maanantai 20. heinäkuuta 2009

JALANKULKİJAN TURVALLİSUUS



Autoliikenne kasvaa luulisin lahes maailmanlaajuisesti koko ajan.Nain on tapahtunut taalla Antalyassakin.Antalyaan on tehty uusia valtavaylia,ja vanhoja on kaikin keinoin rakennettu uusiin puihin,jotta liikenne saataisiin jotenkin kulkemaan.Yksi tallainen vayla kulkee tuon kuvan jalankulkusillan alitse.Paikka on suuren Migroksen edessa.Asuimme aikaisemmin tuossa aika lahella,ja usein menin Migrokseen,kun tulin kaupungilta.Viimeksi vuonna 2004.Silloin ei viela ollut tassa paikalla naita ylityssiltoja.



Vaylan ylitys oli aina aikalailla hurjaa.Varsinkin ruuhka-aikoina.Kadulla on kaksisuuntainen liikenne,ja myös bussi ja dolmusliikenne on siina kova.Kun viela turkkilainen kadunylitystyyli on sekin hurjaa meininkia.Puikkelehditaan siella autojen valissa juosten,mita en mina ole edes ajatellut.Ei ainakaan tallaisella paikalla.
Surullisia uutisia saakin usein katsoa telkkarista,kun aiti tai isa lahtee lasten kanssa tallaiselle kadunylitykselle kohtalokkain seurauksin jaaden auton alle.Ja moni aiti vielapa työntaa lasten rattaat vilkkaan tien yli tosi huolimattomasti.Jos me tallaista mieheni kanssa naemme,niin huomautamme kylla taatusti asiasta.
Nyt on Antalyan kaupunki rakentanut naita ylityspaikkoja jalankulkijoille todella kiitettavasti.Ja niita on sen verran tiuhassa,ettei kenenkaan tarvitse autojen sekaan hypata.
Tassa Migroksen luona kadun ylittaminen ei edes ole mahdollista muuten,kuin menemalla siltaa myöten.Kaistojen keskusta on suljettu verkkoaidalla.Samoin kaikilla hyvin vilkkailla kaduilla.



Ylityssillalle johtaa rullaportaat ja hissi,joten kaikilla on mahdollisuus naita kayttaa.
Liikenneturvallisuus on mielestani kaikkien liikkujien asia,josta pitaa huolehtia kukin omalta osaltaan.Kuljet sitten autolla,polkypyöralla,jalan taikka milla tahansa.

Turvallista alkavaa viikkoa ystavat.

4 kommenttia:

Maija kirjoitti...

tunnustusta blogissani!
Vaikka tiedän ettet välitä näistä mutta tunnen sinut blogi siskokseni.

Sateenkaari kirjoitti...

Maija: Kiitos,ihana blogisisko.Kaympa kurkkimassa.

Marge kirjoitti...

Niin sinullekin, turvallista viikkoa!!
Hui, kun kuulosti kamalalta tuo ylittäminen ennemmin!!! Järkyttävää!!

Sateenkaari kirjoitti...

Marge: Kylla noita hurjia ylityksia vaan edelleen on ja nakee.Eilen viimeksi uutisissa naytettiin,kun aikuinen lasten kanssa jai auton alle valtavaylalla,missa ajetaan todella kovaa.Kaikki kuolivat silman rapayksessa.Tulee sellainen tunnetta turkkilaiselta puuttuu itsesuojeluvaisto.Kun kuitenkin nama ihmiset tietavat vaarallisuuden tassakin asiassa,mutta lyhinta tieta kadun tai maantien yli,vaikka oman henkensa uhalla.On oikein hyva,etta ainakin taalla Antalyassa on ruvettu pistamaan aidoin kiinni vilkkaita liikennekatuja,ja rakennettu ylityspaikkoja.