tiistai 2. maaliskuuta 2010

Eİ VUOKRATTAVANA


Tuossa kuvassa on ilmastoinnin moottori,mika sijaitsee parvekkeellamme.Moottorin tukijalan paalle hyvin pieneen tilaan olisi kyyhkyspariskunta halunnut perustaa kodin itselleen. Eilen aamulla huomasin sen.Jo oli muutama huonekalukin(lue heinankorsi) kiikutettu asuntoon.
Paikka ei ole ollenkaan hyva tuollaiseen tarkoitukseen.Suojaisa kyllakin.Ei ollut muuta vaihtoehtoa,kuin hairita pariskuntaa,jotta ymmartaisivat,ettei talo ole vuokrattavana.Eivat paljoa piitanneet hairiintymisesta,kun ovat niin kesyja taalla.
İltapaivan ja illan olivat poissa,joten ajattelin jo,etta uusi koti on löytynyt.Mutta eipas.Tana aamuna oli uudet korret tuotu,ja pariskunta asutti valitsemaansa kotia.Nyt ei auttanut muu,kuin laittaa pahvilla ovet kiinni. Ylapuolella on nyt linnun mentava aukko,ja nahtavaksi jaa auttaako se,etta ovi on lukossa.
Vahan minua omatunto on soimannut,kun olen taman joutunut tekemaan,mutta toivotaan,etta koti löytyy muualta.


Ensinnakin pesiminen tietaisi sita,etta parvekkeen lattia pitaisi puhdistaa,ja desinfioida joka paiva. On viela aivan keittiön oven vieressa,ja keittiöhan on ruoantekopaikka.
Toiseksi nama linnut nokkivat ilmastoinnin johdoista ja putkistosta kaikki teipit hajalle.

Meilla on kerran ollut paaskysen pesa parvekkeella,ja olipa homma puhtaanapidon kanssa.

5 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Luotetaan, että uusi koti löytyy. Meillä oli edellisessä kodissa pääskysen pesiä räystään alla ja muistan hyvin sen ainaisen painepesurin kanssa puuhaamisen.

Katti kirjoitti...

Meillä viimekeväänä pihasta jouduttiin häätämään herra ja rouva Harakka jotka rakensivat kodin hiekkalaatikon päälle puuhun.Se oli oikein huono paikka.Toinen,missä on pesä on erään parvekkeen päällinen,siellä asuvat Lokki perhe.Se on huono sen vuoksi kun ne pitävät aivan törkeää elämää ne aikuiset kun ne vahtivat lapsiaan.Siis suorastaan karjuvat kaiken yötä.

Sateenkaari kirjoitti...

Helja:Varmasti löytyy uusi pesimispaikka,mutta tekevatkö kyyhkyt pesan uuteen paikkaan,jos jo valittu paikka estetaan,niin en tieda.

Katti:Lokista kylla aanta lahtee,ja entas,kun alkavat suojelemaan poikasiaan,niin ei ole lahelle menemista.

Mimmuli kirjoitti...

=) Meidän talon räystään alle muuti viime kesänä lepakko..yksi sivu olikin sitten aika lepakon "siinä itsessä".=)
Täällä vain talvi senku jatkuu...ikkunoiden takana niin isot kinokset lunta että ei näy pian enää ulos..ja lisää sataa...

Sateenkaari kirjoitti...

Mimmuli:Viime syksyna lensi lepakko parvekkeen ovesta sisalle,ja onneksi meni nopeasti ulos,mutta olipa aika sahina hetken.
Suomessa sataa lunta vielapa toukokuussakin.Ei tosin enaan jaa maahan tuolloin.
Toivotaan,etta teillkain siella alkaa pian aurinko lammittaa.