lauantai 6. maaliskuuta 2010

VALMİSTUU VAUHDİLLA


Sunnuntaina juostaan Antalyassa kansainvalinen maraton "Runtalya".Reitti on aina kulkenut tasta meidan kotikatuamme pitkin.Muutamana viime paivana on töihin tullut vauhtia,kun katu pitaisi saada juoksukuntoon.
Olen seurannut,miten taalla kadun paallystystyö tehdaan.
Ensinhan rikkoivat vanhan asfaltin.Sitten ajettiin hiekkaa,joka tasoitettiin lanalla niin,etta meillakin koko koti tarisi.
Sen jalkeen katu raudoitettiin,jonka paalle valettiin betoni.Nyt nahtavasti sitten siihen tulee asfaltti paallimmaiseksi.


Ajattelin,etta meidan puolen jalkakaytava jaa uusimatta,mutta eipas vain.Tanaan olivat jo melkein meidan kohdallamme rikkomassa katukiveysta.(kuva ylla)
Koko katu saa uuden ilmeen.Mainoksia on ilmestynyt myös katusoittajista,jotka soittavat 15.3. Sita ei mainita,etta onko vain yhden paivan juttu,vaiko jaavatkö kesaksi soittelemaan.
Voi olla,etta tuolloin 15.3 on kadun avajaiset.

Aurinkoista viikonloppua,ystavat.

13 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Toivottavasti ei tule rakentajille väsymys kesken kaiken ja työ saatetaan loppuun samalla vauhdilla. Tuo "Runtalya" sointuu mielessä hauskasti kuin laulu "rantalaia".
Ihanaista lauantaita ja viikonloppua ystäväin!

nuheila kirjoitti...

Kuulostaa kovin tutulta tuo työnteko siellä;)Aurinkoista viikonloppua!
Nuheila

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Taalla ovat ihmiset tottuneet tekemaan pitkia paivia,joten ei kovin helpolla tule vasymys.Eilen aloittivat tuon jalkakaytavakiveyksen hajottamisen,ja nyt se on viimemetreilla.Katuosuus on pitka.Mutta kun koneilla tehdaan,niin nopsaanhan se menee.
Fethiyessa on tehty suurin osa ajoradoistakin betonitiilista,mika tehdaan kasin,kun tiilet asetetaan katuun.Se on kaunis paallyste.
Meidan uusi "metro-raitsikka" valimuotomme on nimeltaan ANTRAY.(tuo y lausutaan i).Kivoja nimia ovat naille keksineet.

Sateenkaari kirjoitti...

Nuheila:Työnteko kylkla sujuu nopsaan,kun on paljon vakea sita tekemassa.Mutta eras sellainen seikka taalla on kaikessa,etta tehdaan liian pienta,ja muutaman vuoden paasta pitaa laajentaa.Ei osata arvioida kaupungin asukasluvun kasvua.

Marge kirjoitti...

Hyvä, kun huolletaan teitä ja näyttää siltä, että se tapahtuu vauhdikkaasti:)
Kesä tulee ja katusoittajat ilmaantuvat;) Kivaa! Varmasti hauska katsella ohijuoksevia maratoonareita.

Oikein mukavaa viikonloppua!
Halauksin, Marge

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Kesa tulee vauhdilla.Tama talvi jai tosi lyhyeksi,kun oli viela joulukuussa tosi lamminta.Teilla on ollut toisin siella Suomessa.
Saas nahda,onko reittia muutettu,vai meneekö lahtöletka tasta.Tulevat tasta ainakin,kun stadionilla on maali.Juuri katselin,etta Suomenlippukin on ylhaalla,joten myös Suomesta on osanottajia maratonille.
Halaus myös sinne.

anna kirjoitti...

Vai maraton, muistuipa pmat muistot mieleen, kun se Helsingissa 2007 tuli juostua.

Siinä voisikin olla uusi tavoite ja kimmoke treenamiselle, että tähtäisi jonnekin ulkomaille juoksemaan :) Pannaanpa asia hautuumaan mietintämyssyyn.

Mukavaa viikonloppua Antalyaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Anna:No niin,maratoni on sinulle tuttu asia,joten nyt vain miettimaan,etta josko ensi vuonna tanne juoksemaan.

sirokko kirjoitti...

Sinulla onkin hyvät näkymät sieltä seurata menoa. Nopeita ovat tienteossa, mutta alkaa jo olla kiirekin jos mielivät valmista. Meillä on yksi rantabulevardi avattu ja tehty uusiksi jo kolmena kesänä peräkkäin.. ensin uusittiin, seuraavana kesänä levennettiin ja kolmantena avattiin uusien viemärien vuoksi. Tänä vuonna avasivat vain toisen pään jätevesien käsittelyä varten.

Susanne kirjoitti...

Kiva kun pitävät hyvää huolta siellä kaduista. Laita sitten kuvaa miltä katu näyttää kun ovat saaneet sen valmiiksi.

Tänään meillä paistaa upeasti aurinko täällä.
Aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle ystäväin!

Sateenkaari kirjoitti...

Sirokko:Eipa tietenkaan kerennyt kokonaan valmiiksi,mutta saivat betonin valettua,ettei juosijoiden tarvinnut hiekassa juosta.Janna nahda,millanen on lopputulos.Toivottavasti istuttavat puita ja vihreaa.Katumme oli tosi kaunis kesalla juuri vihreytensa vuoksi.

Susanne:Laittelen toki kuvia.
İhanaa,etta kevat koittaa sinne Suomeenkin.Ei ole tainnut kertaakaan jaada tulematta.Hih.

Seija kirjoitti...

Heippa! Sinulla on täällä taas monta hyvää kirjoitusta. Olen pitänyt pitkähkön tauon nimittäin. No, hauskin oli tuo hyyryläisten karkotus-juttu. Osaavat ne olla sinnikkäitä, kun ovat löytäneet mieleisensä pesäpaikan. Teit aivan oikein kuitenkin. Ei sitä keittiönsä kynnykselle tosiaankaan halua linnunkakkaa. Minulla oli viime kesänä lokkipariskunnan kanssa sama juttu mökillä. Meillä on aivan mökin edessä iso n. metrin korkuinen kivi. Siinä on kiva luonnon syvennys, jossa olen pitänyt kukkia, kynttilöitä, pihatonttuja ja mitä milloinkin. No nyt en ollut kerinnyt laittaa siihen mitään, kun eräänä perjantaina tulimme mökille, niin kiven syvennyksessä oli hyväinen pesän alku. Heitin sen korret menemään, mutta yön aikana olivat ilmestyneet takaisin. Se tapahtui useamman kerran. Sitten laitoin siihen kukkaruukun, ja linnut löysivät paikan muualta. Mieti, lokkeja kirkumassa aivan nenän edessä. Ei käy. :]
Lämmintä kevättä sinne teille ja terveisiä, tiedät kyllä kenelle! :)

Sateenkaari kirjoitti...

Seija:İhana kuulla sinusta pitkasta aikaa.Eipa sita aina ehdi koneella roikkua,ja blogitella.
Lokki onkin aika inhottava lahinaapuri.Se kun hyökkaa paallekkin poikastensa takia
Terkut kerrotaan.Ei olla paasty viela vauvaa katsomaan.Pitas menna lahiaikoina,jotta saisi kuvia,ja juttua tannekkin.