perjantai 26. maaliskuuta 2010

SUORA TİE


Nakyy huonosti tuossa kuvassa,mutta siina on muuttoauto,ja vieressa nosturiauto,joka nostaa muuttotavarat suoraan parvekkeelle.Nosturiauton tekstista ilmeni,etta se todella on muuttoja varten.
Ensimmaista kertaa nain tallaisen tavan.
Taalla naissa vanhoissa taloissa(myös meidan) on usein ahtaat kierreportaat,eika hissia saa kayttaa.
Tuossa nosturissa oli lava,mihin tavara lastattiin,ja nopsaan oli neljannessa kerroksessa.Aurinkoista viikonloppua ihanat virtuaaliystavat kaikkialla.

15 kommenttia:

Katti kirjoitti...

Täällä näkee joskus noita"ilmamuuttoja" aika kätevää ja säästää kantajien voimia!

Meillä sataa voisiko sanoa ihanaa vettä:) Lumet sulaa!!

Arvaas Sateenkaari keille on iskenyt taas "se"kuume= loma Alanyassa"huvilalla";siis meidän lomapaikka sama hotelli on taasen vahvasti harkinnassa elokuun tunnelmointiin!Ei huono!!

Mukavaa viikonloppua Antalyaan:D

ii kirjoitti...

Ällistyn aina, että mitä kaikkea turkkilaiset keksivätkään! Mahtavaa!

ebrufin kirjoitti...

Meilla kun on vinssifirma, niin juttu ei ole mikaan uusi;) On muuttojakin joskus ollut, mutta enimmakseen isojen kodinkoneiden tai kassakaappien nostoa vaikkapa neljanteen kerrokseen.


Hyvaa viikonloppua- öptüm!

Susadim kirjoitti...

Kätevää! Muuttoja en olekaan nähnyt noin tehtävän, mutta erään proggiksen lavasteet eivät mahtuneetkaan sisäkautta, joten meidän oli pakko tilata nosturi niitä varten. Tosin siellä Turkissahan muuttomiehet hoitavat kaikki muuttotouhut niin hyvin ja nopeasti, että siksi hieman yllättää tuo tapa.

Lezzie kirjoitti...

Kylläpäs on kätevää ja nopea..

Jossu kirjoitti...

Kätevää tosiaan. Huonekalujen kantaminen ahtaissa rappukäytävissä on hikistä puuhaa.

Aurinkoista viikonloppua sinullekin Sateenkaari. Kuvassasi aurinko ihanasti jo paisteleekin talojen väleistä :)

Täällä meillä on lunta toosii paljon vielä, mutta kevättä kuitenkin ilmassa ja pääsiäistä.

Sateenkaari kirjoitti...

Katti:Mina nain nyt eka kertaa.En ole Suomessakaan koskaan nahnyt.Suomessa tuollainen saattaa olla kallista.
Eikö tunnukkin ihanalta vesisade.Lumet lahtevat.
Olipa odotettavissa tuo matkakuumeenne.Jokohan nyt tulisi tilaisuus meidan tapaamiselle.

İİ:Niin minakin.Eteen tulee jatkuvasti asioita,mita ei tiennyt taalla olevankaan.

Ebrufin:Teilla autot ovat varmaan aika isoja.Tuo vinssi,minka mina nain,niin ei ollut mikaan kovi suuri,mutta katevasti nousi muuttotavarat.

Susadim:Oikeassa olet.Todella katevasti ja nopsaan kay taalla muuttaminen.Asuimme kerran 11 kerroksessa,niin silloin oli miehia niin monta,etta jakoivat kerrokset puoliksi.Toiset kantoivat puoleen valiin,ja toiset siita eteenpain.Hyvaa selkaa vaatii tuokin ammatti.Ja todellakin,jos on kapeat kierreportaat,niin monet turkkilaiset huonekalut on erittain vaikea kuljettaa rappusia myöten.Eennenhan niita nostivat valjailla,jos ei mahtunut rappusia.

Lezzie:Katevaa on,mutta varmaan nostaa muuton hintaa,kun pitaa olla kaksi autoa hommissa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Lisään tähän vielä, että huonekalut eivät kolhi ja narmuta seiniä, kun niitä raahtataan portaita ylös tai ahdetaan hissiin. Todella hieno keksintö.

anumorchy kirjoitti...

Meillakin kaytetaan noita muutoissa.Hisseja saa kai muos kayttaa, muttei sinne valttamatta aina kaikki mahdu. Meidan talossa on kylla kolme hissia, joista yksi tosi iso, 10 hengen. Sinne kylla mahtuu normaali sohvakin.

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt:Kun portaikko on ahdas,niin vakisinkin siina seinat kolhiintuu,joten todellakin hyva keksintö.

Anumorchy:Ollaan muutettu taalla muutamaan kertaan,ja jokaisella kerralla on hissi suljettu muuton ajaksi,paitsi nyt viimeksi luottivat,ettei vieda mitaan raskasta.Lupa oli kevyisiin tavaroihin,ja sellaisiin,mitka hyvin mahtuvat hissiin.
Mutta siella 11 kerrroksisessa talossa ei saanut hissia kayttaa ollenkaan.

Verna kirjoitti...

Ilmamuutot tosiaan säästäisivät varmasti voimia ja ehkä lisäisivät myös turvallisuutta.

Mukavaa viikonloppua sinnekin! : ) Olet usein ajatuksissa, kun katselen suomalaista "Matkaoppaat" -sarjaa, jossa seurataan oppaiden arkea Alanyassa... Olen jo miehelleni vihjaillut, että tuonne voisimme mennä. Turkki vaikuttaa kauniilta lomakohteelta, vaikka sää onkin joskus arvaamaton; aivan kuten olet kertonut. ; )

Sateenkaari kirjoitti...

Verna:Kiitos ajatuksistasi,ystavani.Samoin sina minun ajatuksissani.Ja jos naen jossain ruusun,niin ensimmainen ajatus onkin "Verna".
Saat ovat keskitalvella arvaamattomia myrskyjen takia.Esim. nain maaliskuun lopulla ja huhtikuussa ei enaan ole myrskyja,mutta sateita saattaa tulla.Heina-elokuu ovat tosi kuumia.Syys-lokakuu hyvia matkustuskuukausia.Toukokuussa,kun lakkaa satamasta,niin seuraavat sateet tulevat vasta syys-lokakuulla.

Sanush1 kirjoitti...

Hei minäkin näin ekaa kertaa nyt viime reissullani tuollaisen muuttamisen tyylin.Menimme autolla ohi,kun sohva oli korkealla jo kyydissä! Meidän muutossa miehet olivat kyllä vikkeliä ja kantaneet tavaroita kyllä ennenkin.Minä asunnossa näytin huoneen jonne tavarat kannetaan,ja kaverit menivät ylös ja alas,edes takaisin ja nopsaan.Suu auki katsoin,kun kaveri kantoi selässään pesukonetta 1.kerrokseen - YKSIN! Ja ilman mitään hihnoja!!
Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! ;)

Sirokko kirjoitti...

Eikös turkkilaiset olekin maineeltaan vahvoja, ainakin täällä on sellainen sanonta 'vahva kuin turkkilainen', taitaa viitata juuri niihin vahvoihin muuttomiehiin.
Tuo muuttovinssi on kyllä mainio keksintö, olen nähnyt Suomessakin joskus jotain nostetun nosturilla parvekkeen kautta, mutta että koko muutto, kätevää todella!
Oikein mukavaa viikonloppua!

Sateenkaari kirjoitti...

Sanush1: İhmetella taytyy sita kuntoa,milla taalla monet muutkin työt tehdaan,ei vain muutto.
Rakennuksillakin kun heittelevat sementtisakkeja miehelta toisella,niin siina heikompi kylla hyytyy.

Sirokko:Vahvoja ovat ja itseppaisia!