perjantai 17. heinäkuuta 2009

TULVİA JA MAANVYÖRYMİA



Olemme taalla taalla saaneet kuulla nyt monena paivana uutisia valtavista rankkasateista,maanvyörymista ja tulvista Turkissa.



Naista luonnonilmiöista ovat saaneet karsia mm. Hatay,Erzurum,İzmir,Kocaeli ja Osmaniye. Myös monella muulla paikkakunnalla ovat rankkasateet tehneet tuhoaan.




Muutamia kuolintapauksia on ilmennyt ja moni on loukkaantunut.



Turkissa on asutusta myös paljon vuorten rinteilla.Nyt naissakin rankkasateitten aiheuttamissa maanvyöryissa on taloja sortunut alas vuorten rinteilta. Monta kertaa tallainen tilanne tulee eteen niin nopeasti,ettei kukaan kerkia pelastautua alta pois. Ja jos viela on yö kysymyksessa,niin sitakin vaikeampi on tilanne.




Tallainen on aina hyvin surullista luettavaa ja katseltavaa.Uutisissa haastateltiin erasta miesta,joka asuu tallaisella paikkakunnalla.Han sanoi,etta tallainen maanvyöryma silla paikalla ei pitanyt olla edes mahdollista.




Kaupungeissa vesi tulvii liikkeisiin,sairaaloihin ja koteihin. Monen hyvin köyhan perheen koko omaisuus on veden ja mudan vallassa.Vakuutuksia ei monellakaan ole.
LUONNONVOİMAT,siinapa aihe,missa riittaa ajateltavaa ja pohdittavaa. Nama maanvyörymat ja tulvat, pyörremyrskyt,yllattavat salamaniskut,hyökyaallot jne. Nama ovat asioita,joita ei voida estaa. Joillakin etukateen tehtavilla asioilla voidaan pelastaa ihmishenkia,mutta ei kaikkia.
On siis tilanteita,missa meista jokainen voi joskus joutua olemaan taysin luonnonvoimien armoilla.Kukaan meista ei tata kuitenkaan toivo tapahtuvan.Siita huolimatta se tapahtuu maailmalla vuosittain tuhansille ihmisille.
Nama blogini kuvat ovat CNNtürk-kanavan uutisantia.

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi surullista! Tuo muistuttaa aivan Venezuelaa, jossa asuin,sielläkin on joka vuosi tulvia ja maanvyörymiä,ja kerran sain kokeakin sitä aika läheltä.

ebrufin kirjoitti...

Ihan kasittamatönta:( Olen uutisista katsonut ja kauhistellut. Izmirissa eilen lahella Bornovaa oli tosi pahat metsapalot- ihmiset lahtivat kodeistaan jo karkuun,kun savua oli niin jumalattomasti...

Susadim kirjoitti...

Hyvä postaus, vaikka sydän hyppäsikin kurkkuun ja piti soittaa vielä yöllä varmistuspuhelu Izmiriin...

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: todella on surullista.Ja tuntuu,etta vuosi vuodelta pahenevat nama luonnonmullistukset ympari maailmaa.

Ebrufin: Minakin katselin sita İzmirin metsapaloa uutisista.Ja,etta tuollaisia rankkasateita on tahan aikaan vuodesta.Yleensa ne ajoittuvat noilla seudeuin vasta muutaman kuukauden paahan.

Susadim: Anteeksi,kun saikaytin sinut.Olethan uutispimennossa turkin suhteen.Sinun pitaisi hommata turkin kanavat.Paakaupunkiseudella saa kaapelin kautta kolme turkin kanavaa.

ekku kirjoitti...

Kamalaa tommonen.Onneks täällä ei oo tommosesta ainakaan vielä ollut vaaraa.Mutta tuntuu et tää luonto muuttuu ihan ihmeelliseks nykysin ja kaikkea outoa tapahtuu.Toissa yönä täälläkin oli kauhea ukonilma.Aivan kirkas taivas ,kauhea salamointi,mutta missä oli jyrinä??Oli tosi outoa.Ihmiset tuijottivat ja kuvasivat parvekkeeltaan,kun salamat löi koko ajan.Itse pelkään pallosalamoita ja laitoin ikkunat visusti kiinni ;).Kun kerkeet ni käyppäs vastaamassa mun blogiin sinne aamupalahommaan,kun laitoin sulle kysymyksen.Hyvää vkl jatkoa sinne.Juuri tein pastasalaatin ja meen sillä herkuttelemaan :D

Marge kirjoitti...

Huh!! Kylläpä nuo kuvat järkyttivät!
Surullista! Sitä ei voi tajuta, että se kaikki tapahtuu tudella nopeasti, kun aina on kuvitellut, että ihmiset ehtisivät pois alta...
Kyllä nuo luonnonvoimat, kun ne näyttävät mahtinsa ovat todella mahtavat!
Eniten surettaa tuo köyhyys, vakuutuksia kun ei ole köyhillä...
Vaikuttava postaus, sai ajattelemaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku: Kamalaa todellakin.Jodtuisikohan kaikki nama enenevat luonnonmullistukset maapallon lampenemisesta.Tieda hanta.
Olipa kumma ukonilma teilla.Suomessahan elokuussa ovat ilmiöna ns.elosalamat,jotka eivat aiheuta ollenkaan jyrinaa.Mutta siihenkin tama on liian aikaista.En ole tarkkaan lukenut Suomen uutisia.Mutta joskus meteoriitit saavat aikaan tuollaisen salamoinnin.Nain oli viime vuonna vaasan seudulla nahtavissa.

Marge:Kiitos.Kylla tuollainen pistaa aina ajattelemaan.Taalla etela-Turkissakin on vuosittain todella kovia myrskyja,mutta ne ovat viela pienta tuollaisen tuhon alla.Monasti on sattunut viela yölla,kun ihmiset nukkuvat kodissaan vuoren rinteella,niin mutavyöry vie talon ja nukkujat mennessaan.Kamalaa aina katsoa uutisista.
Kylla ihminen on todella pieni tekija luonnonvoimien edessa.

Anni kirjoitti...

Hirveitä asioita. Kyllä ihminen on pieni ja voimaton luonnonvoimien edessä. Nuo kuvat kyllä pysäyttävät miettimään.

mimmuli kirjoitti...

Hyvin surullisia uutisia sieltä. Kiitos vierailusta bogissani ja kauniista sanoista.

tarjuska kirjoitti...

Aivan, luonnon voimien edessä ihminen on niin pieni ...täällä suomessa ei oikein edes voi kuvitellakkaan moisia asioita, kun täällä ne suuremmat ovat olleet pohjanmaan tulvat ja sitten rajut ukkoskuurot joissa mukana on tullut rakeita sekä puita kaatavat syysmyrskyt, joten siellä tapahtuneet luonnonilmiöt ovat jo jotain aivan muuta suuruusluokkaa!
Surullista!! toivon, että tuhot ja ihmishenget jäävät pieniksi!

Jossu kirjoitti...

Voi kamalaa. Tuollaisiin yllätyksiin kukaan ei osaa varautua. Luonnonmullistukset saavat pahaa jälkeä aikaan ja todellakin monilta ihmisiltä voi mennä koko elämä ja omaisuus yhdessä hetkessä.

Sateenkaari kirjoitti...

Susanne: Viela enemman tuollaiset laittaa miettimaan,kun ne tapahtuu suhteellisen lahella.Kilometreja on paljon valissa,mutta samassa maassa kuitenkin.

Mimmuli:Ole hyva.Tulen taas uudelleen katsomaan viehattavaa blogiasi.

Tarjuska:Onneksi Suomessa ei nain kovia luonnonmullistuksia ole ollut.Mita sitten tuo maapallon lampeneminen tullessaan ajan kanssa,niin sita emme tieda.Tuhot noilla alueilla ovat olleet taas melkoiset.İhmishenkia On menetetty muutama,mutta kotinsa ovat monet menettaneet.