sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

İHANA KEVAT

Blogeissa yleinen puheenaihe on ollut "KEVAT".Tuo aivan ihastuttava vuodenaika.Vaikka taalla Turkin etelarannikolla talven ja kevaan raja ei erotu niin selvasti,mita lumisilla alueilla,mutta erottuu kuitenkin.


Kaupunki on istuttanut ensimmaiset kukkaset puistoihin,ja katujen varsille.Antalya on herannyt kukkimaan.


Luonnossa villina kasvavat kasvit heraavat myös avaamaan ensimmaisia kukkasiaan.Kallion koloista työntyva vihreys muuttuu kukkien myöta varilliseksi.
Tanaan laksimme kavelylle ilman aamusyöntia.Ostimme matkan varrelta syötavaa,ja menimme kallioitten paalle meren ylapuolelle ihanaan puistoon evaita syömaan.


Tassa nakyma aamupalapaikaltamme.Tama puisto kulkee kallioitten paalla meren ylapuolella rantaa myöten.Siella on paljon erilaisia ravintoloita.On muuten kumma,miten kevyt on kavella,vaikka ei ole aamulla syönyt ennen matkaa.Aamulaakkeet vain otimme lahtiessa.Matkaa kertyi lahes kolmisen kilometria.Oikein hyva aamulenkki.


Kotiin emme kavelleet,vaan matkustimme raitsikalla.Raitsikan paatepysakilla on naköalapaikalla teepaikka,missa viela istahdimme teet juoden.Muutamia ihmisia nakyi jo uimassakin.Parin kuukauden kuluttua tuo pitka ranta (Konyaalti) tayttyy varikkaista aurinkovarjoista,ja rantaelamaa viettavista turisteista,seka iltaisin piknikilla olevista paikallisista.
Tama aika vuodesta on ehkapa sita parasta aikaa taalla.ei ole viela kuuma,mutta hyvin tarkenee.Nyt pitaakin liikkua "varastoon" ennen kesakuumia.Toki koko talvi on liikkumisen aikaa,mutta kevaan tullessa nautittavuus lisaantyy luonnon kauneuden,lintujen laulun ja kevaan tuoksun myöta.

İhania kevatnautintoja teille,virtuaaliystavat kaikkialla.

17 kommenttia:

Marizu kirjoitti...

Cok gusel!!mie niiiin odotan että pääsen täältä lumen keskeltä taas hetkeksi kesään ja nauttimaan edes vähän lämpimimmistä ilmoista!

Yaelian kirjoitti...

Hienoja maisemia.Itse olisin mielelläni nähnyt talven vielä jatkuvat,mutta nyt pistin talvipoplarin pesuun,eli sen käyttö tulee uudestaan vasta ensi talvena...

mizyéna kirjoitti...

Meillä on takatalvi tai siis se talvi mikä ei ikinä tullut aiemmin. Kylmää, kosteaa ja pimeää :)

Susadim kirjoitti...

Sain matkalla aimo annoksen kevät tunnelmaa ja sen voimin on vaan jaksettava odottaa kevään tuloa tännekin. Näillä lumilla kestänee hetken :) Nautinnollista kevättä sinne!

Marika kirjoitti...

Alkaapas ihanasta kukkia!

Mukavaa kevättä!

Sateenkaari kirjoitti...

Marizu:Evet,hersey çok güzel!
Kohta se sinakin saat nauttia lampimasta.Toivottavasti ei tule takatalvi.

Yaelian:Taalla on ihanaa juuri tama valikausi ennen kuumia.Kun talvimyrskyt ovat ohitse,ja paivat,seka yöt lampenevat.Nyt on taas kylla luvattu aika kylmia öita.Ja sateita tulee viela.

Mizyena:Aika kosteaa on ollut taallakin.Tuosta alimmaisesta kuvastakin sen nakee,kuinka vuoret nakyvat sumupilven takaa.Mutta lamminta on ollut paivisin.Yöt ovat viela aika kylmia.

Susadim:Matkakuvasi olivatkin kauniin aurinkoisia.
Varmaan tuon kovan talven jalkeen jo toivoo siella Suomessa kevaan alkamista.Toivottavasti lumet sulavat nopeasti.

Marika:Kirsikka,ja muut puut alkavat olla kukassaan.Ja mina sen tunnen nenassani.Pahkinapuu on sellainen,jolle oireilen.Kumma kylla,taalla vain vahan,vaikka ne puut ovat lahella.Suomessa aina paljon oireita,ja siella tulee pahkinapuun siitepöly tuulen mukana pitkasta matkasta.Tuo kostea ilma ehkapa sitoo myös siitepölya.

Maija kirjoitti...

Voi kun ihanan keväistä,täällä toista metriä lunta keväästä ei tietoakaan.Toivossa on hyvä kyllä elää.Kauniita kevät päiviä sinulle.

Lezzie kirjoitti...

Voi kun teillä on siellä ihanan keväistä!

Täällä pohjolassa vielä lunta tulee ja on pakkasta nytkin. Viime yönäkin tuli lunta niin että postipoika toi lehden vasta iltapäivällä kun tiet oli saatu auratuksi. Me kun emme asu aivan keskustassa.

Hyvää viikonalkua ja kevättä sinne etelään!

Sateenkaari kirjoitti...

Suomessa maaliskuussa yleensa vasta alkaa nakymaan kevaan tulemisesta merkkeja.Yöpakkasiahan on viela pitkaan,mutta kylla se kevat sinne teillekkin tulee.
Kiitos,Lezzie ilmoittautumisestasi blogini lukijaksi,ja kiitos,etta myös kommentoit.Löysin sita kautta myös sinun ihastuttavan blogisi.

Natjale kirjoitti...

Hieno päivä teillä ollut :-)! Ja ihana kevät, tosiaan.

Täällä sellaista "semikeväistä", joitain kukkia nousee maasta ja puissa silmuja.

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Olette siella hiukkasen meita pohjoisempana,niin kevatkin on taalla siten edella.Seuraava ostos onkin termari,jotta aamukahvin voi ottaa mukaan,ja menna luontoon sen juomaan.

Vihreatniityt kirjoitti...

Kuulosti mukavalta retkeltä. Miten kestät niitä kesän 40 asteen helteitä?

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Taalla todella voi puhua helteesta kesalla.Sita olen ihmetellyt,etta Suomessa +27 asteen helle on pahempi minulle,mita taalla tuo +40.Tietysti olen sydansairaana varovainen.Keskipaivan kuumimmalla auringonpaisteella liikun bussilla.Jos on kavelymatkaa,niin joka kaupassa on ilmastointi.Menen matkan varrella kauppaan vilvoittelemaan.Kello 17-18 voi lahtea liikkeelle.Mitaan "reipaslenkkeja" ei illallakaan voi harrasta.Sydammen syketta nostan kotona ilmastoinnin alla,jotta sydammen kunto sailyisi.Nesteen pidan juomalla tasapainossa.3litrqaa paivassa vahintaan.Siihen paljoon juomiseen valilla kyllastyy.myös suolatasapainosta pitaa minun pitaa hyvaa huolta,koska sydanlaakkeeni poistavat nestetta.
İlman happipitoisuus on taalla meren lahella suuri,mista varmaan johtuu se,etta kestan tata kuumuutta paremmin,mita Suomessa Suomen kuumuutta.
Mutta ilman ilmastointia ei parjaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisia aurinkoisesta Alanyasta! Taalla myos ihan samanlaiset tunnelmat. Eilen oli auringonottajia ja uimareita rannalla, puistoissa paljon vakea piknikilla ja kukkia joka puolella. Ihan viime paivina huomasin uudet kukkaistutukset seka appelsiinipuihin tulevat ihanan tuoksuiset kukat. Tama on ensimmainen kevaani taalla, muutin viime vuoden huhtikuussa jolloin oli jo kuumempi. Nyt on ihan paras saa, ei tarvitse lammitysta eika ilmastointia :) Kevat taalla on tosi kaunis mashallah!

Maria

Sateenkaari kirjoitti...

Maria:Kiitos.Muistan,kun muutit,ja kohta on todellas vuosi siita.Aika kuluu tosi nopsaan.Rakastan appelsiinpuitten kukkien tuoksua.Kaatoivat vaan tasta meidan kadulta melkein kaikki appelsiinipuut katuremontin takia.Harmi.
Ehkapa istuttavat uusia.

Susanne kirjoitti...

Voi miten kauniit kukkaistutukset siellä on! Ja miten luontokin näyttää heränneen siellä.
Täällä on lunta, todella paljon lunta vielä. Menee kyllä kauan ennenkuin kaikki on sulanut.
Mukavaa alkanutta viikkoa ystäväin!

Sateenkaari kirjoitti...

taalla on erittain paljon kukkaistutuksia joka puolella kaupunkia.Monien isompien liikenneympyröitten keskustakin on taynna kukkasia.
Toivotaan,etta ei ainakaan Juhannuksena teilla ole enaan lunta maassa.