maanantai 7. joulukuuta 2009

JİPPİİ,  meille saatiin ensilumi. No,ei aivan meille asti,mutta naköetaisyydelle kuitenkin.Vuorten huipuille on satanut ensilumen taalla meidan leveysasteellamme.Ja lisaantyy varmaan lahipaivina.
Tana aamuna,kun katsoin parvekkeelta,niin kaunis oli nakyma.Vuoren huippu lumen peitosssa,ja alhaalla valimeri avautui todella sinisena.İlma oli aurinkoinen,eika kovin kylma enaan 10 aikaan aamulla.

Kavin tanaan ensimmaista kertaa REAL-marketissa,joka on kooltaan todella suuri,ja varsinkin paivittaistavaravalikoima erittain hyva.
Pakastealtaista löytyi vaikka mita.Esim. pakastemustikoita,jotka ovat taalla kalliita.Mutta joskus voi niitakin rasian ostaa.Pakastemansikkaa oli myös.
Kaikkia en kerennyt tutkiskella,ja pitaakin menna uudelleen.On vaan meilta kasin vaikean matkan paassa.Pitaa menna kahdella bussilla.

Tanaan keskityin enemman leipapuoleen.Löytyi kroissantteja
ciabattaleipaa ja rapeaa patonkiaPieni rusinapullapitko,joka riittaa minun joulukahvihetkeeni torttujen lisaksi.Tarjouksessa oli teflonkasareita,jonka nappasin mukaani,kun entinen on jo alkanut "hikoilemaan" tefloniaan irti.
Laksin tanaan etsimaan jonkinlaisia jouluvaloja,mutta löytyi kaikkea muuta.

12 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Onpas ihanat leivät! naaaam!!!

Marika kirjoitti...

JA....Lunta!!!

Yaelian kirjoitti...

Näkyispä täälläkin lunta,ainakin vähän...Pakastemustikoita on myös täällä lähelläni olevassa jättimarketissa,300 gr pussi maksaa vähän yli 2½ euroa,paljonko teillä`?

Sateenkaari kirjoitti...

Marika: Ja mika on tuolla REALİSSA ja KİPASSA hyva hyva asia,niin löytyy paperipussiin pakattua leipaa.Leipomostahan taalla saa tietty aina pakkaamatonta leipaa,mutta sita kaipaa valilla vaihtelua.
NİİN, ja LUNTA.Riittaa minulle ihan hyvin tuo,etta nakee lunta ikkunasta.Sen lahempaa tuttavuutta en kaipaakkaan.

Sateenkaari kirjoitti...

Yaelian: Mustikkapaketti pakasteessa maksoi 16 liiraa ja risat = 8 euroa.En huomannut katsoa painoa,mutta ei varmaan yli 400 gr ollut.Pitaa muistaa ensi kerralla tarkistaa myös paino.Pitaa joskus ostaa,ja tehda mustikkapiirakkaa.

Yaelian kirjoitti...

Huh,aika kalliita ne teidän pakastemustikat.Täällä nuo pakastemustikat taisi tulla Baltian maista,mutta ovat kyllä aika mauttomia,joten en ole niistä piirakkaa sen vuoksi tehnytkään.Pensasmustikat,joita täällä kasvatetaan,taas on niin kalliita eikä nekään oikeilta mustikoilta maistu,joten ei tule ostettua.

Sateenkaari kirjoitti...

Mustikat ovat taalla todellakin kalliita,jos niita sattuu löytamaan.Pitaskin saada selville,mista tanne tuotetaan mustikkaa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Onko siellä Aldi tai Lidl-kauppoja?
Tuli vaan mieleen...

RouvaHoo kirjoitti...

Tuossa muodossa lumi on kivaa katseltavaa. En pidä lumesta kun se on jalkojeni tai auton pyörien alla. Tuosta pitkosta tulee tosiaan aivan joulupulla mieleen.
Timanttista tiistaita ystäväni!
Heljä, joka on lopettanut narisemisen ja aikoo nauttia tästä päivästä ja ottaa vastoinkäymiset huumorilla!

katti kirjoitti...

Croisantit on niiiin ihania(ja niiiiin terveellisiä!)

Hesarista välilä seurailen Antalyan lämpötiloja,nytkin (tänään) näyttää lähipäiville vain 10-13 astetta.Siipalle sanoinkin,että noinkohan pitävät paikkaansa!
Mukavaa päivää Antalyaan!

Sateenkaari kirjoitti...

Vihreatniityt: Ei ole kumpaakaan kauppaketjua.En ole ainakaan kuullut.

Helja:Meilla nahtavasti mies on jouluna töissa,koska se on taalla arkipaivaa,eika me joulua viettakkaan,mutta mina aion juoda erittain hyvat joulukahvit torttuineen ja pullapitkoineen.Jos mies sattuu olemaankin kotona,niin sitten jaamme herkut.
Timanttisuus on hiukkasen tanaan karissut.Nena on nuhainen "ilman nuhaa".Ja on vahan sellainen olo muutenkin,ettei ole aivan kunnossa.
Miehella oli kahden viikon kova nuha juuri.Mutta ei mitaan muita oireita.
Aİ, sinakin nariset valilla.Kun minullekkin tulee joskus sellainen "narinahinku".Ja yleensa viela aiheetta.Olen huomannut,etta paras tapa on silloin menna ostoksille,taikka hemmotella itseaan jollain kivalla.
Huumori onkin hyva "narinan jarru".
Otetaanpa kayttöön taallakin.
Ja timantit ovat ikuisia,niinhan sita sanotaan.
Karistellaan ,Helja,niita timantteja myös ymparillemme.
Halit

Sateenkaari kirjoitti...

Katti:JUU,ja varsinkin terveelleellisia.Onneksi on tuo REAL market vahan hankalan matkan paassa,joten en ihan aina ole niita kroissantteja hakemassa.En ole muissa kaupoissa tavannut.
Kylla minulla tuossa googlen saatiedotuksessa luvataan paivalampötiloiksi +19 ja +17.Yöksi +7-+9.Tanaankin olin ihan ohkasella takilla liikkeella,ja oli kuuma kavellessa.
Kuin myös Kattilaan