maanantai 14. joulukuuta 2009

VİİKON ALKU

Eilen illalla saimme iloisen yllatyksen ovellemme.
Mieheni 23 vuotias poika tuli Fethiyesta kaymaan.İhana poika.Halaus oli taas niin lammin,ja poika kertoi kaivanneensa.Tallainen lammittaa mielta.Varsinkin,kun meilla on yhdessa asuessa ollut aika paljon erimielisyyksia.Mies aina sanookin,etta jos ei minua olisi,niin han ei kestaisi taman nuoren juttuja yhtaan.Minulla nahtavasti on se pitempi pinna.Mutta aina poika tulee yhta iloisena,ja halaillen.Pari viikkoa menee hyvin,sen tiedan.Hanhan paasi reilu vuosi sitten pois armeijasta.Asui meilla muutaman kuukauden viime talvena.Nyt sitten kavi Fethiyessa 6 kuukauden parturikampaajakurssin (valtion jarjestama),eika ole onnistunut viela töita löytamaan.Tai paremminkin harjoittelupaikkaa.

Paivalla kavasin KİPASSA.Mutta ensin poikkesi ÖZDİLEK PARK:İİN.İhastelin siella somistukseen kaytettyja ledvaloja.Nayttaa olevan joka paikassa taman ajan muotia nama.Liukuportaatkin olivat nayttavat valaistuksessaan.

Ja sitten KİPAAN.Valtavasti erilaisia kauniita kynttilöita.Tuota kullan varista perhoskynttilaa en ainakaan mina raaskisi polttaa.
Löysin Kipasta pitkaan etsittyja +RW dvd levyja.


Sitten linjurilla kotiin kahville.Tanaan en paassyt herkkuhyllyn ohi ostamatta."Laskianen" varmaan ennen aikojaan tanaan.
İhana pulla kreemitaytteella,ja lisana hedelmapaloja.Mieheni poika tykkaa kovasti suomalaisesta makaronilaatikosta,jota tanaan valmistin.Meni kaymaan aidillaan,ja odottelen hanta tassa syömaan.

İhanaa alkanutta viikkoa ystavat.

19 kommenttia:

Natjale kirjoitti...

Nam, minäkin tykkään makaroonilaatikosta :D, taitaa meilläkin lähipäivinä olla sitä nyt sitten.

Mukavaa, että olet pojalle tärkeä ja kaivattu henkilö.
Yhteenottoja tulee ja menee, pääasia, että osataan sopia :-).

matkaaja kirjoitti...

Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin! :D

matkaaja kirjoitti...

Voi ei! Taas jäi nimi pois. -Seija-

Yaelian kirjoitti...

Kauniisti on koristeltu kauppakeskuksessa.
Kivaa kun miehesi poika tuli käymään ja toivottavasti vierailu sujuu hyvin.Täälläkin on kauppoja,joissa paljon tuollaisia kynttilöitä.
Oikein hyvää loppuviikkoa sinullekin Sateenkaari.

Sateenkaari kirjoitti...

Natjale:Meilla on pojan kanssa aina kivoja jutteluhetkia.Ja poika on ihanan hyva luonteinen,mutta on kasvanut ilman minkaanlaisia saantöja,ja siina on ollut ongelma.Sisarusten luonakin Fethiyessa on valilla sota paalla.Aiti ei aikoinaan pystynyt opettamaan oman sairautensa takia.
Talla lailla pysytaan hyvissa valeissa,kun on aina vain vahan aikaa meilla,ja Fethiyessa on monta sisarusta,joitten luona vuorottelee.Sukulaiset lisaksi ovat antaneet pojan olla liian vapaasti,etteivat vaadi töitakaan tekemaan.Se onkin kaikista suurin ongelma,kun me ollaan sanottu,ettei me elateta tuon ikaista.Sukulaisista aina joku elattaa,niin poika kayttaa hyvakseen.
Mutta,vaikka ollaan tiukkoja,niin meilla haluaa aina kuitenkin olla.

Seija:Kiitos

Vihreatniityt kirjoitti...

Kauniita valoja ostoskeskuksessa.
Toivottavasti pojan kanssa menee hyvin. Niinhän se on, että lapset tarvitsevat kasvaessaan rajoja ja rakkautta. Täällä minäkin revin välillä tukkaani meidän murkun kanssa. Ei ole helppoa ei!

Annu kirjoitti...

Tänään kehuin miehelleni Jukalle, miten miten hyvin saan Turkista ajankohtaisia tietoja sinulta blogistasi; säätietoja, kuvia ja maan tapahtumia. Kuvassa ihasteltiin lunta tuolla vuorilla.

Miehesi voi olla pojastaan ylpeä, Turkissa armeija kasvattenee pojista miehiä, kuten täälläkin.
Olen kuullut monilta, että suhde lapsiin paranee, kun näillä on oma osoite.
terveisin Annu

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: Kiitos.
Todellakin totta.Mutta on janna huomata,kun lapsuudessa on kylla ollut aidinrakkaus,mutta ei minkaanlaisia rajoja,niin vaikka ei nyt sopeudukkaan rajoihin,niin aivan selvasti rakastaa elamista rajojen alla.Nyt vaan taytyy jo alkaa itsenaistya.Turkkilaiset nuoret ovat paljon lapsellisempia tuossa iassa viela,mita suomalaiset.

Annu:Kiitos ystavain. Mukavaahan tama on valittaa taalta vahan kaikenlaista.
Lumi satoi vuorille viime viikolla.Poika oli ottanut kuvia,kun tuli bussilla vuorten yli Fethiyesta.Oli tosi paljon lunta.
Kylla me olemme ihmetelleet taman pojan armeijankayntia.Poika on viela aika lapsellinen,ja tosi herkka luonteeltaan.Mutta kavi taalla sen kaikkein pahimman armeijan.İrakin rajalla kommandojoukoissa.Me pelattiin,etta sekoaa siella,mutta eipas.Paikka on viela sellainen,etta edes iltalomille eivat paase kaupungille vaarallisuuden vuoksi.Kerran oli lomalla kolme viikkoa Fethiyessa.Miinoja joutui haravoimaan tosi paljon.
Kumpa alkaisi poika jo vaimoa katselemaan,mutta ei nayta olevan hinkua.

ebrufin kirjoitti...

Hyvaa viikkoa taalta kanssa:)

Sateenkaari kirjoitti...

Ebrufin:Kiitos ystavain.
Tuppulaan kovia ryhdikkaita "potkuja".

anna kirjoitti...

Hyvää joulun aikaa Turkkiin!

T: Anna melkein toinen jalka jo lentokoneessa :)

RouvaHoo kirjoitti...

Olipa mukava yllätys ovella!
Mun on jo mentävä ruokakauppaankin suljetuin silmin kun aina löytyy jotain ihanaa. Valojakin ostin ihan "vanhingossa" kaksi sarjaa (ledejä) ja edellisten vuosienkaan valot ei vielä kaikki paikallaan. Ja ihanat enkelitkin löysin...
Halaukset päivääsi ystäväin!
Heljä

Meltem kirjoitti...

Pilvista mutta sydamellista tiistaipaivaa kaupungin sykkeeseen!

Sateenkaari kirjoitti...

Anna: Kiitos ystavain.Tervetuloa tanne talven keskella.Nyt sataa,mutta kylla se valilla paistaakin.

Helja:Vastahalaus myös sinun paivaasi.Minulla on kanssa varmaan silmat liiaksi avoinna kaupoilla kulkiessani.Ainakin valilla.Auttaskohan hyvin tummat aurinkolasit.

Meltem:İhana kuulla sinustakin valilla.Pilvista,kylmaa ja sadettahan se on tanaan ollut.Siivoilin olkkarin joutessani.
Kiitos samaa myös sinneppain.

Marge kirjoitti...

Ihanaa, kun teillä on noin hyvät ja lämpimät välit:)
Nuo ledivalot ovat kyllä upeat!
Ihanaa joulunaikaa sinulle sinne kauas ystäväin:)

Marge kirjoitti...

Hei, huomasin, etten ollutkaan sinulle vastannut vielä tuosta saippuamassasta, mistä kyselit. Anteeksi, ystäväin!

Tosiaan, saippuamassa on ihan valmista massaa, tämä oli sellainen levy. Ostin sen askarteluliikkeestä, Tampereelta. Se paloitellaan ja vesihauteessa sulatetaan, EI saa kiehua yhtään. Laitetaan mieleiset värit ja tuoksut, esim. ihan kahvijauhetta voi laittaa noin 4 rkl. Kahvi kuorii käsiä ja lähtee kalan ja valkosipulin tuoksut käsistä, kuulemma?? ;) Eli kunnon kahvijauhe voisi olla oiva keitiösaippua;)Myös voi käyttää väriaineita ja erilaisia tuoksuja tai muita sekoituksia kokeilla ihan omasta päästä;)Sulanut massa "mausteineen" kaadetaan muottiin. Minä kaadoin maitotölkkiin.Annetaan olla noin 12 tuntia ja paloitellaan, siinä se:)
Ei muuta kuin kokeilemaan, hauskaa ja helppoa se ianakin on!:)

Sateenkaari kirjoitti...

Marge:Lammin kiitos,ystavani.Pojan aiti asuu kanssa taalla Antalyassa,mutta ei poika siella viihdy.Kay silloin tallöin,mutta meilla viihtyy,vaikka mina pistan aina valilla asioita "parempaan jarjestykseen".

Kiitos tuosta saippuanteon selostuksesta.Kuulostaa mukavalta hommalta.Saattaa olla taallakin jossain myynnissa.en vain ole huomannut.

Sinulle ja perheellesi rauhallista ja ihanaa joulun aikaa.

ekku kirjoitti...

Moi vaan ystäväni siellä Turkissa.Itse sain poikani 17v itselleni asumaan meidän kanssa vasta 13v taistelun jälkeen.Muutti meille 7.11.Tytär on aina asunut mulla.Tunne on sanoinkuvaamattoman onnellinen.Hän on kans elänyt perheessä missä ei mistään välitetä,ei kotiintulo aikoja,yms..vapaata.(Toki pojalle on rakkautta annettu omalla tavallaan)Olen huomannut et vaikka poika hieman joskus niskottelee koiran käytöstä,tiskikoneen tyhjennyksestä,imuroinnista,niin silti on tosi onnellinen.Ja vaikka annan kotiin tuloajat niin joskus napisee,mut kyllä ilmottaa kännykällä jos hiukankin lipsuu.Oon ollu tosi mielissäni<3.Ja siskonsa kans jakaa huoneen kiltisti ja molemmat tykkää kun on sisarus samassa,vaikka alus oliki napinaa.Heti ku toinen on kauemmin koulussa ni alkaa kysely et missä viipyy.Ottavat varmaan menetettyä aikaa takasin <3,Aina se kuri ei oo paha asia ja minäkin pyydän vähän osallistumaan kotitöihin.Mut periaate on että kaikki osallistuu.Kun en itse jaksa niin haluan et muut tekee mukisematta,koska se ei ole jokapäiväistä mun pyynnöt.
Näkyykö teillä muuten suomikanavat tvs?

Sateenkaari kirjoitti...

Ekku:Onneksi olkoon,etta sait poikasi luoksesi.Noin monta vuotta taistelit.Rankkaa varmaan oli,mutta paa asia,etta olette kaikki nyt onnellisia.
Aivan selvasti huomaa miehenikin pojasta sen,etta kun lapsena ovat turvalliset saannöt puuttuneet,niin nyt,vaikka on aikuinen,niin etsii niita yha.Ja haluaa myös,mutta ei pysty toimimaan saantöjen ailaisena,ja se on ongelma,kun kysymyksessa sentaan on jo aikuinen.
Ainoa keino onkin yrittaa kannustaa itsenaiseen elamaan,ja olla siina tukena.
Se on aivan ihana huomata,etta poika myös kuuntelee,mutta ei esim.koskaan kysele neuvoja oma-aloitteisesti,koska olettaa ,etta hanen toimintatapansa on ainoa oikea.
Kun sitten tulee tilanne,etta on tehnyt jonkun aivan hullusti,niin ei ymmarra miksi ja mika meni pieleen.
Mutta ihana ja mukava poika.Ei koskaan rahjaa,eika huuda isalleen tai minulle.Sisaruksilleen kylla.
Mielipiteensa sanoo napakasti,ja paattavaisesti,mutta osaa hillita itsensa.