maanantai 11. lokakuuta 2010

KANNYKAN TARİNAA EDELLEEN

Kesakuussa postasin uuden kannykkani tarinaa.Tassa jatko-ja loppuosa.Kannykka siis ostettiin kaytettyna pienesta liikkeesta.Vahan ostamisen jalkeen ilmeni,etta kannykka oli tuotu ulkomailta rekisteröimattömana,ja nain ollen puhelin sulkeutui.
Tuo elokuinen matkani Kreikan Meis-saarellekkin liittyi kannykan tarinaan.Turkcell yritti saada sita toimimaan minun omalla sim-kortillani.Kannykkahan oli saatu auki ystavani tyttaren passilla,ja toimi kylla silla.
Nyt menin hakemaan tuoreen leiman omaan passiini taman takia.
Kaksi kertaa kayntini jalkeen kannykkani oli huollossa ,mutta pysyi ja pysyykin kiinni.
Nyt sitten joudun kayttamaan jatkossa vain sita liittymaa,milla kannykkani saatiin auki.Tama puhelin on sen verran hyva puhelin,ja kamera siina on todella hyva,etten halua sita vaihtaa toiseen.

Tama tarina teille tiedoksi,jotka tuotte ulkomailta ostetun kannykan tanne Turkkiin.Se kannattaa aina rekisteröida lentoasemalla tullessa,niin ei tule mitaan ongelmaa,ja kannykka pysyy auki.Lyhyilla lomamatkoillahan tata toimenpidetta ei tarvita.
Myöhemminkin rekisteröityminen saattaa onnistua omalla passilla,missa on tuloleima alle 2 vuotta vanha.
Jos minulla olisi ollut heti tuore leima omassa passissani,niin olisin saanut kannykkani avattua omaan liittymaani.Turkcell antoi ensin vaaraa tietoa,niin en heti mennyt kaymaan Kreikan puolella.

Jos ostatte taalta kaytettya kannykkaa,niin kannattaa aina ostaa hiukkasen isommasta liikkeesta.Ja mieluiten operaattoreiden isommista myymalöista.Heilla on kannykat tarkastettuja.

Mutta onneksi toimii nyt nain

7 kommenttia:

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

enpas ole kuullut moisesta jutusta ennen. Onkohan muilla mailla samanlaisia saannoksia? Omani ostettiin taalta paikanpaalta joten ei ongelmia kapineen kaytossa.

anne kirjoitti...

Periaatteesa oman kännykän voi sulkea missä vain, mielestäni kyse on silloin koodista joka tulee puhelimen mukana, kun ostat uuden puhelimen koodi on muistaakseni pahvilaatikossa(tämä on varkauksia varten). Koodin voi syöttää puhelimen käyttäjän operaattori eli varsinaiseen puhelimeen ei tarvitse koskea lainkaan. Olipa siinä sitten oma tai vanha Sim-kortti.

Yaelian kirjoitti...

En ole kyllä kuullut mistään vastaavanlaisesta käytännöstä missään muussa maassa,mutta kun viime viikolla puhelimeni varastettiin niin taisi operaattori sulkea varastetun puhelimen juuri kuten Anne tuossa kertoi.

Yaelian kirjoitti...

Eikun ei sittenkään,minähän olin tuonut puhelimen Suomesta.Sulkivat vain puhelimessa olleen sim-kortin.-Mutta onneksi pääset nyt käyttämään tuota puhelintasi.

Sateenkaari kirjoitti...

Kuwaitin kaunotar:Keskustelupalstoilta olen lukenut,etta Suomessakin löytyy tapauksia ulkomailta tuotujen puhelimien toimimattomuudesta.
Jos puhelimessa on myös ulkomaalainen liittyma,niin silloin se ei tietaakseni sulkeudu ollenkaan taallakaan,mutta jos ottaa turkkilaisen liittyman ulkomaalaiseen puhelimeen,niin se pitaa rekisteröida.

Anne: tama minun tapaukseni ei ole tuo sinun kertomasi,vaan kokonaan toinen juttu,mika on suoja juuri varkauksia varten.Tietokoneelta nakivat operaattorilla taalla,ettei minun puhelimeni ollut varastettu.Se tarkistettiin ensimmaisena.Kyse on taalla olevasta kaytannösta.

Yaelian:Minulla ei minun sim-kortti sulkeutunut.Kaytinhan sita vanhassa puhlimessani koko ajan.Vaan uusi puhelin oli suljettu niin,ettei siina toiminut mikaan simkortti.Ja sen sai auki vain sen yhden kerran,mika tehtiin jo kesakuussa ystavani tyttaren passilla.Jos tosiaan minulla olisi omassa passissani ollut alle kahden vuoden tuloleima,niin se olisi kelvannut.
Hankala juttu.

Denizkizi kirjoitti...

Minua ärsyttää tämä lisätyö. Ikinä en ole rekisteröinyt puhelinta lentokentällä, mutta aina olen saanut puhelimeni auki turkkilaista sim-korttia varten tuoreella leimalla. Englantilaisella ystävälläni oli ongelmia avata puhelin, sillä Turkcellin mukaan leiman olisi pitänyt olla uudempi kuin 1 kk. Mutta toisessa liikkessä sitten suostuivat avaamaan. Olen avannut liittymiä ulkomailta tuotuihin puhelimiin omalla passillani turkkilaisille, kuinkahan monta turkkilaista liittymää nimissäni oikein on.. Lisäksi tästä avaamisesta jouduin viimeksi maksamaan 5 liiraa tiskin tytölle, mitään kuittia en saanut. Turisteja on helppo rahastaa...

Sateenkaari kirjoitti...

Denizkizi:Taysin alytön systeemi.En tieda miksi.Yritetaankö nain rajoittaa puhelimien ostoa ulkomailta,vaiko varastettujen puhelimien tuontia.En tieda.
Mina jousuin tietysti maksamaan uuden liittymamaksun,kun se avattiin toisen henkilön nimella.Puhelimen avaamisesta maksoin 10 liiraa,minka sain avaamisesta kaikille korteille maksoin 10 liiraa.Sain sen takaisin,kun puhelinta ei saatu toimimaan.Kuitin olen tasta Turkcell'in liikkeesta saanut aina.İhan eka kerralla sain oikein virallisen huoltopaperin.
Jos kuittia ei tule,niin se pitaa pyytaa.