keskiviikko 20. lokakuuta 2010

SİTA MYRKYNVİHREAA

Kohta tulee kaksi vuotta siita,kun Antalyaan muutimme.Kerroin silloin pitavani asunnostamme muuten,mutta kylpparin vihreat seinat eivat miellyttaneet.
Talo on yli 30 vuotta vanha.remonttia on tehty ja mm. keittiö uusittu,mutta kylpparia ei.Me laitoimme muutaessamme suihkuseinan vanhan ja kuluneen ammeen tilalle.
Seinat ovat kaakeloitu vanhalla tyylilla,missa ei ole saumauksia ollenkaan.Laatat ovat tiiviisti kiinni toisissaan,ja tama on aika ruman naköista.Maalarikaan ei ole ollut ammattitaitoinen.

Suihkukaapissa nakyy pieni sailiö seinalla.Se on vedenlammitin,joka lammittaa veden sen ajan,kun sita suihkussa kayttaa.Meilla on aurinkoenergialla lampiava vesi,mutta sateisina aikoina tarvitsee tuota vedenlammittajaa.Ja se on todella kateva.

peilin paikalle haluaisin peilikaapin,mutta katsotaan.Kun asuu vuokra-asunnossa taalla,niin ei kannata paljoa laitella omaan laskuun.Koskaan ei tieda,milloin vuokranantaja ottaa asunnon itselleen,tai antaa jollekkin sukulaiselle.

Kaappejakaan ei kylpparissa ole,joten pikkutavaroille ostin tuollaisen hyllykön.Kori siina vieressa on "piknikkori".Mutta meilla siina sailytetaan vessapaperirullia.

Tuon tuuletusritilan laitatimme myös.Siina oli lasi-ikkuna,jota ei saanut auki.Nyt saa ilmavirran kulkemaan tuon tuuletusritilan kautta hormiin,kun avaa vastapaisesta huoneesta parvekkeenoven.Nain ei kerry talvella liikaa kosteutta suihkua kaytettaessa.
İkkuna suoraan ulos olisi hyva,mutta sita ei naissa vanhoissa taloissa kaikissa ole.
Epakohta,ja ruma on tuo sininen putkitus.Se on joskus jalkeenpain tehty pesukonetta varten.Sita en ymmarra,miksei pesukoneeseen ole voinut liittaa vesijohtoa olemassaolevasta jarjestelmasta.Pitaa joskus kysya ammatti-ihhmiselta.

Kaikki nuo liitannat ovat ianikuisen vanhat (nuo punaiset).

Vessan istuimena meilla on pehmea muovi-istuin,mika on talvella lammin istua,kun on kylmat ilmat.Kylpparissa ei ole lammitysta.Lammitetaan irtolammittimella vain suihkuun mentaessa.
Ja kylmaa vuodenaikaa kohti mennaan.

16 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

mielnekiintoista nähdä miten asuntoja on tehty muualla kuin Suomessa. Monessa paikassa on keksitty ihan omat kikkansa - joiden järkevyys ei välttämättä ihan mahdu suomalaiseen ymmärrykseen. Mutta pääasiahan on, että asunnon kanssa oppii sinuksi. :)

Tuo vihreä väri... olet saanut sen "myrkyllisyyden" nätisti piilotettua sisustukseen. Tuo on oikeastaan kivan näköinen - ainakin minun tietokoneen näytöllä, eri asia tietysti miltä se näyttää luonnossa.

Saara kirjoitti...

hauska tosiaan nähdä millaisia asuntoja on muualla maailmassa ja miten ne on tehty. suomessa ollaan kuitenkin aika kehittyneitä tässä rakentamisessa. viihtyisäksi olet saanut silti kylpyhuoneen.
kuinka kylmää siellä on talvella? onko asunnossa mitään lämmitysjärjestelmää?

Sateenkaari kirjoitti...

Ziriliini:Ja noihin sinisiin ylimaaraisiin vesijohtoihinkin on silma tottunut.Haluaisin ne kuitenkin piiloon,ja olen suunnitellut,etta laittaisinko suihkuverhon siihen eteen.Eika tuo vihrea vatikaan enaan hairitse.
Uudet asunnothan taalla on todella kauniita.Ja kaikki on nykyaikaista.Vanhoissa nakee vaikka minkalaista virapelia kaytetyn.

Saara:Rakentaminen on taalla tana paiğvana kanssa kehittynytta.Ja asunnot tosi kauniita.Mutta esim. remonttireiskoja saattaa löytya viela hyvinkin ammattitaidottomia.
Meilla on lamittamiseen olhuoneessa ja makuuhuoneesssa ilmastointi,jota kesakumalla kaytetaan jaahdyttamiseen.Kylpparia lammitetaan irtolammittimella sahkölla.
Seinat eivat ole eristettyja,joten kylma tulee sisalle.Meilla on nahtavasti tosi paksut seinat,kun aika hyvin pysyy lammin.Ja ikkunat ovat kaksinkertaiset.
Talvella yöt saattavat olla vain +5 astetta,mutta jos paivalla aurinko paistelee,niin helposti on +17 astetta lamminta.

ii kirjoitti...

Ei meidän kylpyhuone täällä Suomessa ole mitenkään tuota parempi, ainoastaan väri on valkoinen. 60-luvulla tehty, joten amme on juuri sellainen kulunut ja kaakeleiden välit rapistuneet ja tummuneet. Putkiremppaa odotellessa vaihdoin juuri viikko pari sitten silikonit - hienot tuli, vaikka olin ekaa kertaa asialla! :)

Yaelian kirjoitti...

Kiva nähdä kylpyhuonettasi,tosi vihreää(pidän vihreästä)
Näin kuvissa ainakin näyttää tosi hyvältä ja tilavaltakin.Itse asun vanhassa talossa myös,ja kylpyhuoneeni on tosi pieni.Siinä on kyllä ikkuna, joka pitää aina pitää auki,ettei kostetta tule liikaa sisällä.Kylpyammeen vaihtaisin myös mielelläni suihkukaapiksi,kuten teillä.Miellä on tässä talossa kuuma vesi ,mutta mieluummin ottaisin tuon systeemin kuten teillä,sillä se tulisi halvemmaksi.Nyt maksan kuumasta vedestä saman verran kuin vaikka 4-henkinen perhe,mikä on mielestäni väärin.

Denizkizi kirjoitti...

Teilä on sentään suihkunurkkaus ovella, olen myös käynyt suihkussa sillain, että koko vessa kastuu. Ei ole edes suihkuverhoa.. Vihreä tuntuu olevan muotiväri tai ainakin aina tarjouksessa :D Vihreitä seiniä on tosi paljon kämpissä. Minäkään en oikein väristä perusta... Turkkilaiset ovat kyllä viritysten mestareita! Eikö voisi tehdä kaunista myös?! Minä olen usein ollut vieressä arvostelemassa ja tarttunut työkaluihin, kun ei miehiltä ole homma sujunut.

Sateenkaari kirjoitti...

İİ:Olen asunut Suomessa myös vanhassa talossa,ja jos ei ole peruskorjattu,niin juuri kylpparit ja keittiöt niissakin on surkeita.
Minua arsyttaa tuo varitön silikoni.Kosteissa tiloissa se mustuu.Meneekö sen alle vetta,mista johtuu moinen,Mutta on inhottavan naköista.Vaikka pesee milla aineella,niin ei lahde pois.

Yaelian:Mina myös tykkaan vihreasta.Ensi silmayksella tuo meidan kylpparimme oli kamala,mutta nyt tykkaan siita.Asuntomme omistaja osti tuon kuumavesijutun,kun me laitoimme suihkukaapin.Aurinkoenergiahan on ilmaisdta kayttaa.Meilla vaan on siina jotain vikaa,kun jo nailla ilmoilla ei tule koko ajan kuumaa vetta,vaikka paivalla aurinko paistaakin.Saattaa olla,etta peilit pitaisi vaihtaa.Vaihdoimme jo vesisailiön,mutta ei auttanut paljoakaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Denizkizi:Se vanha amme oli tosi kamala.Ja tuo suihkukoppi on juuri siita hyva,ettei vesi levia ympari kylpparia.
Turkkilaiset eivat siita vedesta kylpparin lattialla valita,kun muutenkin pesevat lattian joka paiva valjalla vedella,ja jattavat sen yleensa kuivaamatta.Siinahan ne pöpöt sitten elavat hyvin.
Yksi asia on kummallista.Pistorasia ja muu sellainen,kuten peilit on lahestulkoon aina laitettu vinoon.Nyt jo paljon kaytetaan vatupassia,mutta eivat laheskaan kaikki.
Todellakin saa olla vieressa katsomassa,kun tekevat.

Natjale kirjoitti...

Minusta näyttää ihan nätiltä vihreältä tuo :-).

Nuo lämmittimet eivät oikein olleet meidän makuumme, varsinkaan keittiössä, jossa kuuma vesi loppui minuutin jälkeen kokonaan.
Suikussa oli erilainen, sieltä tuli lämmintä kyllä riittävästi. Kallista minusta se vaan on lämmittää vesi noin?

Silikooni pitää vaihtaa parin vuoden välein, luin jostain, kun etin tietoa samasta aiheesta, mitä nyt harmittelit.

Miten mulla oli sellanen kuva, että asutte ihan uudessa talossa :D. Sitä keksii päässään kaikennäköstä (hih)

Vihreatniityt kirjoitti...

Teillä on ihan irlantilaisen vihreä kylppäri! Tuntisin oloni heti kotoisaksi.

Laura kirjoitti...

Teillä on ihan kiva ja käytännöllinen kylppäri (ainakin verrattuna meidän vanhan asunnon kylppäriin), vaikka toi väri ei ihan miellyttänyt minunkaan silmääni. :)

Toi Sofben (sähköinen vedenlämmitin) on todella hyvä ja tulee varmasti tarpeen talvella. Meillä se oli käytössä ympäri vuoden Istanbulissa.

Millainen vuokra teillä on? Ja kuinka iso asunto teillä on?

Hyvää loppuviikkoa!

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Niin minustakin nyt,kun kylpparissa on kalustusta.Silloin tyhjana naytti rumalta.

Tuo vedenlammitin ei vie paljoa sahköa.Siinahan ei ole vesisailiöta.Kuumentaa vetta vain sen aikaa,kun olet suihkussa.Tietty teilla,kun on perhetta enemman,niin suihkussakayjiakin on enemman,ja taten sahköa kuluu myös enemman.
Meilla kahdella se on halpa ratkaisu.
Mina kanssa aajattelin,etta pakko on vaihtaa silikonit kylppariin.
Me asuimme Fethiyessa aivan uudessa talossa.Tama Antalyan on vanha.

Vihreatniityt:Siella teilla taitaakin olla paljon vihreaa.

Laura:Kaytannöllinen kylpparimme kylla on.
Mina kanssa tykkaan tuosta vedenlammittimesta.
Vuokra meilla on 600 liiraa (300 euroa.Kolme makuuhuonetta,olohuone ,keittiö kaksi isoa parveketta.Neliöita en tieda,mutta tilava asuntomme on.
Meilla oli tuuria taman asunnon kanssa.Talla alueella kavimme katsomassa monia muitakin 750-800 liiraa,ja olivat tosi huonokuntoisia.

Laura kirjoitti...

Se on aika sopivan hintainen asunto, ja varsinkin tuollaisella keskeisellä paikalla! Güle güle oturun! :)

Natjale kirjoitti...

Aivan, totta. Niinhän se olikin, asuitte siellä toisaalla uudessa talossa.

Kyllä suihkussa siis vesi riitti, mutta keittiössä oli jostain syystä sekä Saksassa että Hollannissa sellainen varaaja, että kuuma vesi loppui ennenkuin sai paistinpannun pestyä. Että on kiva täällä tiskata, kun kuumaa vettä riittää :D.

ii kirjoitti...

Muuten, kun vaihdoin niitä silikoneja niin jossain neuvottiin, että silikonissa pitää olla homeenestoainetta, tai se muuttuu mustaksi. Turkissa ovat tietenkin töräyttäneet seinään mitä tahansa silikonia :D

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Mina olen ajatellut myös keittiöön tuota kuumavesijuttua.Luulis,etta toimii.Taalla on partureilla monilla talvella kaytössa tuo sama systeemi.

İİ:Kiitos neuvosta,pitaapa seuraavalla kerralla sanoa silikonin laittajalle.Ja kayn rautakaupassa katsomassa valmiiksi tuotteen.
Keittiössa ei ole muuttunut mustaksi.