kirjoitti...

Uh, tuntuupa mukavalta olla täällä Suomen helteissä..ihana vilpoinen kesätuuli, aurinkoa, välillä virkistävää sadetta, mukavaa lämpöä... paitsi sisällä on turkasen kuuma kun ei ole ilmastointia, ei kuitenkaan mitään eteläisiin lukemiin verrattuna.

sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Tama kesa on Suomessakin ollut kuulemma ihan hyva.Hellepaiviakin on joukkoon mahtunut.
Vietahan siella mukavia lomapaivia mustikoita syöden,ja nauttien Suomen kesapaivista.